Skocz do zawartości
Dj. Gargamel

Kontroler S-Ata na PCI

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie wlasnie sprawilem sobie nowy kontroler na PCI

no i mam teraz maly klopot w moim poprzednim kontrolerze tylko ze jeszcze ATA bylo takie specjalne gniazdo do podlaczenia diod od obudowy do sygnalizacji pracy twardego dysku. Jak to jest z tym S-ATA ??przegladalem kilka takich kontrolerow na PCI zaden nie mial takiego gniazda (UPDATE zajrzalem na strone PROMISE`a no i jednak jego kontorlery maja te gniazda do diod) czy moze SATA czegos takiego nie potrzebuje i po podłaczeniu standardowo do plyty glownej dioda sygnalizuje prace dysku. Zalezy mi na tym gdyz do kontrolera bedzie podlaczony dysk bootowalny a na nim system a do kontorlera IDE na plycie bede podlaczone tylko napedy CD-rom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dioda jest podłączana do mobo, a nie kontrolera.

chyba sie nie zrozumielismy lspider

diode mozna podlaczyc do kontrolera tez dzieki temu swieci jak pracuje dysk ktory jest do niego podlaczony

a to ze podlacza sie do mobo to ja wiem :twisted:

chodzi o to czy dioda podlaczona do mobo bedzie wskazywala prace dysk podpietego na kontrolerze SATA bo przy IDE to nie dziala ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi