Skocz do zawartości
Marcin5611

Vmod Fx5600??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,czy wie ktoś może jak podnieść taktowanie 5600 u II.Mam 450/850 i przy większym oc -artefakty pomimo tego że radiator jest chłodny(mam coller revolteca,radiatory bga,srebrna pasta).Przygotowuję chłodzenie na drugą stronę karty i tu jeszcze jedno pytanko:mam taką podkładkę z laptopa(elastyczny kawałek gumki lub coś podobnego)-stosowana jako element przewodzący między chipem a radiatorem, sprawdzałem miernikiem ok-0 przewodzenia prądu ale czy mogę ją zainstalować na drugiej stronie grafy tam gdzie jest duże zagęszczenie elektroniki???Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W leadteku cos takiego bylo standartowo(podkladka gumowa/silikonowa) a wiec chyba bedzie ok.

dustone sprawdz czy radiator styka sie z rdzeniem i jakie masz temperatury?

Chyba zostaje ci zrobienie vmoda bo w inny sposob to nie wycisniesz raczej wiecej mhz.

smyk_pl szukalem kiedys vmodow do zwyklego fx5600 i nic nie znalazlem ale jesli nie boisz się to zdejmij shima(ta metalową plytke) powinna się obnizyc temp. o kilka stopni i moze przybedzie troche mhz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie spytam tak mam FX 5200 i na sterach od MSi kręce pamięci do 590 i bez artefaktów jest, a jak przez Rive tuner to jak daje 574 i daje test to coś mi wyskakuje jakiś komunikat, co zrobić i co ten komunikat oznacza?? Jak moge poszerzyc skale podkręcania, bo moge pamięci tylko do 600, a chce dalej szukałem i nic nie znalazłem w ustawieniach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi