CHECK-IT Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ello :P Zakupiłem z miecha temu bude Antec Plus View 1000 i dostałem do niej wiatraki szt. 2 :P No i jak wsadziłem wszytko to sie lekko zdziwiłem ze tak glosno bo mam ZM-O1 na 5v na grafie , Zalmana 7000 A-CU na maxa, na czipie maly wiatraczek i w huntkeyu ale silencer.. Wczoraj wylaczylem wiatraki w budzie (jeden w koszyku obok dysku a drugi z tyłu za zalmanem) No i...? Nastała błoga cisza.. Poprostu caly czas wydawalo mi sie ze komp nie chodzi! No i przez noc tak chodzil ,ale w idle z diody mial o 6 stopni wiecej ,bo sie dusil.. I teraz powiedzcie mi czy jak przelutuje kabelki wiatrakow od budy z 12v na 5v to duzo strace na temperaturach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Nie tak duzo, nie powinno Ci to w znaczacy sposob podbic temperaturki, ostatecznie zawsze mozesz sprawdzic jak glosne beda na 7V lub 6V i na tyle je dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 CHECK @ co Ty chcesz przelutowywac - wystarczy przlozyc/zamienic kable zolty z czerwonym (zarowno we wtyczce zenskiej jak i meskiej) i masz +5V ja tak zrobilem bo te wentylki z Anteca sa glosne na 12V, a na 5V sa OK dodatkowo zastosowalem patent "na gabke" (wentyle nie sa w koszyczkach tylko na kolkach z gabki) i w tej chwili nie slychac ich z odleglosci 10cm :P tu opis: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=652...ht=gabka#652609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Juz lux ! dalem je na 7v i prawie nie slysze kompa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusterX Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Czesc Ja te wiatraczki podlaczylem do gniazd "Fan Only" w zasilaczu Antec TruePower480 i sa cichutko, czego nie moge powiedziec o wiatrakach w samym zasilaczu :-(. Mialem tez problem z bocznym wiatrakiem. Kupilem Noiseblockera i przy ustawieniu na maxa (teoretycznie 19 db) wyl jak wsciekly. wiec wycialem ten niby grill z pastiku i teraz przy maksymalnych obrotach ..... cichutko :) BusterX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 CHECK @ co Ty chcesz przelutowywac - wystarczy przlozyc/zamienic kable zolty z czerwonym (zarowno we wtyczce zenskiej jak i meskiej) i masz +5V Tzn jak przelozyc ? Trzeba wyciagac kabelki z wtyczki czy cos innego ? Sry za lame pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Tzn jak przelozyc ? Trzeba wyciagac kabelki z wtyczki czy cos innego ? dokladnie tak - z obu wtyczek dla bezpieczenstwa - zamienic czerwony z zoltym i bedze na stale 5V oczywiscie mowa o wentylatorach ktore sa "polaczone" z przelotka = 2x duzy MOLEX - jak te od HDD/CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...