Skocz do zawartości
MKa11

P4 Prescott 2.4GHz

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie trafił w moje łapki ten wynalazek - Prescott z 1MB cache fsb 533 i bez HT - niestety nie mam juz 2.4B więc pewnie porównam go z P4 2.4C. Mam nadzieję że będzie się kręcił wspaniale :) Wstępne testy raczej jutro -ale może już dzisiaj coś postawię na tym cpu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 1.8V djdzie tylko ciekawie czym ty odprowadzisz ta wydzielajaca sie moc ciepla:)

A tak propo skoro jestes pierwszym szczesliwcem posiadania tego ezgzemplarza to powiedz cos weicej o nim - napisz mala recenzyjke :) - do ilu ci poszedl itp - czekamy z niecierpliwoscia

P.S> Powiedz jaki jest w ze stawie radiator - taki jak w poprzednich wersjach P4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recka będzie - po to go wziałem :)

Co do coolerka - jest ten nowy już z miedzianym rdzeniem i nowym wiatrakiem.  

Oznaczenia na pudełku: SL7E8

Jak on pracuje cicho - dobrze chlodzi - jakie masz temp ? pytam sie bo taki sam dostalem do swgo procka ktorego kupilem w ostatnich dniach i wydaje mi sie ze ten miedziany rdzen duzo nie daje, a druga sprawa to teraz pod radiatorem beda klemby kurzu bo zeberka sa pionowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh zalezy ile to bedzie kosztowac bo uciecie HT w przypadku prescota to jednak spory minus jak dla mnie HT w prescocie jest naprawde dopracowane i lepsze niz w Northwoodie. Ja czekam na 2.8E na nowym steepingu SL7EX (cyfra za X :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://tomshardware.pl/column/20040220/index.html

zajrzyjcie do tego artykułu, to wam podpowie co nieco o prescott'cie i ogólnie 64 bitówkach intela.

johan : jak jużto n~wood, lepsza opcja. przeczytaj artykuł to sam dojdziesz do tego wniosku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie... tekst nie ma nic ciekawego :]... ja jednak zdecyduje sie na 2,4 C z HT.... to bedzie wydajniejsze i w podkrecaniu poleci tez do 3,6 a konkretnie ta seria ( sl6wf/d1/malezja ) podobno najwiecej to 3,8 tak wyczytalem na overclockers.com ... kolega na boxowym coolerku wykrecil z niego 2,6 oczywiscie przy otwartym oknie w zime :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z bazy o/c na overclockers.com wynika ze sl6wf jest lepsza od sl6wr, najlepsza jest sl6z3 produkowana w costa-rica stepping MO

Zdobycie sl6z3 w Polsce graniczy z cudem, a baza na oc.com sie nie przejmuje bo dawno nie byla uaktualniana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi