harbi Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Chciałbym się Was zapytać, w jaki sposób zmusić Foobara do odtwarzania muzyki na zestawie sześciu głośników (5.1) :?: Wszystkie programy (np. Winamp, Windows Media Player ) korzystają ze wszystkich głośników, a Foobar tylko z trzech. Jak to zmienić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 kurcze, jest tam opcja w foobarze taka, zeby ustawic dziwek na wszystkie glosniki, ja mam zestaw creatiwe 4,1 i to kiedys ustawialem, ale teraz jest sobota i wiesz........ :) jakaś emulacja albo coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A czy pamietasz chociaż w której kategorii preferencji można było zmienić te ustawienia :?: Foobar ma tak duże możliwości konfiguracji, że normalny człowiek nie jest w stanie się w tym połapać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Z 5.1 to bedzie problem , chyba ze masz w sterowniku karty dzwiekowej . Z tego co wiem to robia plugin do 5.1 do Foobara . A narazie jest tylko 4.1 , w zakladce dsp , trzeba przeciagnac do lewego okna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Z 5.1 to bedzie problem , chyba ze masz w sterowniku karty dzwiekowej . Z tego co wiem to robia plugin do 5.1 do Foobara . A narazie jest tylko 4.1 , w zakladce dsp , trzeba przeciagnac do lewego okna . W zakładce Active DSPs umieściłem już Convert Stereo to 4 channels i Convert 5.1 to stereo - ani jedna, ani druga opcja nie uaktywniła mi dziwęku w pozostałych głośnikach :evil: Czy masz linka do jakiejś strony z pluginami do foobara - może tam znajde coś co mi pomoże :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Wiesz jak nieuaktywniles w karcie dzwiekowej 4 kanalow to ich nie masz ( bo plugin dziala napewno ) . A jak chcesz to szukaj tu masz forum http://www.hydrogenaudio.org/index.php?act=SF&s=&f=28/ . A tu masz linki do najwazniejszych stron o Foobarze. http://www.hydrogenaudio.org/index.php?sho...howtopic=13854& Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Z moim SoundStormem nie chcę już nic kombinować - jest ustawiona obsługa 6. głośników i nich już tak zostanie:) Foobara sobie na razie podaruje i poczekam aż wypuszczą odpowiedni plugin:) Przed chwilą sciągnołem nowego Winampa i rownież w nim nie mogę słuchać muzyki z szcześciu głośników - czy potrzebny jest do tego jakiś plugin, czy wystarczy zmienić jakieś ustawienia w preferencjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Nie wiem nie uzywam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Udalo mi sie ustawić obsługę sześciu głośników - w sekcji output włączyłem Direct Sound v2.0 i teraz jest wszytko w porządku :) Jesli ktoś miałby problemy z włączeniem obsługi wiekszej ilości głośników w najnowszym Winampie to tutaj jest przydatny link: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Bomba . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a ja nie mam ds2.0. ale tez nie mam 5.1 tylko 4.1 -> ma to jakies znaczenie ds2 czy ds1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 to ze nie masz DS2.o wynika z wersji foobara jaka zainstalowales polecam instalke wersji normal a roznica na pewno jakas jest :wink: (na lepsze)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Nie zaznaczyl podczas instalacji tego i dlatego nie ma . A roznica jest taka ze ma wbudowany crosfader ( czyli podczas zmiany piosenek bedzie mu sciszalo koncowke przed wlaczeniem nastepnej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 przy nastepnej instalacji sprawdze jak to jest... a crossfade uzywalem w winampie wiec i tu sie przyda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 a ja mam pytanie co zrobic aby dżwięk mi szedł na wszystkei głosniki mam zestaw 5.1 a winamp mi odtwarza dżwiek tylko na 2 a reszta cisza bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...