Skocz do zawartości
[TiLt]

Zaraziliscie mnie :) oraz pytanko o chlodnice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Normalnie jak wirus.Czytam cale forum od paru dni nonstop.Snia mi sie bloki,chlodnice,weze i pompki.Musze miec WC :D

Plan juz powstaje.Raczej nic nie bede robil na szybko chce to zrobic porzadnie.Kombinuje co by sobie zrobic taka podstawke pod bude (gdzies tutaj widzilem cos takiego zrobione na kolkach) i wniej umiescic chlodnice i zbiornik z pompka.Zbiornik bede robil sam, pompka to bedzie raczej mj1000.Blok na CPU nukleon 2 (jak sie pokaza na mcs).Proc to thothon 2000+ na razie siedzi na nim zalman 7000alcu ale chce miec jeszcze ciszej.grafa to r9600xt a na niej zalman zm-80c-hp i na razie go zostawiam.Woda chce na razie chlodzi tylko proca.Chcialem to wrzucic do srodka budy ale jest to troszke nietypowa buda nie zaden chieftec tylko codegen 9011 c10, podoba mi sie nie chce jej zmieniac(pomijam fakt ze kasy na chiefteca nie mam :D).Tak wiec do srodka mi nie wejdzie stad pomysl na podstawke po bude.Ale nie o to chcialem spytac.

Przede wszystkim co sadzicie o wstepnym zarysie?

A co najwazniejsze...chlodnica.

Mam z wyborem problem.Nie mam warunkow zeby bawic sie w czyszczenie jakiejs ze szrotu(chociazbym chcial),a na allegro nie ma w tej chwili zadnej od kadeta(taka mi sie marzy).Jedyne co znalazlem to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21793323 i tu pytanie.

Co o niej sadzicie? Nada sie?

ehhh pewnie bede was tu jeszcze meczyl pytaniami :)

wszelkie uwagi co do wyboru komponentow baaardzo pozadane.

update:

cholera im wiecej czytam tym wiecej watpliwosci mam.

czy zamiast mj1000 atman at306 bedzie duzo lepszy i czy jest sens ja montowac jezeli chce chlodzi tylko cpu?

no i on ma sporo wiecej mocy jak to bedzie z cieplem oddawanym do wody?

a moze atman at305? jezu coraz wiecej pytan....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzniczka calkiem spoko. Problem w tym ze brałem od tego gościa kadetówkę niby to juz wypłukaną elegancko a jak paczkę otworzyłem to sie trochu syfu wysypało (muchy zdechłe, patyki i itp)

Co do pompki - IMHO MJ 1000 to bardzo dobry wybór. Jest cichutka, in-line i u mnie styka na 3 bloki (mam 2 pompki, ale różnica przy 2 odpalonych jest minimalna). Atmany ludzie chwalą, ale ja nie jestem przekonany. MJ można chyba na www.zoosfera.pl za jakieś 70zł łyknąć.

to chyba tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a jak paczkę otworzyłem to sie trochu syfu wysypało (muchy zdechłe, patyki i itp)

to chyba tyle...

no to licytuje, najwyzej bede sie bawil octem itp :D

podoba mi sie z wygladu, a i z wydajnoscia mysle ze bedzie niezle

mj1000 wyczailem w akwasklep.pl ze 69 zeta

no i powoli moje pierwsze WC zaczyna nabierac ksztaltow :twisted:

zabieram sie za projektowanie podstawki pod bude i ogolny schemat

dzieki za info

jak bede mial dokladniejsze schematy to nieomieszkam sie podzielic :D

pozdrawiam

update:

no ja to cholercia mam pecha

pojawila sie wlasnie kadetowka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21945541

no i co tu lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? ta od merca czy kadetowke?

pomozcie bo w koncu kupie dwie :D

o kadetowce naczytalem sie juz mase ale o tej z merca nic

ehhhh dylematy.....jak ja je lubie

pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt cena idzie ostro do gory widac ze towar poszukiwany :D

ja zostaje przy tej od merca.

jak sie nie sprawdzi to wtedy bede kombinowal z regenarcja kadetowki.

biorac pod uwage ze zamierzam (na razie) chlodzic tylko proca mysle ze styknie.

Na razie odczuwam dzika satysfakcje ze zbierania czesci do calego zestawu wc.A to u mnie dziwne bo raczej jestem niecierpliwy i wszystko chce miec na juz :D

Trzeba mnie bylo dzis widziec jak latalem po ciastoramie i wybieralem czesci na stelarz pod kompa :D przy okazji oblookalem sobie weze, zaciski i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi