Skocz do zawartości
Hawk

konkretne pytanko ?

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym bral G4 4200, ale po moich przezyciach zastanowil bym sie powaznie nad Radeonem  :)

tzn. jakich przejściach ?

PO takich przejściach jak w temacie poniżej. Chyba przyzmażył gpu troszkę i ma teraz problemy :(

Tylko gf 4 4200

A ty nie wal takich głupich postów. Tylko chociaż jakiś argumentów użyj.

Do Hawka:

Jak interesuje cię oprócz szybkości jakość obrazu to nawet nie ma się co zastanawiać bierz ati. najlepiej orginała, bo z klonami to bywa różnie.

I nie myślcie że z tą różnicą jakości nvidii a ati(i Kyro) to przesada. Sam miałem rive a jak przesiadłem się na kyro to wszystko stało się wyrażniejsze. nawet moja narzeczona stwierdziła że ikony zrobiły się jakieś wyraźniejsze, więc to nie jakaś tak autosugestia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz pisalem Ci na ten temat ale sie powtorze bo zapodales nowego posta.

Gf4ti4200 jest tutaj poza konkurencja, nie ma sie nad czym zastanawiac.

R8500 mozna porownywac z z gf3ti500 podkreconym.

Za kase ktora wydasz na porzadnego Radeona BBA to kupisz wypasionego GF4ti4200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie napisales, co dla Ciebie wazne. Wg mnie, jesli szyblosc (gry) to poz. 2-ga Twojego wykazu, ale jesli jakosc obrazu - poz. 3. NVidie maja nadal koszmarnie niska jakosc obrazu 2D. :-(

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NVidie maja nadal koszmarnie niska jakosc obrazu 2D. :-(

Różnica jest widoczna, ale nie można powiedzieć, że jest lepiej (to jest tak jak przy tanich wierzach hi fi - słucha taki Kowalski i mówi, gra super, ale ten dźwięk nie jest naturalny tylko efektowny i tak jest z Ati - może troche przesadziłem, ale wyolbrzymienie pozwala łatwiej zrozumieć ten problem) Może Ati ma bardziej nasycone kolory i jaśniejszy obraz, ale to wszystko kwestia regulacji.

Jezeli chodzi o wybór karty to wybrałbym GF4. Jest szybsze niż Ati. Ati to można porównać z GF3ti500, a nie z GF4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...