Skocz do zawartości
lopik_

Jak macie poukładane rzeczy na HDD ????

Rekomendowane odpowiedzi

a qrna, w ktora strone leci u Was woda w kiblu, bo mnie to strasznie ciekawi . . .

uzywacie domestosa ?

u mnie w lewo

nie używam domestosa

:lol: :lol: :lol: :lol:

A JAK TEMAT NIE PASI TO NIE MUSISZ ODPOWIADAĆ :evil: :evil: :evil:

jak Ci moj post nie pasuje to nie musisz na niego odpowiadac 8) a teamt jest imho bezsensu :twisted:

JAK NIE WNOSISZ NIC DO TEMATU TO ŻEGNAM PAPA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kto to mowi buahahaha nie wiem co chciales tym postem uzyskac w sumie ;)

poza tym jak nic nie wnosze ? serio mnie interesuje ta woda ... :roll: pisze doktorat pt. "woda czy w prawo czy w lewo i tak nasz qmpel "

update :

ej jedna z zasad forum :

nie piszemy capslock'iem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

$ dfFilesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on/dev/hda2             4.4G  3.0G  1.2G  73% /   (wiadomo)/dev/hda5             5.1G  4.0G  866M  83% /home   (wiadomo)/dev/hda6             2.5G  1.4G  1.1G  57% /mnt/storage   (aktualnie duzy tmp)/dev/hda7              25G   14G   12G  53% /mnt/stuff   (mniejszy tmp)/dev/hdc1              13G  6.3G  6.5G  50% /mnt/fujitsu (resztki z windy)
do tego dochodza rozne sieciowe ;)

gier brak :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C: 7,81 gb (Tutaj znajduje się zainstalowany Windows i nic poza tym);

D: 24,4 gb (Tutaj wszystko instaluję);

E: 5,02 gb ( Tutaj mam instalki drobnych programików, sterowniki, jakieś dokumenty i tego typu potrzebne i przydatne rzeczy żeby wkółko tego nieściągać);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam trzy partycje: Linux, Linux Swap i reszte smiecia ;]

A co mi tam, zaszpanuje ;]

{pts/1}[01:51:28][root|~]# dfFilesystem           1K-blocks      Used Available Use% Mounted on/dev/hda1              6739024   4904620   1834404  73% /  [sys]/dev/hda3             30827200  12479496  16781772  43% /mnt{pts/1}[01:53:35][root|~]# ls /mnt/Chlam/        Fiza/                       Programy/  lost+found/DC-download/  Microsoft Office 97 pl/  backup/    wine/DC-finished/  Office 97 Pro Pl.ace*    cdrom/Filmy/        OpenOffice.org1.1.0/        gry/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C: katalogi z windowsa (w tym ogromny pulpit), programy, gry. W katalogu z programami wrzucam tylko programy takie jakies srednie przynajmniej(zadne <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki) typu GG, photoshop. W katalogu z grami daje rozne dema, jakies ziny czy <span style="color:red;">[ciach!]</span>lkowate programiki.

D: gry - pelne wersje, backup ze starego dysku (tam troche smietnik, masa nieprzydatnych rzeczy itp.), troche smietnik (sterowniki, dx9 itp.), katalog ze sciagnieta muza (audiogalaxy i kazza), olbrzymi katalog z muzyka z plyt (ktora przegralem sobie na kompa), stary katalog mojedokumenty - czyli najwiekszy smietnik. Ach no i jeszcze na D mam ponad 200 starych gierek - ale w osobnym katalogu oczywiscie

Na pulpicie mam wszystko, skroty do waznych katalogow (programy, gry, muzyka, klasyka). Rozne male filmiki - smieszne badz nie, jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>lkowate programiki, wszystko co z sieci sciagam idzie na pulpit i czesto na pulpit jest najpierw rozpakowywane, jakies zdjecia i obrazki, skroty do kilku programow. Co jakis raz robie porzadek z pulpitek, kiedy to liczba ikonek zmniejsza sie z ponad 100 do okolo 20 - laduje wtedy wszystkie smiecie do moich dokumentow, jednak pulpit szybko ponownie sie zapelnia. Najgorzej ejst, jak system czasami z niewiadomych mi przyczyn poprzestawia wszystkie ikonki w sposob losowy, nic pozniej nie moge przez jakis czas znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... u mnie ordung must sein :P

C: - 5GB - sys, stały swap i progsy

D: - 5GB - ghost windy, tempy ściągaczek, ISOZ & movies temp :P

E: - 25GB - gry, emulatorki

F: - 10GB - mp3, kupa zdjęć, trochę trailerów

G: - 2 GB - tzw "Tempik" - wszystko co nie pasuje gdzie indziej :P - głównie dokumenty i pliki do wypalenia

do tego 3 partycje linuxowe i swap [brzydkie określenie na linuksa]a - ~15 GB :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c: 7,8giga - system i male progsy

d: 40,9giga - gry i duze progsy

e: 7,01 giga - rozne zeczy jak bekpy, instalki prosow etc dysk szyfrowany i dostepny tylko dla administratora systemu

f: 86giga - filmy muza iso itd

g: 7,44giga - nie-moja partycja

smieci sciagam na d:temp

wszystko co duze leci na f:

jesli to kogos interesuje hehe :-]

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda następująco:

c: Sys + Programy z ayutostartu +programy często używane(Office, Norton, itp) 5Gb wolne ok 2GB non stop

d: Gry + Programy 10 GB

e: Muza 10 GB

f: Filmy ,Download, Śmietnik z progsami ok 13,5 GB

Ogólnie porządek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEZU!!!!!

Ale pie.przenia sie z tym jest.

Ja mam wszystko na dysku c:(40gb) tak jak chce to sie instaluje(nie mam oddzielnych katalogow do gier itp.)

Jedynie muza i filmy maja odzielne katalogi w Moje Dokumenty.

Po co sobie rzycie utrudniac zanim bym wsio poukladal to bym musial formata robic.

A pozatym nie wiem po co ludzie trzymaja 40gb mp3 lub innego syfu. A jak cos potrzeba to i tak sie z neta sciaga najnowsze.

ps. a gdybyscie widzieli nieraz moj pulpit( filmy mp3 txt skroty strony www gry programy wsio na pulpicie)

ps.2 a jak cos sie zgubi to jest wyszukiwarka.

Pozdrawiam Egeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C: katalogi z windowsa (w tym ogromny pulpit), programy, gry. W katalogu z programami wrzucam tylko programy takie jakies srednie przynajmniej(zadne <font color="#FF0000">[ciach!]</font>) typu GG, photoshop. W katalogu z grami daje rozne dema, jakies ziny czy <font color="#FF0000">[ciach!]</font> programiki.

D: gry - pelne wersje, backup ze starego dysku (tam troche smietnik, masa nieprzydatnych rzeczy itp.), troche smietnik (sterowniki, dx9 itp.), katalog ze sciagnieta muza (audiogalaxy i kazza), olbrzymi katalog z muzyka z plyt (ktora przegralem sobie na kompa), stary katalog mojedokumenty - czyli najwiekszy smietnik. Ach no i jeszcze na D mam ponad 200 starych gierek - ale w osobnym katalogu oczywiscie

Na pulpicie mam wszystko, skroty do waznych katalogow (programy, gry, muzyka, klasyka). Rozne male filmiki - smieszne badz nie, jakies <font color="#FF0000">[ciach!]</font> programiki, wszystko co z sieci sciagam idzie na pulpit i czesto na pulpit jest najpierw rozpakowywane, jakies zdjecia i obrazki, skroty do kilku programow. Co jakis raz robie porzadek z pulpitek, kiedy to liczba ikonek zmniejsza sie z ponad 100 do okolo 20 - laduje wtedy wszystkie smiecie do moich dokumentow, jednak pulpit szybko ponownie sie zapelnia. Najgorzej ejst, jak system czasami z niewiadomych mi przyczyn poprzestawia wszystkie ikonki w sposob losowy, nic pozniej nie moge przez jakis czas znalezc.

Za malo ci polonistka wypracowan zadaje, ze sie tutaj samorealizujesz ? :lol:

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C <WIN>8 GB NTFS- system, programy

D <RAZ>22,5 GB NTFS- zainstalowane gry, instalki programów i gier

E <DWA>26 GB NTFS- muzyka, filmy, teledyski

F <TRZY>18 GB FAT32- śmieci, download, pliki tymczasowe na czas odwiedzin dysku w kieszeni kompa z Win98 lub Me.

Dysk zawalony w 73%, pulpit prawie czysty, wszystkie skróty na pasku zadań.

A pozatym nie wiem po co ludzie trzymaja 40gb mp3 lub innego syfu. A jak cos potrzeba to i tak sie z neta sciaga najnowsze.

Dobra muzyka szybko się nie znudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ar2r :D :D :D :D

Egeba jak ktos chce to trzyma :P bo moze nie chce sluchac caly czas te go samego !? pozatym ja nie nagrywam mp3 na cd bo to bezsensu jak nagram na cd to juz nawet tego nie slucham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi