Gaho Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 moja konfiguracja: asus a7n8x delux,duron 1000mhz,dysk 40 ghz,pamiatki no-name 128 +256 mhz,hunt key hk 400xp nie moge odpalic lan na adnej z dwóch zintegrowanych sieciówek w biosie (1007)wszystko ustawione na auto.gdy natomiast instaluje siec na PCI chodzi bez problemów.nie wiem moze jest jeszcze jakas opcja w biosie odpowiedzialna za sieciówki i ich prawidlowe dzialanie.prosze o pomoc.bede wdzieczny za kazda sugestje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Jaki system, jakie drivery, jaki konfig sieci? Przy obydwu sieciówkach ten sam problem? Diody przy gniazdku, jak włożysz kabelek, świecą? W managerze urządzeń masz sieciówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaho Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 system win xp,sterowniki byly dolaczone do plyty glównej swieci żólte swiatelko na stale, zielone miga. ustawienia sieci: ip:10.4.2.232 maska:255.252.0.0 brama domyslna:10.4.0.2 dns:195.136.250.200 adns:194.204.159.1 dodam ze na tych ustawieniach sieciówka realteka na pci dziala (tylko przez nia ma dotep do sieci:( takie pytanie te ustawienia dla realteka zostaly jakos domyslnie zapisane w systemie nawet gdy wejme karte i wpisuje te ustawienia na zintegrowane sieciówki wyskakuje komunikat ze te ustawienia sa juz przypisane realtekowi,mozna je ustawic dla zintegrowanej ale i tak siec nie dziala(pakiety sa wysylane ale nic nie odbiera),moze to ma jaki zwiazek?a nie wiem ja je wywalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaho Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 sieciówki sa zainstalowane w menagerze urzadzen:nvidia ,3 com i 1394 wszystkie trzy we wlasciwosciach opis jest nastepujacy:urzadzenie dziala poprawnie .nie wiem co robic pomuzcie.mam nadzieje ze 2 dniowa plytka nie jest uszkodzona :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 To zmień IP tej karty PCI na jakiś inny. Nie masz autoryzacji po MACu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 sprawdź czy masz taki sam adres fizyczny na pci i zintegrowanej, ja miałem podobny problem na asrocku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaho Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja chyba nie moge zmienic adresu na inny dostalem od provaidera taki i uzywalem go jak dotad bez zadnych problemów.ten adres na sieciówce pci chodzi.co to jest adres fizyczny czym to sie rózni od ip bo nie bardzo wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Ja tez mialem problemy ze zintegroana LAn i do tej pory nic nie dziala i nie wiem jak to naprawic, chodze na PCi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dziwne, ja się przesiadłem z 3COM'a na zintegrowaną w ECS'ie i zero problemów, śmiga niegorzej niż 3COM i miejsca nie zajmuje :) tylko u mnie jeśli chcę zmienić sieciówkę to muszę nowy MAC adres podać provider'owi bo według tego numeru DNS przydziela adres IP a zły IP = brak neta, ale sieć wtedy działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 chodziło mi dokładnie o MAC adres, jak nie masz możliwośći zmiany w biosie i wpisania adresu z pci to tak jak wyżej musisz udać sie do providera i podać mu nowy MAC z integrowanej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja chyba nie moge zmienic adresu na inny dostalem od provaidera taki i uzywalem go jak dotad bez zadnych problemów.ten adres na sieciówce pci chodzi.co to jest adres fizyczny czym to sie rózni od ip bo nie bardzo wiemCzy tego ralteka dostałeś przy podłączeniu cie przez prowidera do natu jeśli tak to na 99% spisali adres twojega maca karty i z innej sie nie połączysz spisz maca karty tej zintegrowanej i podaj providerowi powinno pomóc :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 a nie lepiej zmienic w windzie adres mac tej zintegrowanej?? kilka minut i nie trzeba nigdzie dzwonic.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaho Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 tak to MAC adres sieciówki na 100% dziala tylko na tej pci:)pszyszedl do mnie kumpel z kompem u niego tez zadna zintegrowana nie dzialala. mam teraz pytanie gdzie w windowsie sprawdza sie adres tej sieciówki na pci i jak podmienic zeby byl na zintegrowane . moze jest jakis programik .prosze o wskazówki. wiekie dzieki za dotychczasowa pomoc. trafilem na zajebiste forum wy chlopaki naprawde wieci z czym to sie je 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...