wako Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Zapraszam na moja strone o kompie adres - http://dafury.webpark.pl/komp.html zdaje sobie sprawe z jej niedociagniec: - dobrze wyglada dopiero w rozdzielczosci 1024x768... no coz... siedzialem na 15" i robilem dla "wszystkich", a teraz na 17" i nie popisalem sie... ale pracuje nad tym, by to przerobic -prawie wszystko jest kompletne - nie mam na razie czasu na testy, dlatego wyniki mam tylko w 3dmark2k1... inne "w drodze" -strona jest na dwoch serwerach - webpark.pl i republika.pl - na tym drugim sa duze zdjecia i niektore elementy grafiki, na webpark.pl glownie html`e, a to z powodu tych glupich banerow na republice (na gorze strony - w darmowych kontach) Licze na Wasze opinie :) Prosze takze, o nie wypisywanie tych wad co napisalem powyzej... Na razie tez zrobilem projekt strony domowej ( http://dafury.webpark.pl/enter.html )- uniknalem dwoch wad opisanych wyzej. Strona dobrze wyglada juz w 800x600 i jest na jednym serwerze, ale poniewaz jest to tylko projekt nie jest kompletna. Tutaj takze zapraszam do komentowania i napisania co naprawic/zmienic etc. Zapraszam do udzialu w ankiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Powiedz ile masz lat? Update: Doczytałem na domowej, jak na 13 lat strona wporzo, choć nie ma ona nic skomplikowanego. "Kształć" się dalej, to w przyszłości może wykonasz bardziej zaawansowane projekty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 16... a cos nie gra?? no chyba, ze juz w tym wieku nie powinienem robic stron o wlasnym komputerze... :) when I was 13 years oldooo panie woźny cos angielski szwankuje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Nie no wypas :lol: tak szczerze to zalatuje bardzo amatorką , może się nie przyłożyłeś . Nie żebym chciał cię obrazić czy coś ,to po prostu konstruktywna krytyka która ma na celu zmuszenie cię do większej pracy :wink: Ps.Zarejestruj się na prv.pl zbór sobie domene i włącz maskowanie :wink: Ps 2.To foto jest wypasione :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Prostota... nic szczegolnego. Bez obrazy. Poza tym czesc zdjec nie jest potrzebna. Walker3d: maskarade, czy maskowanie adresu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Walker3d: maskarade, czy maskowanie adresu?Hehe oczywiście że maskowanie , ehh robie się już stary bo widze że o tej godzinie już nie wiem co pisze , zaraz poprawie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 stronka ujdzie, ale w operze nie mam polskich fontow. domenka na prv to good idea :] o jaka maskarade chodzi, bo ja sie nie znam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 o jaka maskarade chodzi, bo ja sie nie znam :lol:Oj już poprawiłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 o jaka maskarade chodzi, bo ja sie nie znam :lol:Oj już poprawiłem :wink:serio mowie, ze sie nie znam :) co to za maskowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Maskowanie polega na ukrywaniu właściwego adresu servera poprzez domene. Jeżeli zarejestrujesz się na prv.pl i wybierzesz sobie domene Niemiec :wink: to cały czas niezależnie od tego gdzie się będziesz poruszać po stronie w pasku adresowym będzie widniał adres www.niemiec.prv.pl :wink: a jeżeli do tego dodasz blokade PKM i skrypt do stałego napisu w pasku statusu możesz troszke utrudnic osobom niepowołanym dostęp do twoich linków i kodu źródłowego. A o maskaradach możesz sobie poczytać w topikach o lanie :lol: :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Wszystko mozna zrobic. Jakkolwiek nie zabezpieczysz - wyciagne twoj kod zrodlowy... praktycznie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Hehe wiem o tym :wink: dlatego napisałem że "możesz troszke utrudnic" a nie napisałem że całkowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 dziekuje :] chodzi o cos takiego jak mam na www.ocg.prv.pl ?? nic wiecej tam ie dodawalem poza rejstracja domeny i chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Tak właśnie na tym polega maskowanie . Gratulacje :wink: Ps. Myślałem ze wcześniej sobie robiłeś jaja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 czyli zrobilem cos nie wiedzac jak to sie nazywa :) a ja tylko zarejstrowalem tam domenke :] niec wiecej w kodzie strony nie dodawalem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 strona jak na domowa imo b. ladna, prosta i ladniejsza od niejednego kolosa, tylko kodowanie ;/ ale b. ladnie, na serio imo nie musisz pisac kodu pod portal (ktory wcale nie ejst trudniejszy - jesli chodzi o html ofc.) aby strona byla ladna ;) powodzenia ale z gramatyka to u ciebie na bakier ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 16... a cos nie gra?? no chyba, ze juz w tym wieku nie powinienem robic stron o wlasnym komputerze... :) when I was 13 years oldooo panie woźny cos angielski szwankuje ;-)Tak to jest jak się przelatuje cały tekst i wyszukuje cyferek nie czytając reszty :-/ Jak na 16 to mogłaby być lepsza :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ps.Zarejestruj się na prv.pl zbór sobie domene i włącz maskowanie oki, zaraz to zrobie (ledwo co wstalem) Ps 2.To foto jest wypasione :lol: Poza tym czesc zdjec nie jest potrzebna.no dobra - zrobie bardziej doglebna selekcje... poza tym nie oczekujcie cudow do zdjec, bo aparat cyfrowy mialem tylko raz (na dwa dni) i byl pozyczony, poza tym aprat nie byl wcale najnowszy wiec... o dokladnych zdjeciach moglem pomarzyc. UPDATE: zalozylem konto na prv.pl www.ancient.site.prv.pl i wlaczylem maskowanie... czy tak lepiej :?: :) UPDATE 2: strone umiescilem teraz tylko na webpark.pl, zmniejszylem ilosc zdjec, gdybyscie mogli wypisujcie co jeszcze poprawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Pliz ustaw kodowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Pliz ustaw kodowanie.z tym mam problem... <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> gdy wpisuje tak, zamiast polskich liter mam krzaczki :( i mam dylemat czy to wrzucic - w ie, bez kodowania wyglada ok, nie wiem jak bez kodowania wyglada na operze, mozilli czy netscape :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 na operze sa krzaki - brak polskich literek ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ok Gie-eN-Zet... nie zauwazylem, ze juz Niemiec mial problemy na operze... wgralem obecnie poprawiona wersje - wzbogacona o kod, ktory napisalem post wyzej, dajcie znac, czy teraz na operze dziala poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jest lepiej ale nie do konca ;) wtedy sypal krzakami na kazdej literce polskiej a teraz tylko na "ś" :P BTW - nie pisze sie dświekowa a dźwiekowa - no chyba ze "ź" tez nie wyswietla :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 czyli "ź" tez nie wyswietla... bo napisalem dźwiękowa... :( no nie wiem, nigdy nie kodowalem, bo wszyscy znajomy z ie korzystaja i nie bylo problemow... moze cos za malo wpisuje? albo inne kodownie zastosowac? bede wdzieczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 omfg, sciagnij sobie stary jakis notepad, ktory sam przerobi ci tekst na strone iso-8859-2. Albo poprawiaj recznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Jezeli uzywasz kodowania ISO-8859-2, polskie znaki w kodzie wygladaja nieco inaczej niz w przegladarce. Odpowiedniki masz w tym pliku: http://free.of.pl/j/jasieq/forum/kodowanie.txt Zatem jezeli w kodzie masz polskie znaki, to w przegladarce beda krzaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 chyba w fsb proca troche pszesadziłeś 266mhz ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+Nazwa kodowa PalominoCPU Stepping A5Pamięć podręczna L1 kodu 64 KBPamięć podręczna L1 danych 64 KBPamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed)dane z aidy... w sumie to masz racje... powinienem byl napisac 133 (reaalne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...