Skocz do zawartości
azyl

komputery szkolne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Mam takie pytanie : sprawdfzalem 3 kompy w pracowni komputerowej mojej budy i we wszystkich trzech napiecie 2.5 oscyluje w granicach 1.04~1.06 ( w poniedzialek jescze sprawdze miernikiem na molexach ale nie worze lepszych winokow ) , kiedy powiedzialem to mojej nauuczycielce ona stwierdzila za nalezy to skierowac to do szkolnego konserwatora ... ( :? ), kiedy jej wyjasnilem ze to raczej nic nie da stwierdzila ze nalezy jechac z tym do serwisu .... i tu moje pytanie : czy takie napiecei ( prtzyjmujac ze mierniki nie klamia ) moze cos zaszkodzic sprzetopwi ? czy wzywanie serwisu do takiej rzeczy ma sens czy tylko bedzie marniowaniem czasu ? pytam bo staram sie o donbra ocene z infy i jesli okaze sie ze bez podstawy wzywamy serwis ( bo w szkole raczej nic z tym nie zrobia ) to moge sie pozegnac z dobrymi ocenami na koniec ...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety bezpodstawnie wzywasz serwis :lol: :lol:

nie bój zaby napewno napiecia są OK, a na molexa 2,5Vto nie znajdziesz :lol:

jedynie mozesz sprawdzic 5V 12V 3,3V i tyle np speedfanem a co tym kompom dolega ze sie wziołeś za nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś ciężko mi uwierzyć aby napięcie 2,5 miało 1,04. Przecież to jest około 60% niżej niż być powinno. Skąd wziąłeś te odczyty? Chyba żaden sprzęt nie byłby w stanie podziałać przy takim napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ok ok wszytko ok tlyko niech ktos mnie oswieci i mi powie od czego jest 2,5v ?

jedyne co mi przychodzi do glowy to dla ramu, ale tego sie raczej nie da zmierzyc miernikiem, gdyby tam byl 1v to by sie komp nie odpalil wogle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi