e!Gr00bY Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Z nuduff w nocy odpaliłem sobie forum Rage3D i znalazłem dużo ciekawych plików :-) Jak ktoś chce flasherka albo roma do Ati Radeon 8500 to niech da znać....... Nowe BIOSy podobno umożliwiają lepsze podkręcanie itp. Koleś puścił Radeona 8500 345/345MHz z niezłym chłodzeniem, a inny swojego LE na 315/320MHz więc całkiem nieźle. BTW - zapraszam na http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.p...e=15&forumid=22 (link dla użytkowników Radeonów obojętnie jakich :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Bardzo chetnie :) Jesli mozesz na priva albo podac jakis adresik posta z linkiem. Licze ze z Mojego LE wycisne wiecej niz te nedzne 290/580 (w koncu ma on hynixy 3.6) BTW musze wrzucic fotki bo moj Radek wyglada teraz bardzo ciekawie z radiatorkami na pamieciach po obu stronach i dodatkowym wentylem na nich (w planach mam jeszcze jeden czyli w sumie 3 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Potrzebujesz dwóch zipów. - flasherka z BIOS'ami - - i radedita do zmieniania częstotliwości romów (BIOS'ów) Oto link: - http://www.xcl-clan.com/download2.php3?id=62 - http://www.radeon2.ru/bios/util/radedit/radedit.zip Rozpakowujesz pierwszy na czystą dyskietke (musisz usunąć pliki o od Radeon'a 7500 bo się nie zmieści reszta), i dogrywasz drugi prog. Uruchamiasz kompa z tak przygotowanej dyskietki czekasz i odpalasz START2.exe Czekasz aż się załaduje, a z resztą sobie poradzić (1 opcja zapisuje twój dotychczasowy BIOS) Polecam BIOS albo od Retaila (najnowszy jest R8500P.BIN albo pokreconego Retaila (8500Ultra.bin - tego używam) Pozdrawiam i czekam na efekty :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 kat nie podkrecisz wiecej tego radka le bez podwiekszenia napiecia na pamieciach. LE ma mniejsze napiecie na pamieciach od kart ATI. Sposob jest prosty poprostu musisz olowkiem polonczyc pewna rzecz:). Tutaj daje linka co i jak http://www.twojepc.pl/news_wiecej.php?id=1877 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Piratez - problemem nie jest zaniżenie napięcia tylko bardzo agresywne timingi dla pamieci powodujące iż nie chcą chodzić zazwyczaj na wiecej niż 260-270 (520-540). Biosy od wersju pełnej Retail mają mniej agresywne ustawienia pamięci co powoduje, że te karty chodzą spokojnie jako 275/275 dużo dużo więcej. LINK http://www.rage3d.com/board/showthread.php...readid=33610973 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 mi sie coraz bardziej podoba ati Radeon 8500LE! super karta i cena 680zl , jakbym mial kase to bym bral z miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 A teraz to robisz vmode'a ołowkiem, wrzucasz flasherkiem BIOS od Retail'a i puszczasz go bez chłodzenia na 320/310 luźno........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 A propos to ja mazalem cos olowkiem ale nie wiem jakie sa tego efekty bo w tym samym czasie zainstalowalem radiatorki na pamieciach po obu stronach i dodatkowy wentyl na nich. w sumie z 270/270 poszedl na 290/290 z czego jestem bardzo zadowolony.Czy ktos moglby mi cos w sprawie vmoda doradzic tzn moze ja np zly olowek uzylem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 mi sie coraz bardziej podoba ati Radeon 8500LE! super karta i cena 680zl , jakbym mial kase to bym bral z miejsca Gdzie jest za 680zł? Może to jest LELE, albo inne coś? Dawaj linka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 kat im grubsza warstwa olowku tym wieksze napiecie robi sie na pamieci. Najlepiej miec voltomierz i sprawdzac czy napiecie nie wzroslo powyzej 3.6V. Jesli nie masz voltomierza to wes naloz tak pozadnie z 3-5 kresek i sprawdz czy przy urachamianiu kompa nie ma zadnych artefaktow. Jesli nie ma to odrazu daj pamieci na 300 i sprawdz w 3d marku czy dobrze przejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Kat - nie rób Vmode'a ołówkiem bez voltomierza. To samobójstwo..... Pare Radeonów już tak poszło bo ktoś oszczędził 12zł na voltomierz....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Spoko mam multimetr jak bede mial chwile to sie pobawie w malowanko i w te biosy bo chcialbym wycisnac wiecej niz te niecale 9100 3dmarkow :) Aha a czy moge te biosiki i flasher nagrac na bootowalna plytke albo z dysku jakos? Nie mam flopa i jest problem jezeli jest on potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 no i tu sie pokazuje wyzszosc AMD . Rafal ma na podkreconym Radku do 315,302 ok 8950pkt w 3dmarku a Kat ma na Axp 1540mhz i radku 290/290 ok. 9100pkt!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Kat - nie rób Vmode'a ołówkiem bez voltomierza. To samobójstwo..... Pare Radeonów już tak poszło bo ktoś oszczędził 12zł na voltomierz....... A ja jakos robilem bez voltomierza i wyszlem z tego obrona reka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 A jakim ołówkiem traktowałeś swojego Radeona i ile razy nakładałeś go? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Rafal masz moze inny link do tych biosikow i flasherka bo ten ni ch nie chce dzialac ciagle laduje sie ta strona z napisem "download now". Edytor juz mam tylko biosikow brak a mogbys mi moze mejlnac co? Bylbym bardzo wdzieczny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Spoko juz znalazlem w sieci te biosiki i flasher. Niestety mimo ze wgralem bios od retaila to [gluteus maximus] nie idzie powyzej 290/290 bez artefaktow po kilku minutach. Jednak bede musial zaglebic sie w tego vmoda olowkiem. Aha jedno pytanko - napiecie na radku to chyba musze sprawdzac jak komp jest wlaczony no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 kat- tak trzeba miec wlonczony Rafał [CR]Gr00bY Mazur- zwyklym hb dalem trzy mocne ruchy i wlonczylem pc niestty odrazu artefakty sie pojawili wiec wziolem palcem starlem troche i juz bylo git:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...