yui Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Hi Poruwnujac Hipera do Chiefteca to jak wypada waszym zdaniem ten Hiper i czy warto go kupic ? Hiper 140zl Chieftec 240zl Hiper: pasywne PFC, automatyczna regulacjia obrotow, 6xmolex - dlugie kable, pozlacane koncuwki, ciezki ;P. http://www.bit-tech.net/review/135/ http://www.nordichardware.com/reviews/PSU/...index.php?ez=16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Nie ten dział. Przenoszę do odpowiedniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 yui - ułatwie Ci. to Topower. a ma się tak że gdybym ja miał wybrać Topower<>sirtec. biorę to pierwsze. a gdzie kupisz takiego "hipera" za 140 pln ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 gdzie tego goscia mozna dorwac? adresik poprosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 yui - ułatwie Ci. to Topower. a ma się tak że gdybym ja miał wybrać Topower<>sirtec. biorę to pierwsze. a gdzie kupisz takiego "hipera" za 140 pln ? Dzięki za odpowiedz :-) Tak szybko 8O Jest taki slepik u mnie na "wiosce" Tomaszów Mazowiecki Jesli bardzo chcecie to mogę poprosić własciciela by wystawił go w sklepie internetowym (wiem że jakiś ma) adresu nieznam na razie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 HIPER-PC (EU-350TS) Coś takiego jest w sklepach PTR ZASILACZ HIPER-PC (EU-350TS) 350 Watt Producent: - Gwarancja 24 mies. Kod produktu: ZASIL HIPE10 Stan magazynowy: Jest Cena brutto: 132.98 zł Opis Techniczny: Wysokość 85mm Szerokość 150mm Głębokość 144mm Zasilacz Waga: 1.85kg Opis Moc 350W, uniwersalny. 6 końcówek zasilania dysków twardych (napędów optycznych), 2 końcówki zasilania stacji dyskietek. Jeden wentylator. Automatyczna regulacja prędkości obrotów w zakresie 800-2500 RPM. W komplecie: specyfikacja techniczna, kabel zasilający. Końcówki zasilające pozłacane. Zasilacz wyposażony w układ Passive PFC oraz układ przeciwzwarciowy i przeciwprzeciążeniowy. Pmp - czy aby na pewno ten zasilacz / model to jest oem Topower. Troche poprzeglądałem stron w necie i nigdzie się nie natknąłem na takie info. Poza tym na tych stranach (linki powyżej) opisany jest model Hiper SF-350TS (ten w PTR to EU-350TS) Ta cena jest b. zachęcająca. A jeśli miałby być jeszcze lepszy od chiefteca 360...... P.S. Mieszkam w takiej dziurze, że "dostępne od ręki lub na jutro" oznacza: w bliżej nieokreślenej aczkolwiek nie najbliższej przyszłości. Bede musiał jednak zamawiać w necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Pmp - czy aby na pewno ten zasilacz / model to jest oem Topower. Troche poprzeglądałem stron w necie i nigdzie się nie natknąłem na takie info. Poza tym na tych stranach (linki powyżej) opisany jest model Hiper SF-350TS (ten w PTR to EU-350TS) Ta cena jest b. zachęcająca. A jeśli miałby być jeszcze lepszy od chiefteca 360..... IMO tak. Chociaż cena wcale na to nie wskazuje... Wieczorem o ile w lokalnm ptrz;e coś będzie, sprawdze to organoleptycznie i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 To taki mój mały tescik: Róznica miedzy naj wyszym a najniszym wskazanym napieciem wykazanym przez MBM te wartości są z testów od kąt go mam czyli od 27 Lut, 2004 V3.3 +/- 0.05 V5 +/- 0.08 V12 +/- 0.18 śr napięcia z MBM Przy normalnej pracy winamp w tle strony internetowe [odczyt po 5h] +12.26V +5.5V +3.42V. Przy maxymalnym obciazeniu Prime95 + pakowaniem 9.7 GB filmów w formacie DiviX z partycji na partycji + otwarte w Windows Media Player film + drugi film w Bestplayer1.0 tak aby jednoczesnie obciażyc maxymalnie wszystkie napiecia dodałem ściaganie 1.4 GB danych z Internetu [ odczy po 3,5 h] napięcia z MBM min +3,39V +5,0V +12,19V max +3,42V +5,05V +12,37V śr napięcia z MBM +3,42V +5,04V +12,3V śr.: V3.3 +/- 0.03 V5 +/- 0.05 V12 +/- 0.18 120GB Segate Barakuda 8 8MB cache ATA, dwie karty sieciowe , SB Live!, CD-Rom, Atlon 1700XP+ i Virge3D :-) 256MB SGRAM 133Mzh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a czego to test? zdjęcia porób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Teścik Hiper SF-350TS ATX ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 No to zostaje pytanie czym się różni Hiper EU-350TS od SF-350TS. Chyba poza Polską nie ma EU-350TS. Ciekawe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Dalszy test Hiper SF-350TS Zmierzone wartości miernikiem: Winamp w tle strony internetowe. [odczyty z 0,5 h] Bez obciażenia: Max: 5V 5,09V, 3.3V 3,44V, 12V 12,40V, min: 5V 5,08V, 3.3V 3,43V, 12V 12,38V, Przy maxymalnym obciazeniu Prime95 i/lub pakowanie 9.7 GB filmów w formacie DiviX z partycji na partycje i/lub otwarte w Windows Media Player film i/lub drugi film w Bestplayer1.0 tak aby jednoczesnie obciażyc maxymalnie wszystkie napiecia. [odczyty z 1,5 h] Przy obciążeniu: Max: 5V 5,10V, 3.3V 3,44V, 12V 12,53V, min: 5V 5,08V, 3.3V 3,43V, 12V 12,38V, Maxymalne ruznice : 5V -/+0,02V, 3.3V 0,01V, 12V 0,15V, Strona produceta: http://www.hiper-pc.com/ <-- Strasznie biedna :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 jakis sklep netowy?? cena zachecajaca i osiagi tez a fortron juz chcialby troche odetchnac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 No właśnie - we we wszystkich sklepach netowych gdzie jest Hiper to występuje model EU-350TS. Poza polską nie ma takiego modelu tylko właśnie SF-350TS. Błąd w sklepach?? Inny model??( nic o nim nie ma). Nigdzie też nie znalazłem zdjęcia tego EU-350TS. Więc bez obejrzenia jest to zakup troche w ciemno. Mają to m.in. w sieci sklepów PTR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 A nie masz możliwości porobić fotek EU-350TS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Nie mam go i nie widziałem :cry: Jak zostawie zaliczke to kiedyś zobacze bo w miejscowym oddziale PTR nie mają na półce. Już 2 razy dostałem zwrot zaliczki po tygodniu czekania na zasilacz (w innym sklepie), który miał być "na jutro". Więc szukam w necie - a zdjęć nigdzie nie ma - tylko opis, który zacytowałem powyżej. Z drugiej strony przez to czekanie nazbierało się już 350 zł które mógłbym wydać na zasilacz więc może jakąś 400-setke zamówie, będzie bardziej przyszłościowo. Ale cena tego hiper jest b. kusząca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 w lokalnym ptr.. też brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Czy za te 350 -/+ pare zł jakąś sensowną 400 da się kupić. Oprócz Chiefteca?? I w którym sklepie wysyłkowym (sprawdzonym) ?? Update W jednym ze sklepów internetowych przy zasiłce Hiper EU-350TS było zdjęcie Modecom 450ISO ??? Więc w ciemno raczej nie zamówie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22196376 da się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 :( Wolałbym coś nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Widze ze zainteresowanie rośnie :-) Więc jeśli ktoś chce to moge za zaliczeniem przesłac do niego bo do mnie na wioske dobrneły własnie nowe sztuki i sa takie same jak ja mam :-) Jak coś to GG 1728499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 :( Wolałbym coś nowego. Coprawda trochę drożej, trochę głośno (choć akurat 430/modecom nie miałem w rękach, jedynie 350/550), ale przynajmniej porządnie i na długo. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10657 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Właśnie też zacząłem myśleć o tym ADP, tylko w tej chwili troszke za drogi. Także Tagan TG380-U01 dwa wentylatory aktywne PFC Może też o Be Quiet Blackline Silent 400W ATX - ale raczej ze wzgl. na cene odpadnie. Jutro ide do sklepów z listą zasilaczy: Chieftec 360df i 420df Modecom CWT 350 BDP (ewentualnie CWT 430 ADP) Modecom 350 60PN Tagan TG380-U01 (ewentualnie Be Quiet Blackline Silent 400W ATX) Może podadzą ich ceny i sprowadzą któryś z nich. :twisted: Jak nici to skorzystam z pomocy Yui i będzie Hiper SF-350TS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mam na biurku tego hipera i sprawdzalem go tylko z podpieta plyta. napiecia zmierzone miernikiem-elegancko. jest cichy. za ta cene warto jak najbardziej. w koncu mozna dostac zasilacz z pfc w cenie ponizej 150zl. ale i tak chieftec rulez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mam na biurku tego hipera i sprawdzalem go tylko z podpieta plyta. napiecia zmierzone miernikiem-elegancko. jest cichy. za ta cene warto jak najbardziej. w koncu mozna dostac zasilacz z pfc w cenie ponizej 150zl. ale i tak chieftec rulez :) Którego Hiper ?? SF-350TS czy EU-350TS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 pmp Dzisiaj zadzwonili ze sklepu !!! Dostępne ponoć mogą być: Modecom CWT 350 BDP Modecom 350 60PN dorzucili jeszcze: Q-tec 550 Jakaś Ropla 500 Te dwa ostatnie to podziękuje. Ale który z modecomów ?? CWt jest tańszy ale na stronie modecoma piszą przy nim o zabezpieczeniach: przeciwzwarciowe i przeciwprzeciążeniowe na wszystkich wyjściach, natomiast 60PN dodatkowo ma jeszcze przeciwprzepięciowe. CWT - aktywne pfc, 60PN - pasywne. Może po prostu rzuce monetą ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 bierz CWT. obstaw fsp w spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zamówiony bez względu na kolor mają dostarczyć. Trzymam kciuki. Podobno do trzech razy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...