Skocz do zawartości
nOOb

dysk serial ata i instalacja windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm robisz obraz dyskietki i smoukasz sobie botujacy dysk ktory botuje/emuluje flopa,,, IMO nie jestem pewny czy to zadziala

skocz do sasiada po flopa wez go na godzinke i juz :-]

potrzebne pliki/drvs znajdziesz pewno na cd od plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie nie da jak sie da :E

w trakcie odpalania XP wciskasz kalwisz F6 ( bedzie napisane kiedy w trakcie uruchamiania instalacji bodajze 1 opcja jaka sie uruchamia ) wtedy winda dogrywa sama stery RAID i nie ma problema . . .

potrzebujesz tylko CD + HDD :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

letrev i err0r - nie dziala bo RAID a Serial ATA to przeciez dwie zupelnie rozne sprawy

ja tez jestem zdania ze bez floppa sie nie obedzie tym razem, poprostu windows zawsze bedzie szukac sterow na dyskietce, a gdy nie posiadasz napedu to coz...trzeba zalatwic, chocby pozyczyc, a sam widzisz ze jest to przydatne stworzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprosciej i najszybciej jest pozyczyc flopa,bootowalna plytke sam kiedys probowalem robic i naprawde stracilem sporo czasu.lepiej skitrac flopa.

jezeli masz taka dyskietke to dobrze a jezeli stery do sata masz na cd to juz gozej.zrob tak wez 3 dyskietki.na cd znajdziesz podzielone na 2 czesci (dyskietka 1 i dyskietka 2) ale to nie wszystko bo winda poprosi jeszcze o jakies pliki ktorych nie ma na dyskietce 1 i 2.i wlasnie po to jest ci potrzebna trzecia dyskietka:)

na pierwsza nagrywasz disc1, na druga disc2, a na trzecia cala reszte.tak przynajmniej bylo u mnie (a7n8x deluxe)

update:kiedys tez mialem ten sam problem i nie mosialem zakladac nowego tematu :) jest ich juz czyba z 15 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi