PioPon Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Witam wszystkich !!! Od pewnego czasu z moim komputerem-a (XP+SP1) a konkretnie z CD dzieje sie cos dziwnego. Najpierw w podgladzie zdarzen pojawia sie seria ostrzezen: Typ zdarzenia: Ostrze¿enie zródlo zdarzenia: Cdrom Kategoria zdarzenia: Brak Opis: Podczas operacji stronicowania wykryto blad urzadzenia DeviceCdRom0. Potem Typ zdarzenia: Blad ród³o zdarzenia: PlugPlayManager Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 12 Opis: Urz¹dzenie 'LG DVD-ROM DRD8160B' (IDECdRomLG_DVD- ROM_DRD8160B_____________________1.00____5&265fbc54&0&0.1 ..0) zniknê³o z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usuniêcia. Po tym CD-ROM znika (nie widac go w systemie ). Po resecie jest OK do czasu wlozenia kolejnych plyt... To samo jest z nagrywarka Urz¹dzenie 'PLEXTOR CD-R PX-W1210A' IDECdRomPLEXTOR_CD- R___PX-W1210A________________1.10____5&265fbc54&0&0.0.0) zniknê³o z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usuniêcia. Przy nagrywaniu płyt ( Nero 6.3) nagrywam bez problemu 3-4 plytki przy nastepnej nero staje W podglądzie zdarzeń Bład jak wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 może to taśma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioPon Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 To nie jest wina tasmy. Sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 MI znikaly oby dwa napewdy naraz - crd i cd, bylem przekonany ze to wina tasmy, znikaly tak co drugi trzeci dzien, pomagal zazwyczaj reset, chodz nie zawsze, czasme musialem poruszac kablami w budzie, tuz przed tym jaksie odlaczaly to komp mial chwilowego freez'a, tak sie zlozylo ze musialem zmienic zasliacz, mialem zajechanego codegena 300w i po wymienie na nowy problem zniknol :) dziwne ale tak u mnie bylo hm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Mi kiedyś znikały napedy w XP po wyjęciu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ja tez proponowalbym na innym zasilsczu sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Prawdopodobnie sprzet jest uszkodzony lub jak poprzednicy pisali - problem z zasilaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioPon Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Dziekuje Wszystkim ! tez mi tch chodziło po głowie po wymianie tasm ale chciałem sie upewnic. Fakt komp chodzi juz prawie 1/2 roku non-stop Do tego od dowoch nocy cos wali mi grafikę: po noce przy budzeniu kompa monitor jest zielny( jak by niebyło podłaczonej karty: ATI Radeon 9500 Pro 128 MB + steroniki Omega 2.5.04). Reset i wszystko jest OK Wymienie zasilacz w pn i dam znac co i jak Jeszcze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioPon Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Wymieniłem zasilacz i g...o , to samo dalej Wgrałem nowego BIOS-a odistalowałem wszystkie programy typu Nero, alcohol , cloneCD zinstolwałem tylko acohola i dalej g... z osytatniej chwili Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: Cdrom Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 11 Data: 2004-03-02 Opis: Sterownik wykrył błąd kontrolera na DeviceCdRom0. co z tym teraz zrobic ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Problem nie został rozwiązany, a chciałbym się dowiedzieć co to jest, bo raz jest dobrze a raz znika, jak zaczyna znikać to pozostaje wyłączyć mi UDMA dla PLEXTORa w BIOSie i działa bez problemu :/ ... czy ktos pomoże ?? bo inaczej nowy topic założę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...