Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... podkreacalem ostatnio troche swojego gainwarda gf3 ti200 w powerstripie...

nie pamietam zbytnio na ile... 8O chyba 230/520

pucilem 3dmarka...

w pewnym momencie wiechnal sie pokazujac tylko w gornej czesci monitora niebieska linie...

przywrocilem domyslne ustawienia karty...

od tej pory gry mi sie czesto wieszaja...

powiem ze nawet cholernie czesto... nawet w trybie safe

czy to mozliwe ze za mocno ja przetaktowalem i spalilo sie cos? z tego co patrzylem na wasze wyniki to wiecej ja podkrecaliscie... wiec?

aha... czy w sklepie moga poznac ze ja podkrecalem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pomoglo... !!!!!  :(  

ludzie pomozcie! uszkodzilem karte?

bardzo mozliwe, ale reklamuj ja, na 99 procent gwarancja zostaje uznana.

szanujacy sie producent/dystrybutor nawet jesli podejrzewa podkrecanie, wymieni sprzet na nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwarancja to tylko dodatkowe zabezpieczenie... pamietajcie ze jeszcze jst instytucja rekojmi do okresu 1 roku od kazdego zakupionego przedmiotu lub produktu... Podlega to zwrotowi: pienedzy, natychmiastowej naprawy elementu, wymiany na nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufff. troche sie uspokoilem ... myslalem ze przteaktowane karty nie podlegaja gwarancji... 

thx

cisne do serwisu....  :twisted:

Bo niby nie ale kuna kto ci udowodni?

Przecież taksamo jest z prockami-niby nie wolno kręcić, by nie stracic gwarki ale i tak wszyscy kręcą

No i jeszcze jak to Robin zauważył, gdy pytają o kręceniu to rób głupią minę i jeszcze możesz dodać żeby dokładniej powiedzieli o chodzi bo nie rozumiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak podkręcałeś???

Stopniowo co2-3 mhz czy od razu więcej?

Mnie to wygląda ewidentnie na zwaloną kartę i z reklamacją nie powinno być żadnych problemów.

hyh... to jest jakas roznica? ;)

podkrecilem od racu 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak podkręcałeś???

Mnie to wygląda ewidentnie na zwaloną kartę i z reklamacją nie powinno być żadnych problemów.

podkrecilem od racu 8O

Oczywiście że jest różnica!

Jak walisz od razu podzespoły mogą (w szczególności pamięci) nie wytrzymać takich zmian.

Trzeba powoli kręcić by niejako kartę przyzwyczajać do szybszej pracy.

Nigdy ale to kolejny raz powtarzam nigdy nie powinno się tak kręcić!!!

Lepiej następnym raem poczytaj zanim zaczniesz cokolwiek kręcić.

A jak będą pytać przy reklamacji to mów to co napisałem wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze... karty nie mam juz jakies 2 tygodnie.. ze sklepu wyslali do GAINWARD'a... dobrze to wrozy czy nie? ;)

trzeba bylo wyslac samemu skontaktowac sie z servisem dali by tobie numer zgloszenia bo bez tego nieprzyjma , pozniej zamawiasz kuriera na ich koszt i masz krate ok 4 do 7 dni spowrotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem kiedyś gf2mx400 gainwarda który chodził z zegarami 240@240 aż któregoś pięknego dnia zrobiłem restart i i przy uruchamianiu kompa piszczał i na monitorze nic się nie pojawaiło oddałem go do sklepu który oddał go do serwisu po miesiącu sprzedawaca powiedział mi że karty nie potrafili naprawić a już nie produkowali takich i nie mieli dali mi gf3ti200 450 gs to może też dostaniesz jakąś nagrode tylko że mój gf2 kosztował tyle co ten gf3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze... karty nie mam juz jakies 2 tygodnie.. ze sklepu wyslali do GAINWARD'a... dobrze to wrozy czy nie? ;)

Moze nie umieja znależć GF3 Ti200 i ściągają Ci coś innego ( szybszego :twisted: )
bez doplaty nie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie odebralem karte... trzymali ja dokladnie od 17 sierpnia... no i powiedzieli mi ze karta jest jak najbardziej w porzadku 8O

jak z tym bedzie ... zobaczymy... na razie zadnej zwiechy ... 3d marka puszczalem 2x i przeszedl go... i ku mojemu zdziwieniu mam teraz wiecej punktow... 8O z 6900 zrobilo sie 7200... nic nie rozumiem juz...

potestuje...zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosty manewr.... (domyslam sie tylko) wzieli podmienili karty... mowiac ze dziala... tym samym gwarancja liczy sie nadal od dnia zakupu pierwszej (tej przepalonej) a nie od daty wymiany... czyli moze Ciebie przejzeli ze przetakowales lub po prostu czytaja tez Forum i nie sa tacy glupi jak wygladaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

Nie ma znaczenia czy wykryja czy nie. Gainward ma na pudelku nawet napisane i sie reklamuje, ze ich karty sie latwo podkrecaja.

Święta prawda
moze i prawda ale wyglada na to ze cos sie na karcie s<span style="color:red;">[ciach!]</span>l..

ps. pio zmien sobie opis konfigu i wykrec w koncu procek na 2,7 ghz a nie tylko na 2,38 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak podkręcałeś???

podkrecilem od racu 8O

Oczywiście że jest różnica!

Jak walisz od razu podzespoły mogą (w szczególności pamięci) nie wytrzymać takich zmian.

Trzeba powoli kręcić by niejako kartę przyzwyczajać do szybszej pracy.

Nigdy ale to kolejny raz powtarzam nigdy nie powinno się tak kręcić!!!

Lepiej następnym raem poczytaj zanim zaczniesz cokolwiek kręcić.

A jak będą pytać przy reklamacji to mów to co napisałem wyżej

Sporo graf krecilem, wiele na pamiec (ogromne skoki) albo patrzac na timingi pamieci i wszystkie dobrze chodzily wiec jakos mi sie nie chce wierzyc ze od czego takiego moglo sie zjarac...

Co innego krecenie po troszeczku- tutaj moj ram na Radeonie 32mb ddr moznabylo z 420 na 440 dac jak sie o 1 mhz co kilka minut gry przestawialo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo ale tylko w WIN98 SE po podkręceniu kompa na max, w XP lata spox tylko że wydajność mi spada. Bez podkręcenia proca 7300 3D marków, a po podkręceniu 6700-6800. Wie ktoś o co chodzi :?: :?: :?: :?: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...