POWER BY AMD Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Nie znam sie totalnie na elektronice bo mnie to nie bawi w ogóle ale musze sobie zrobić włacznik na front panel i zaistniał problem bo nie wiem jak mam go podłączyć aby to właściewie działało. W wiec jest tak : katoda włacznik i 12v w katodzie jest włącznik ma 2 pozycje właczona lub reaguje ndzwięk. Ja mam włącznik 3 stopniowy i chcemy zeby sie dąło włączona , reaguje na dzwięk i wyłączona jak to podłaczyć?? Dodam ze włacznik jest świecący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 do 1 3 5 kolejno podlacz zolty czerwony i czarny i bedzie dzialac tak jak chcesz tylko nie wiem czy wylaczona nie bedzie przypadkiem pobierac pradu ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Zagmatwanie opisales sytuacje i mimo wielkiego wysilku umyslowego :P nie czaje do konca co chcesz zrobic, czym dysponujesz, czy moze chcesz zamienic jeden na drugi, tylko ten drugi jest 3-y pozycyjny..... Najlepiej wez w reke omomierz na najnizszym zakresie i w poprzykladaj elektrody do odpowiednich wyprowadzen.. gdzie wskaze kolo 0,5 - 0,8 jest zwarcie... I wszystko jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 rozumiem ze chcesz za pomoca wyąłcznika tego na panelu wyłączać katode i właczac an obie pozycje(dziek i normal) to normlanei podlacz tak jak wyałcznik orginalny w kkatodzie ale wywal go a 3 pozycje wykozystaj do całkowitego odłaczenia napiecia zasilania katody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 no po prostu mam katode w której jest włącznik 2 stopniowy ale chcem go zmienić na 3 stopniowy świecacy i tam na rysunkiu sa numerkoi nich mi ktś napisze który nr do kótrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ok to toreaz pytanie i moze ci pomoge czy ten przewód żółty po prawej i czerwony + czarny idądo przełącznika 2 pozycyjnego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ok to toreaz pytanie i moze ci pomoge czy ten przewód żółty po prawej i czerwony + czarny idądo przełącznika 2 pozycyjnego ??tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jha na pewno nie bede elekronikiem ale jeszce jak byś mi powiedział który nr do którego według tej nr na 1 fotce to bym był dzwieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jha na pewno nie bede elekronikiem ale jeszce jak byś mi powiedział który nr do którego według tej nr na 1 fotce to bym był dzwieczny z tego rysunku nr 1 nic nie rozumiem iniemoge ci na nim pomóc to jest pzrełacznik 3 pozycyjny to powinien mieć 4 styki a nie 6 jak narysowałes nei czaje ,zrób fotke tego wyłacznika od tylu i przodu !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jha na pewno nie bede elekronikiem ale jeszce jak byś mi powiedział który nr do którego według tej nr na 1 fotce to bym był dzwieczny z tego rysunku nr 1 nic nie rozumiem iniemoge ci na nim pomóc to jest pzrełacznik 3 pozycyjny to powinien mieć 4 styki a nie 6 jak narysowałes nei czaje ,zrób fotke tego wyłacznika od tylu i przodu !!! no to zle o tobie swiadczy, jesli tego nie czaszi. po prostu przelacznik to 3 styki , kazdy oddzielny, w zaleznosci od pozycji przelacznika zalaczany jest jeden z 3 stykow i wtedy przewodzi, chyba logiczne co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 no to jak takie proste to wszyzsko to czemu nikt jasno nie wytłumaczy który nr do którego lukasrz sie dobrze starasz ale narysuj to z moim włącznikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 no to zle o tobie swiadczy, jesli tego nie czaszi. po prostu przelacznik to 3 styki , kazdy oddzielny, w zaleznosci od pozycji przelacznika zalaczany jest jeden z 3 stykow i wtedy przewodzi, chyba logiczne co? nie nie logiczne bo moga byc różne przełączniki 3pozycyjna z bardzo różna liczbą styków tutaj sa teoretycznie 3 pozycje ale mozna z tego zrobic znacznie wiecej , niewiedzilaem dokladnie jaki to typ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Podłącz tak jak narysowalem prosto z płytki zasilajacej , piewrszy żółty i czerwony to do właczania katody a trzeci żółty do całkowiteg owyłączenia katody to jest tez żółty przewód opisany na płytce jako + czyli zasialajcy. I bedzie wszystko elegancko działało. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 tylko obrazek nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Podłącz tak jak narysowalem prosto z płytki zasilajacej , piewrszy żółty i czerwony to do właczania katody a trzeci żółty do całkowiteg owyłączenia katody to jest tez żółty przewód opisany na płytce jako + czyli zasialajcy. I bedzie wszystko elegancko działało. pozdro ja nic z tego nie kumam ale moze power zrozumie... :) ja tym czasem wymyslilem to : mam nadziejze ze nie musze wyjasniac co do czego i na jakiej zasadzie dzila ale to bedzie na 100% dzialac i bedzie dobrze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...