szafran Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Witam Mam plyte Gigabyte'a GA-7N400Pro. Na niej jest zintegrowany kontroler RAID ITE na chipie IT8212. Niestety wydajnosc odczytu/zapisu przy dwoch dyskach Seagate 120GB 8MB Cache (polaczonych w stripe'a - 4kb block) jest zalosna (okolo 40mb/s odczyt a okolo 12-17mb/s przy zapisie - wiec mniej niz jeden taki na zwyklym kontrolerze). Chcialem sie dowiedziec czy wiecie o co z tym biega oraz czy jakbym kupil jakis kontroler RAID na PCI czy cos by sie zmienilo czy byloby tak samo (w gre wchodzi jedynie cos co chodzi dobrze pod WinXP lub wyzej). Jesli macie jakies propozycje (sprawdzone) to prosze o info. Dzieki z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 mam ustawiony stripping na default block size (16kb z tego co pamietam) Sandra pokazuje transfer wewnetrzny na poziomie 98 MB/s przy odczycie acha.... i mam win XP home + SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 mam ustawiony stripping na default block size (16kb z tego co pamietam) Sandra pokazuje transfer wewnetrzny na poziomie 98 MB/s przy odczycie acha.... i mam win XP home + SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafran Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 masz RAIDa na tym samym chipie ?? bo ja probowalem wszystkie bloki (1kb-64kb) i na 4kb jest najszybciej (sic!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 mam na ICH5-R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 masz RAIDa na tym samym chipie ?? bo ja probowalem wszystkie bloki (1kb-64kb) i na 4kb jest najszybciej (sic!) ...a nie jest tak, że im większe bloki tym szybciej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...