Dj. Gargamel Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Sluchajcie wlasnie sprawilem sobie nowy kontroler na PCI no i mam teraz maly klopot w moim poprzednim kontrolerze tylko ze jeszcze ATA bylo takie specjalne gniazdo do podlaczenia diod od obudowy do sygnalizacji pracy twardego dysku. Jak to jest z tym S-ATA ??przegladalem kilka takich kontrolerow na PCI zaden nie mial takiego gniazda (UPDATE zajrzalem na strone PROMISE`a no i jednak jego kontorlery maja te gniazda do diod) czy moze SATA czegos takiego nie potrzebuje i po podłaczeniu standardowo do plyty glownej dioda sygnalizuje prace dysku. Zalezy mi na tym gdyz do kontrolera bedzie podlaczony dysk bootowalny a na nim system a do kontorlera IDE na plycie bede podlaczone tylko napedy CD-rom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Dioda jest podłączana do mobo, a nie kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Dioda jest podłączana do mobo, a nie kontrolera.chyba sie nie zrozumielismy lspider diode mozna podlaczyc do kontrolera tez dzieki temu swieci jak pracuje dysk ktory jest do niego podlaczony a to ze podlacza sie do mobo to ja wiem :twisted: chodzi o to czy dioda podlaczona do mobo bedzie wskazywala prace dysk podpietego na kontrolerze SATA bo przy IDE to nie dziala ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Miałem kiedyś kontroler na PCI PATA i mi działała, ale nie miałem wtedy dysków podłączonych bezpośrednio do kontrolera mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 rgr czyli moze nie wszystko stracone dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...