Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

kazdy tuner ma wejscia Composite, prawie kazdy SVHS. Jak chcesz miec pewnosc, ze obraz bedzie stabilny, nasycony i czysty to kupuj tylko to co jest TOP. Czyli ATI Radeon All In Wonder, Gigabyte/Hercules Radeon 8500DV (posiadaja cyfrowy tuner TV) lub Avermedia (sa w wersji z NICAM Stereo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AverMedia. Ja mam bardzo stara juz (taka http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6599957) ma SVideo i Composite. Sprawuje sie super. Byla podlaczana kamera i zgrywany obraz.

Ta aukcja nie jest moja (dalem bo jest fotka).

Znajomi niektorzy uzywaja tez PixelView z NICAM, oceniaja dobrze, ja rowniez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podłaczałem kamerkę VHSC pod leadteka winfasta 2000 i całkiem nieźle się sprawowała. Musze ją jednak wymienić bo z dzwiękiem sa problemy (uzywana z allegro :? ). Obraz calkiem niezły, szybkośc wyświetlania klatek OK, kolory 4/5. Z opisów które tez czytałem na temat tej karty całkiem nieźle ją oceniają.. (wyjscie s-video 8 pinów :?: ,composite, ...)

Wie ktos co to dokładnie za wyjscie , zawyczaj (np. te z kart graficznych) maja 4 piny a tu 8 ( nie można włożyć 4 pinowej w to gniazdo :? ) . Może wiecie też gdzie są przedstawione schematy tych wtyczek i podłacznia kabli z przejsciem z 8 na 4 piny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki tuner byscie wybrali - jeden warunek musi miec wejście S-VHS lub COMPOSITE - musze podłączyc do niego kamere video.

Moim zdaniem do oglądania telewizji najlepszy jest... telewizor :) Jeśli zależy Ci jedynie na zgrywaniu video z kamery, to polecam rozejrzeć się za używaną kartą video, np. Pinnacle DC10plus - kiedyś widziałem ją na Allegro za ok. 500zł. Co prawda wyjdzie to trochę drożej niż karta TV, ale jeśli chodzi o jakość obrazu to nie ma co porównywać, a sprzętowa kompresja MJPEG pozwala bezproblemowo nagrywać pełny PAL (768x576) bez żadnego gubienia klatek. Sam używam trochę leciwej już DC20 i jakością obrazu żaden tuner nie dorasta jej do pięt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda wyjdzie to trochę drożej niż karta TV, ale jeśli chodzi o jakość obrazu to nie ma co porównywać, a sprzętowa kompresja MJPEG pozwala bezproblemowo nagrywać pełny PAL (768x576) bez żadnego gubienia klatek. Sam używam trochę leciwej już DC20 i jakością obrazu żaden tuner nie dorasta jej do pięt :)

Nie ma problemu zeby nawet na BT848 grabowac z taka rozdzielczoscia w 25klatkach/sek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak mocno tuner obciąża proca? w%

borgtv 2.1 ustawienia na maksa z wlaczonym deinterlaced na hardtv 25%

Nagrywa do divxa 502 w 640x480 bitrate 1200, dzwiek 96kBit 48kHz Stereo z wlaczonym deinterlaced bez straty klatek (nawet bufora nie napelnia) ale to zasluga P4 i przepustowosci pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...