Skocz do zawartości
Gaho

problem ze zintegrowanym lan na asus a7n8x delux

Rekomendowane odpowiedzi

moja konfiguracja:

asus a7n8x delux,duron 1000mhz,dysk 40 ghz,pamiatki no-name 128 +256 mhz,hunt key hk 400xp

nie moge odpalic lan na adnej z dwóch zintegrowanych sieciówek w biosie (1007)wszystko ustawione na auto.gdy natomiast instaluje siec na PCI chodzi bez problemów.nie wiem moze jest jeszcze jakas opcja w biosie odpowiedzialna za sieciówki i ich prawidlowe dzialanie.prosze o pomoc.bede wdzieczny za kazda sugestje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system win xp,sterowniki byly dolaczone do plyty glównej swieci żólte swiatelko na stale, zielone miga.

ustawienia sieci:

ip:10.4.2.232

maska:255.252.0.0

brama domyslna:10.4.0.2

dns:195.136.250.200

adns:194.204.159.1

dodam ze na tych ustawieniach sieciówka realteka na pci dziala (tylko przez nia ma dotep do sieci:(

takie pytanie te ustawienia dla realteka zostaly jakos domyslnie zapisane w systemie nawet gdy wejme karte i wpisuje te ustawienia na zintegrowane sieciówki wyskakuje komunikat ze te ustawienia sa juz przypisane realtekowi,mozna je ustawic dla zintegrowanej ale i tak siec nie dziala(pakiety sa wysylane ale nic nie odbiera),moze to ma jaki zwiazek?a nie wiem ja je wywalic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sieciówki sa zainstalowane w menagerze urzadzen:nvidia ,3 com i 1394 wszystkie trzy we wlasciwosciach opis jest nastepujacy:urzadzenie dziala poprawnie .nie wiem co robic pomuzcie.mam nadzieje ze 2 dniowa plytka nie jest uszkodzona :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba nie moge zmienic adresu na inny dostalem od provaidera taki i uzywalem go jak dotad bez zadnych problemów.ten adres na sieciówce pci chodzi.co to jest adres fizyczny czym to sie rózni od ip bo nie bardzo wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne, ja się przesiadłem z 3COM'a na zintegrowaną w ECS'ie i zero problemów, śmiga niegorzej niż 3COM i miejsca nie zajmuje :)

tylko u mnie jeśli chcę zmienić sieciówkę to muszę nowy MAC adres podać provider'owi bo według tego numeru DNS przydziela adres IP a zły IP = brak neta, ale sieć wtedy działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chyba nie moge zmienic adresu na inny dostalem od provaidera taki i uzywalem go jak dotad bez zadnych problemów.ten adres na sieciówce pci chodzi.co to jest adres fizyczny czym to sie rózni od ip bo nie bardzo wiem

Czy tego ralteka dostałeś przy podłączeniu cie przez prowidera do natu jeśli tak to na 99% spisali adres twojega maca karty i z innej sie nie połączysz spisz maca karty tej zintegrowanej i podaj providerowi powinno pomóc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to MAC adres sieciówki na 100% dziala tylko na tej pci:)pszyszedl do mnie kumpel z kompem u niego tez zadna zintegrowana nie dzialala.

mam teraz pytanie gdzie w windowsie sprawdza sie adres tej sieciówki na pci i jak podmienic zeby byl na zintegrowane . moze jest jakis programik .prosze o wskazówki. wiekie dzieki za dotychczasowa pomoc.

trafilem na zajebiste forum wy chlopaki naprawde wieci z czym to sie je 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...