Skocz do zawartości
wako

Moja strona o kompie i projekt strony domowej

Czy podoba Ci sie moja strona o komputerze?  

1. 1. Czy podoba Ci sie moja strona o komputerze?

• Tak
      1
    • Nie
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na moja strone o kompie adres - http://dafury.webpark.pl/komp.html

zdaje sobie sprawe z jej niedociagniec:

- dobrze wyglada dopiero w rozdzielczosci 1024x768... no coz... siedzialem na 15" i robilem dla "wszystkich", a teraz na 17" i nie popisalem sie... ale pracuje nad tym, by to przerobic

-prawie wszystko jest kompletne - nie mam na razie czasu na testy, dlatego wyniki mam tylko w 3dmark2k1... inne "w drodze"

-strona jest na dwoch serwerach - webpark.pl i republika.pl - na tym drugim sa duze zdjecia i niektore elementy grafiki, na webpark.pl glownie html`e, a to z powodu tych glupich banerow na republice (na gorze strony - w darmowych kontach)

Licze na Wasze opinie :) Prosze takze, o nie wypisywanie tych wad co napisalem powyzej...

Na razie tez zrobilem projekt strony domowej ( http://dafury.webpark.pl/enter.html )- uniknalem dwoch wad opisanych wyzej. Strona dobrze wyglada juz w 800x600 i jest na jednym serwerze, ale poniewaz jest to tylko projekt nie jest kompletna. Tutaj takze zapraszam do komentowania i napisania co naprawic/zmienic etc.

Zapraszam do udzialu w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no wypas :lol: tak szczerze to zalatuje bardzo amatorką , może się nie przyłożyłeś . Nie żebym chciał cię obrazić czy coś ,to po prostu konstruktywna krytyka która ma na celu zmuszenie cię do większej pracy :wink:

Ps.Zarejestruj się na prv.pl zbór sobie domene i włącz maskowanie :wink:

Ps 2.To foto jest wypasione :lol:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maskowanie polega na ukrywaniu właściwego adresu servera poprzez domene. Jeżeli zarejestrujesz się na prv.pl i wybierzesz sobie domene Niemiec :wink: to cały czas niezależnie od tego gdzie się będziesz poruszać po stronie w pasku adresowym będzie widniał adres www.niemiec.prv.pl :wink: a jeżeli do tego dodasz blokade PKM i skrypt do stałego napisu w pasku statusu możesz troszke utrudnic osobom niepowołanym dostęp do twoich linków i kodu źródłowego.

A o maskaradach możesz sobie poczytać w topikach o lanie :lol: :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strona jak na domowa imo b. ladna, prosta i ladniejsza od niejednego kolosa, tylko kodowanie ;/ ale b. ladnie, na serio

imo nie musisz pisac kodu pod portal (ktory wcale nie ejst trudniejszy - jesli chodzi o html ofc.) aby strona byla ladna ;)

powodzenia

ale z gramatyka to u ciebie na bakier ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16... a cos nie gra??

no chyba, ze juz w tym wieku nie powinienem robic stron o wlasnym komputerze...  :)

when I was 13 years old

ooo panie woźny cos angielski szwankuje ;-)
Tak to jest jak się przelatuje cały tekst i wyszukuje cyferek nie czytając reszty :-/

Jak na 16 to mogłaby być lepsza :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps.Zarejestruj się na prv.pl zbór sobie domene i włącz maskowanie  

oki, zaraz to zrobie (ledwo co wstalem)

Ps 2.To foto jest wypasione :lol:

Poza tym czesc zdjec nie jest potrzebna.

no dobra - zrobie bardziej doglebna selekcje... poza tym nie oczekujcie cudow do zdjec, bo aparat cyfrowy mialem tylko raz (na dwa dni) i byl pozyczony, poza tym aprat nie byl wcale najnowszy wiec... o dokladnych zdjeciach moglem pomarzyc.

UPDATE:

zalozylem konto na prv.pl www.ancient.site.prv.pl i wlaczylem maskowanie... czy tak lepiej :?: :)

UPDATE 2:

strone umiescilem teraz tylko na webpark.pl, zmniejszylem ilosc zdjec, gdybyscie mogli wypisujcie co jeszcze poprawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pliz ustaw kodowanie.

z tym mam problem...

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
gdy wpisuje tak, zamiast polskich liter mam krzaczki :( i mam dylemat czy to wrzucic - w ie, bez kodowania wyglada ok, nie wiem jak bez kodowania wyglada na operze, mozilli czy netscape :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok Gie-eN-Zet... nie zauwazylem, ze juz Niemiec mial problemy na operze... wgralem obecnie poprawiona wersje - wzbogacona o kod, ktory napisalem post wyzej, dajcie znac, czy teraz na operze dziala poprawnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli "ź" tez nie wyswietla... bo napisalem dźwiękowa... :(

no nie wiem, nigdy nie kodowalem, bo wszyscy znajomy z ie korzystaja i nie bylo problemow... moze cos za malo wpisuje? albo inne kodownie zastosowac? bede wdzieczny za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli uzywasz kodowania ISO-8859-2, polskie znaki w kodzie wygladaja nieco inaczej niz w przegladarce.

Odpowiedniki masz w tym pliku:

http://free.of.pl/j/jasieq/forum/kodowanie.txt

Zatem jezeli w kodzie masz polskie znaki, to w przegladarce beda krzaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwości procesora	Typ procesora	AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+Nazwa kodowa	PalominoCPU Stepping	A5Pamięć podręczna L1 kodu	64 KBPamięć podręczna L1 danych	64 KBPamięć podręczna L2	256 KB (On-Die, Full-Speed)
dane z aidy... w sumie to masz racje... powinienem byl napisac 133 (reaalne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi