ka73ka Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 witam, mam pytanie (myśle ze chyba go zadalem w dobrym dziale forum :D) . Czy jest jakis w miare przystepny sposob na wywalenie X [zamknij] (no to kolo minimalizuj i przywroc :D) lub jakies dezaktywowanie tego ? albo zeby program sie minimalizowal przy wcisnieciu X :?: . Jezeli to jakos pomoze chcialbym to zastosowac w mIRC'u i DC++. Prosze sie nei smiac :lol: jezeli z jakiegos powodu to pytanie wydaje sie Wam idiotyczne ... nie znam sie nie programowaniu (ale mysle ze jestem pojetny :D), a bardzo zalezy mi na tym zeby cos takiego zrobic, i nie zabardzo wiem do kogo sie zwroci. Dzieki za jakokolwiek pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Żeby program minimalizował się zamiast zamykać przechwyć wiadomość WM_CLOSE i wywołaj tam funcję ShowWindow z parametrem SW_MINIMiZED Jak piszesz w gołym WINAPI, to masz coś takiego : LRESULT CALLBACK WindowProc(HWND hwnd, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(msg) { ..... case WM_CLOSE: ShowWindow(hwnd, SW_MINIMIZED); return 0; .... } } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Żeby program minimalizował się zamiast zamykać przechwyć wiadomość WM_CLOSE i wywołaj tam funcję ShowWindow z parametrem SW_MINIMiZED Jak piszesz w gołym WINAPI, to masz coś takiego : LRESULT CALLBACK WindowProc(HWND hwnd, UINT msg, WPARAM wParam, LPARAM lParam) { switch(msg) { ..... case WM_CLOSE: ShowWindow(hwnd, SW_MINIMIZED); return 0; .... } } dzieki ... ale jak napisalem "nie znam sie nie programowaniu" i jestem w tym wszystkim kompletnie zielony (chcialbym zrobic tylko to o co mi chodzi, w programie mIRC i DC++) ... jak by to nie sprawilo duzego problemu prosil bym o napisanie step by step jak to zrobic ... jakiego uzyc narzedzia (programu) ... czego i jak tam poszukac ... . Bym byl bardzo wdzieczny za takowe instrukcje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neji Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Dobra nie zrozumieliśmy się, myślałem, ze masz swój program i chcesz żeby się w ten sposób zachowywał. To, o co prosisz oczywiście da się wykonać hookiem, przechwycić nazwę klasy aplikacji, podpiąć się pod jej kolejkę komunikatów i zrobić to co pisałem wcześniej. Niestety, z tego co używałem, to tylko widziałem programiki , co dodają przycisk minimalizacji do traya, ale to Ciebie chyba nie urządza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ka73ka, nie zmodyfikujesz tak skompilowanego programu, ale co do DC++, to zaznacz opcje 'Confirm application exit' oraz 'Minimize to tray'. Ta pierwsza zabezpieczy cie przed przypadkowym zamykaniem programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 ok, skoro fachowcy mowia ze sie nie da, to sie nie da :D dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buble_corp Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 oczywiscie że się da zrobic cos takiego, sa do tego odpowiednie programy np. WinTopMost. Jest to jednak shareware, a licencja troche kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Nie wiedzialem o istnieniu takiego programu :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 WinTopMost to prawie to o co mi chodzilo ... szkoda tylko ze ow program nie modyfikuje jakos programu tak zeby nawet po przeniesieniu programu na inny komp dalej nie mozna byloby go zamknac ... a na tym mi wlasnie najbardziej zalezy ... tak na innym kompie musialbym instalowac mirca i WinTopMost (jeszcze zarejestronany :? ) co jest duzym uniedogodnieniem ... chyba ze moze ktos wpadl na jakis inny pomysl (moze daloby sie dodac jakis wpis do rejestru czy cos ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi1303 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 :lol: hehe to juz jest piractwo,chcesz ingerować w działanie programu i jeszcze go powielać :) LOL . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...