Skocz do zawartości
uszek

Zalman+epox

Rekomendowane odpowiedzi

ma ktos Zalmana CNPS 7000A-Cu i płyte EPOX 8RDA3I?? Na stronie producenta pisze ze klips trzeba przyciac no a nie chce wydac 200zł jak pozniej mi nie podejdzie i nie za bardzo bedzie jak oddac!!

Ma ktos jakies doswiadczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na mojej musiałem ciąć. Na twojej też trzeba bo kondensatory są za blisko socket'u. Ja jeszcze próbowałem zgiąć koniec tej zapinki ale nic z tego nie wyszło... w sumie to prawie co złamałem całą zapinke :roll:

Btw test jest na stronie głównej Tweak'a jeśli o ten chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plytkach z serii 8rda+ // *rda3i // 8rda3+ trzeba ucinac zapinke... Inaczej Ci nie wejdzie Ja mam taka propozycje 4 u:

1. Nie kupij CU bo jest zbyt droga

23. Wez AL-CU - kosztuje 99 zl pod AMD [w sklepie cooling.pl]

3. Napisz im zeby ci obcieli zapinke - mnie i innym osobom obcieli za free

4. No problem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam zamiar kupić Zalmana 7000a Al/Cu lecz Jak podaje zavader w sklepie cooling.pl kosztuje on 159 zł a nie 99, zato komputronik wersje Al/Cu oferuje za 106 zł, najniższą cene modelu Cu znalazłem siriusie za 188 zł, szkoda że koszty dostawy w tych sklepach to 21zł (komputronik)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam zamiar kupić Zalmana 7000a Al/Cu lecz Jak podaje zavader w sklepie cooling.pl kosztuje on 159 zł a nie 99, zato komputronik wersje Al/Cu oferuje za 106 zł, najniższą cene modelu Cu znalazłem siriusie za 188 zł, szkoda że koszty dostawy w tych sklepach to 21zł (komputronik)

Zwracam honor - zamkneli promocje i juz nie ma za 99 zl... Sorry za wprowadzanie w blad ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plytkach z serii 8rda+ // *rda3i // 8rda3+ trzeba ucinac zapinke... Inaczej Ci nie wejdzie Ja mam taka propozycje 4 u:

1. Nie kupij CU bo jest zbyt droga

To prawda - a roznica w temperaturze podobno pomiedzy CU a AlCU 2 do 4 stopni maks. Do tego CU jest dwa razy ciezszy - troche sam zaluje teraz ze wzialem CU zamiast AlCu.

23. Wez AL-CU - kosztuje 99 zl pod AMD [w sklepie cooling.pl]  

3. Napisz im zeby ci obcieli zapinke - mnie i innym osobom obcieli za free

4. No problem ;]

Obcinanie to 10 minut roboty pilka do metalu - zaden klopot i problem (sam to robilem a mam dwie lewe rece do majsterkowania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi