MKa11 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Właśnie trafił w moje łapki ten wynalazek - Prescott z 1MB cache fsb 533 i bez HT - niestety nie mam juz 2.4B więc pewnie porównam go z P4 2.4C. Mam nadzieję że będzie się kręcił wspaniale :) Wstępne testy raczej jutro -ale może już dzisiaj coś postawię na tym cpu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorian255 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 gdzie mozna go dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 sklep Tweak.pl? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 z tego co wiem . czytalem gdzies na stronie ze narazie nie zaleca sie krecic prescotów ze wgledu na napiecia v-core. gdzie to czytalem nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Procek któego nie wolno kręcic? eeeeee 1.4v na nominalu więc do 1,7 dojdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 do 1.8V djdzie tylko ciekawie czym ty odprowadzisz ta wydzielajaca sie moc ciepla:) A tak propo skoro jestes pierwszym szczesliwcem posiadania tego ezgzemplarza to powiedz cos weicej o nim - napisz mala recenzyjke :) - do ilu ci poszedl itp - czekamy z niecierpliwoscia P.S> Powiedz jaki jest w ze stawie radiator - taki jak w poprzednich wersjach P4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Dziwne. Nie spodziewałbym sie że Intel zrobi Prescotta na FSB533. Chyba chcą za wszelką cenę odciągnąć ludzi od AMD. I tak nie ma to jak poczciwy 1.8A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 mka11 to juz jest ten nowy steeping intela dla prescota?? który był zapowiadany na 27.02? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Recka będzie - po to go wziałem :) Co do coolerka - jest ten nowy już z miedzianym rdzeniem i nowym wiatrakiem. Oznaczenia na pudełku: SL7E8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 LOL no i już jest 3.6GHz na fsb 200 vcore 1.535 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Recka będzie - po to go wziałem :) Co do coolerka - jest ten nowy już z miedzianym rdzeniem i nowym wiatrakiem. Oznaczenia na pudełku: SL7E8 Jak on pracuje cicho - dobrze chlodzi - jakie masz temp ? pytam sie bo taki sam dostalem do swgo procka ktorego kupilem w ostatnich dniach i wydaje mi sie ze ten miedziany rdzen duzo nie daje, a druga sprawa to teraz pod radiatorem beda klemby kurzu bo zeberka sa pionowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 LOL no i już jest 3.6GHz na fsb 200 vcore 1.535 ;) tylko czy stabilnie ? - bo moj to wstaje na 3.8 ale wywala sie w Prime95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 LOL no i już jest 3.6GHz na fsb 200 vcore 1.535 ;)Nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Nic dziwnego, nie ma HT więc może dojsc do 4G nawet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 LOL no i już jest 3.6GHz na fsb 200 vcore 1.535 ;)ile wat ci to zre na takim ustawieniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 znając życie pewnie za dużo ;) zostawiłem kompa na 3.3ghz @default vcore na 6 godzin pod pełnym obciązeniem - no problemo - wg mnie rewelacja jak na cpu z fsb 133 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 szyna raczej nie ma duzego znaczenia w podkrecalnosci. Ma 133 fsb ale mnoznik 18. Liczy sie koncowa ilosc MHz (oczywiscie mowa o rekoddzie OC a nie o wydajnosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ehh zalezy ile to bedzie kosztowac bo uciecie HT w przypadku prescota to jednak spory minus jak dla mnie HT w prescocie jest naprawde dopracowane i lepsze niz w Northwoodie. Ja czekam na 2.8E na nowym steepingu SL7EX (cyfra za X :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ale wtopa - na Asusie p4c800 ten prescott bez zmiany napiecia chodzi tylko na fsb 166 (3GHz) - jednak testy będę musiał zrobic potem raz jeszcze na Abicie ic7-g :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Pierwsza cześć wyników - cała recka wejdzie chyba dzisiaj na www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 W sklepie www.esc.pl Prescot 2.4 jest do wzięcia za 729 zł, a P4 2.4C HT za 735. Co lepiej wziąć? Jeśli 2.4C to jaka seria? Chodzi o max oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Pewnie ze Northwooda! Wyzsze FSB, HT, mniej sie grzeje (jak masz slabe chlodzenie to zapomnij o wysokim o/c Presca), a 200MHz mniej cie nie zbawi bo bedzie mialo tylko efekt psychologiczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 mam taka prosbe czy moglbys testnac tego proca na gierce NFS:U? zgory THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 http://tomshardware.pl/column/20040220/index.html zajrzyjcie do tego artykułu, to wam podpowie co nieco o prescott'cie i ogólnie 64 bitówkach intela. johan : jak jużto n~wood, lepsza opcja. przeczytaj artykuł to sam dojdziesz do tego wniosku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 No i co? ten tekst nie zawiera zadnych sensacyjnych wiadomosci. Wiadomo o tym juz od kilkudziesieciu dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 dokladnie... tekst nie ma nic ciekawego :]... ja jednak zdecyduje sie na 2,4 C z HT.... to bedzie wydajniejsze i w podkrecaniu poleci tez do 3,6 a konkretnie ta seria ( sl6wf/d1/malezja ) podobno najwiecej to 3,8 tak wyczytalem na overclockers.com ... kolega na boxowym coolerku wykrecil z niego 2,6 oczywiscie przy otwartym oknie w zime :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Czy seria sl6wf/d1/malezja jest najlepsza do oc, czy są lepsze? Ile wyciągnę na 2.4C + Zalman 7000 Cu? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Czy seria sl6wf/d1/malezja jest najlepsza do oc, czy są lepsze? Ile wyciągnę na 2.4C + Zalman 7000 Cu? Pozdro SL6WR i SL6Z3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 z bazy o/c na overclockers.com wynika ze sl6wf jest lepsza od sl6wr, najlepsza jest sl6z3 produkowana w costa-rica stepping MO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 z bazy o/c na overclockers.com wynika ze sl6wf jest lepsza od sl6wr, najlepsza jest sl6z3 produkowana w costa-rica stepping MO Zdobycie sl6z3 w Polsce graniczy z cudem, a baza na oc.com sie nie przejmuje bo dawno nie byla uaktualniana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...