Skocz do zawartości
adam16v

.....asus na kt600 tylko na ddr kingstona??....

Rekomendowane odpowiedzi

witam! mam pytanie do wszystkich którzy mają rozesnanie w temacie. sprawa wygląda następująco: kumpel jakiś miesiąc temu kupił płytę główną asusa z sata, lan i raid, na chipsecie kt600. płytę zakupił w prolinie we wrocławiu. kumpel składa kumpa po kawałku z racji finansów. ale w czym żecz. sprzedawce z prolinu stwierdził że ta płyta może chodzić wyłącznie na pamięciach kingstona i na rzadnych innych :!: hmmm, brzmi to dziwnie. osobiście nie słyszałem o takim przypadku. w grę wchodzi pamięć na 400 mhz. proszę o wasze zdania w tej sprawie. jak to faktycznie jest? poniżej link do strony z płytą główną. :wink:

http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...24149442f534154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawca chce wiecej zarobic i naciaga fakty.

Troche to nieetyczne klamac w zywe oczy dla uzyskania korzysci.

Olej ten sklep,olej sprzedawce.

Szkoda ze nie powidzial ze bedzie na niej chodzil tylko radeon od asusa ,cdrom asusa ,no i pamiec asusa 8O - o zagalopowalem sie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Co do obsługiwanych pamięci mój konfig ze żywym dowodem ze na tej płycie działaja nie tylko pamieci kingstona. Pozatym w manualu dostepnym na stronie asusa jest rozpiska jakie pamieci obsługuje ( jeśli chodzi o DDR 400 )

Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jakies no name na moim asusie i wszystko chodzi bez problemu - na stronie podane sa jedyni pamieci referencyjne - tzn. takie z ktorymi przetestowano ta plyte na zgodnosc. Innych poprostu nie testowano. Ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To właśnie Kingstony DDR400 serii Value miały problemy z płytą A7V600-X. Składałem niedawno taki zestaw XP2200 Thorton, Asus A7V600-X i 256 DDR400 C3. System ciągle się zawieszał lub resetował się komp. Sprawdziłem programem Gold Memory i były błędy. Komputer nie był przeznaczony do jakiegoś wyczynu więc zamieniłem tę pamięć na Elixir DDR266 i wszystko teraz pięknie śmiga. A Kingstony wsadziłem na ECS-a KT333 ver.5 i też pięknie biega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...