Skocz do zawartości
Carkon

nVidia Omega Drivers

Rekomendowane odpowiedzi

The purpose of the Omega Drivers is to provide gamers with an alternate set of drivers, ones that have more options and features than the original sets.  The drivers contain optimizations, extra features (like OC capabilities), more resolutions and internal tweaks that can give them the edge in a gaming enviroment over the normal drivers, which are often tailored for synthetic benchmarks. All Omega driver sets are tested (unless noted) by myself in my own PC or in an alternate PC (in the case of the nvidia drivers) to ensure maximum compatibility and reliability.

I do this hobby in my spare time, since I have a personal life and a day work

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywalem omeg opartych bodajze o 44.07 nvidii jako "performance" i nawet bylo kilka klatek wiecej w cs 1.6 ale - nie moglem na nich ustawic w rozdzielczosci 800/600 odswiezania 100 Hz w tej grze, chociaz moj monitor (flatron 700b) przenosi takie odswiezanie, przynajmniej nieoficjalnie po odblokowaniu trybow. na 53.03 bez problemu przenosi 100 Hz przy 800/600. a naprawde - gra przy odswiezaniu 100 Hz jest duzo plynniejsza i lepiej mi sie gra niz na wiekszej ilosci klatek przy odswiezaniu 60 Hz, o oczach nawet nie wspomne :) Karte mam fx5200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywalem omeg opartych bodajze o 44.07 nvidii jako "performance" i nawet bylo kilka klatek wiecej w cs 1.6 ale - nie moglem na nich ustawic w rozdzielczosci 800/600 odswiezania 100 Hz w tej grze, chociaz moj monitor (flatron 700b) przenosi takie odswiezanie, przynajmniej nieoficjalnie po odblokowaniu trybow. na 53.03 bez problemu przenosi 100 Hz przy 800/600. a naprawde - gra przy odswiezaniu 100 Hz jest duzo plynniejsza i lepiej mi sie gra niz na wiekszej ilosci klatek przy odswiezaniu 60 Hz, o oczach nawet nie wspomne :) Karte mam fx5200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na GF4 MX460 różnica pomiędzy Genesis 56.55X a Omegami 45.23 w 3DMark2001 SE wynosi ok. 300pkt na korzyść Omeg. W grach nie widać różnicy, co chyba normalne.

Zobaczymy jak sie spiszą najnowsze StarStormy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi