FREDY KRUGER Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 nie wiem dokładnie na jaki element kompa idzie napięcie 5V które u mnie wynosi 4.17 , nie wiem czy coś sie nie spieprzy od tego małego napięcia , czy moze sie coś uszkodzić ,np dysk, czy coś innego??????? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Z takim napieciem ja bym usunal wszystko z komputerka i kupil nowy zasilacz zanim ci cos poleci :) Pewnie masz codegena - w podpisie nie masz zasilacza... Na twojej mobo CPU idzie z 5V wiec pewnie Ci bedzie sie restartowal zawieszal i takie tam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Sprawdż na początku napięcia miernikiem gdyż wyniki z biosu itp. można sobie o kant obić. U mnie np. napięcia wyglądają tak Odczyt Aida32 Miernik CPU Voltage 1.9V 1.82-1.84V 1.79-1.82V DIMM Voltage 2.8V 2.88V 2.96-2.98V Chipset Voltage 1.7V ---------- 1.68-1.7V +3.3V Voltage 3.28-3.3V 3.39-3.42V +5V Voltage 4.97-5V 5.16-5.20V +12V Voltage 11.67-11.73V 11.99-12.11V Zavader czemu ty zawsze piszesz aby napisąć byle co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Jesli w BIOSIE ma odczyty 4.17 to znaczy ze miernik moze mu pokazac gora tylko 0.3 V wiecej // mniej wiec TAK CZY INACZEJ jest zle... A to ze miernikiem trzeba mierzyc to jest chyba wiadome, nie? ps. TY mu i tak nie pomogles bo napisales tylko swoje napiecia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 nie wyłączył ci się komp jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Twoja zasiłka ma już dość. Codegeny mają dość, gdy wychodzą z fabryki :) Wymień zasilacz (na lepszy) bo wraz z nim może odejść kilka podzespołów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Jak będziesz kupował nowy zasilacz to niesugeruj się magią cyferek (codegen 400W) tylko weź coś markowego (chieftec, antec / 360W powinien starczyć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ja dołożę 3 grosze - jak najszybciej skręć tego proca, dopoki nie kupisz nowej zasilki, przecie ewidentnie linia 5V ci nie wyrabia, skrecaj proca ....... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Jesli w BIOSIE ma odczyty 4.17 to znaczy ze miernik moze mu pokazac gora tylko 0.3 V wiecej // mniej wiec TAK CZY INACZEJ jest zle... A to ze miernikiem trzeba mierzyc to jest chyba wiadome, nie? ps. TY mu i tak nie pomogles bo napisales tylko swoje napiecia ;] skąd taki wniosek może czujniki na płycie szklak trafił i tak pokazują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Jak będziesz kupował nowy zasilacz to niesugeruj się magią cyferek (codegen 400W) tylko weź coś markowego (chieftec, antec / 360W powinien starczyć).W pełni się zgadzam. Ale nawet wsród jednej marki są wyłomy... Mialem w testach Anteca 300W (aktywne pfc) i 350(pasywne) i ten "słabszy" nie tylko charakteryzował się mniejszymi wahaniami napięć ale i znosił duużo większe obiciążenia... Mogę go porównać do chiefteca z podpisu... Miałem też w łapach HuntKey'a 400W - serdecznie odradzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 A powiedzcie mi, bo planuje sobie kupić miernik, do czego go podłączyć aby sprawdzić wszystkie napięcia??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 eee mi sie zdaje ze na 4,17v to by mu komp nie odpalil..... no moze by odpalil ale przy poscie byla by gleba jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 e tam stary do puki nie napiszesz jakie masz wyniki z miernika to nie ma co sie zajmowac tobą bo jak byś zyczywiscie miał tyle to w najgorszym przypadkku by ci sie pare zeczy spaliło lepeij jak by ci sie tylko nie odpalał a z duzym szczesciem to moze by ci sie wieszał restartował w takcie łądowania windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 to i ja sie podepne do tematu czy napiecie 3.3v to ma wplyw na ram a napiecie 12v to cdrom dyski itd ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 e tam stary do puki nie napiszesz jakie masz wyniki z miernika to nie ma co sie zajmowac tobą bo jak byś zyczywiscie miał tyle to w najgorszym przypadkku by ci sie pare zeczy spaliło lepeij jak by ci sie tylko nie odpalał a z duzym szczesciem to moze by ci sie wieszał restartował w takcie łądowania windy Najpierw musiałby się spalić zasilacz i zniszczyć podzespoły niekontrolowanym prądem... BO od zbyt niskiego napięcia się jeszcze nic nie spaliło... No chyba że ma wiatraczki do linii 5V podłączone i mu się coś przegrzeje :P Faktem jest, że dziwi mnie, iż w ogóle komp mu stabilnie działa... Gdzie podłączyć miernik? wtyczka molex(do HDD) +12V żołty i obudowa +5V czerwony i obudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 A jaki byście mi proponowali zasilacz do tych części co mam w opisie ?????? ale mam mało kasy więc doradzcie jakiś niedrogi a dobry i sprawdzony . aby jak sami widzicie w moim opisie to na tej zasiłce nawet proc sie nie kręci jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Chieftec 360watt PFC DUAL FAN.......moze tesh byc MODECOM 300W GT ale to jest 250GTV fortona chyba...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Chieftec 360watt PFC DUAL FAN.......moze tesh byc MODECOM 300W GT ale to jest 250GTV fortona chyba...:)qrwa 300gt to jest 300gt fortrona :lol: :lol: kto to wymyslil takie bzdury lol? a polecam ci taki jak moj 350gtf 162zl kosztuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 właśnie zmieniłem zasilacz na Chiftec 360 dualfan i napięcie sie prawie nie zmieniło , z 4,17V zmieniło sie tylko na 4,22V , jaka może być tego przyczyna?????????? , poczebuje pomocy , nie wiem co z tym zrobić :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Przyczyna jest prosta przeklamania programow lub czujnikow. Na mojej plycie jest to samo i wszystko dziala OK. Dziwie sie tylko dlaczego nikt nie wzial tego pod uwage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a czy jest możliwe że płyta źle steruje napięciami??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a czy jest możliwe że płyta źle steruje napięciami??? :) przestan juz pytac, tylko zmierz miernikiem 5v i, wogle to napisz z kad masz te 4.17v to z biosu ? moze jakis programik ktory nie dziala dobrze z Twoja plyta..... btw plyta raczej zle nie steruje napieciami, komp by CI sie wieszal notorycznie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 dolacze sie do tematu powie mi ktos czym rozni sie aktywny pfc od pasywanego pfc?? wiem, ze moj modecom ma passiv pfc(to chyba zle), nie dokonca kumam o co w tym chodzi, jak ktos mi objasni to bede wielce wdzieczny pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Z odczytu biosy tez u mnie nie ma szalu. jakies 5v = 4,16, 12 v to ponad 13v a 3,3 v mam cos kolo 3 v. Zbieram na nowy zasilacz :P. Ten skok 12 v moze byc przyczyna ze dalem inny wentyltor w zasilacu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-blady- Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 w biosie pokazuje 11.55 podlaczone mam nagrywarka,nagrywarka dvd dysk ,2 wentyle w programie do epoxa pokazuje 11.612 /11.55 czasem dysk wylancza sie i nastepuje rest kompa dobry zasilacz ale chyba nie do konca mysle ze to wina zasilki. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian323 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Pytanko natury technicznej, bo nie do końca jarzę. Zasiłka "noname manufactured" może być do bani i trzeba sprawdzić napiątka. O.K. A jak sie ma coś takiego: Chieftec HPC-420-302-DF to trzeba sprawdzać ? Czy przyjmuje się że ta zasiłka jest markowa i nie trzeba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 To te płyty gigabyte tak juz chyba mają [zawyżają temperatury i źle pokazują +5 V] ja przy +5 V mam 4,27 dla 3,3 i 12 jest ok ale 5 zawsze 4,27 tylko programik dołączony do płyty [EasyTune] pokazuje 5,08 ale to raczej nie jest realne bo nigdy ta wartość sie nie zmienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 i ja zadam pyatnko.. Zasilka taka jak w opisie FEEL 300Watt mam napięcia takie.. Program Asus dobrze mierzy, bo sprawdzałem miernikiem. Czy to nie jest źle? Proc Kręcony 11*180Mhz pamięć 333 na 361Mhz.. w opisie szczegóły.. te napięcia są dobre? Komp od tygodnia bez reseta, niczego, non stop działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 12nastka trochu za wysoka, bardzo dziwne bo u mnie feel raczej zniżał 12v. reszta ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 jak juz jestesmy przy ekstremalnie malych napieciach to u mnie w speed fanie przy +12V pokazuje 11,19 <wow> co o tym sadzicie.. zasilacz kupiony na allego ..... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...