Skocz do zawartości
Wincent

Jaki chipset ?

Rekomendowane odpowiedzi

NFORCE 2 tylko ja polecam - Abit, ASUS lub EPOX i wsio - krecisz ze az milo ;]

A co powiecie na Gigabyta ?

pozwole sobie nie uzasadniac bo nie mam tej plytki,ale moj kumpel co przychodzi do mnie to opowiada jakie to on znowu mial problemy z plyta,ma wlasnie gigabyta na nforce.pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!

Nowi nie sluchac tych maniakow.

Na wszystkich KT podkreca sie normalnie (CHYBA ZE KTOS NIE POTRAFI :P )

popatrzec na moj podpis

plyta do max krecenia na KT600 -polecam Abita KV7 - szeroki wachlarz napiec i szyn ,zasilanie ciekawe

..to ja jeszcze raz powiem ze lepiej wziac taniego SiS'a i inwestowac w grafe :idea: :!: patrze na Twoj podpis.. i co to za fsb 166? :lol: jak mialem MSI K7T Turbo LE na KT133A i SDRach to mialem na nim szyne 158. nie smigalem na KT600 ale jesli tak sie kreci to LIPA! rzecz ktora przemawia za VIA to bezproblemowe stery ..ale takie sprawne zabawki sa dobre dla mas ;) cos za cos. chcesz duzo krecic musisz zaryzykowac jakas mniej popularna platforme bo tylko takie wchodza na rynek przebojem (nForce2) lamiac pewne zasady i stanowiac nowe standardy.. dzis inwestowalbym w SiS'a :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!

popatrzec na moj podpis

plyta do max krecenia na KT600 -polecam Abita KV7 - szeroki wachlarz napiec i szyn ,zasilanie ciekawe

..to ja jeszcze raz powiem ze lepiej wziac taniego SiS'a i inwestowac w grafe :idea: :!: patrze na Twoj podpis.. i co to za fsb 166? :lol: jak mialem MSI K7T Turbo LE na KT133A i SDRach to mialem na nim szyne 158. nie smigalem na KT600 ale jesli tak sie kreci to LIPA! rzecz ktora przemawia za VIA to bezproblemowe stery ..ale takie sprawne zabawki sa dobre dla mas ;) cos za cos. chcesz duzo krecic musisz zaryzykowac jakas mniej popularna platforme bo tylko takie wchodza na rynek przebojem (nForce2) lamiac pewne zasady i stanowiac nowe standardy.. dzis inwestowalbym w SiS'a :!:
Przeczytalem i uwazasz ze bnie masz racji... Ja bym inwestowal w cos pewnego // sprawdzonego a nie w cos co "moze sie okazac" dobre... IMO - NFROCE 2, ew. poczekac na 3 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NF2 jest bardzo dobry i nowy SIS tez jest swietny! Jesli masz pieniadze i twoje zabawy z podkrecaniem koncza sie na wizycie w biosie (bo nie umiesz, lub nie lubisz kombinowac) to kupuj NF2, jak masz malo kasy, albo lubisz wyzwania to kupujesz cos nowego niekoniecznie sprawdzonego do konca lub tez kupujesz takiego Asrocka jak ja na SIS'ie i lecisz z prockiem tak samo jak na NF2 z mala pomoca drutmoda :) W momencie jak zrobia tania plyte na SIS z mocnym biosem z pelna regulacja napiec itd. to bedzie super, ale skonczy sie zabawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!

popatrzec na moj podpis

co do podpisu to slabo patrzysz bo ja mam fsb133 ,a nie 166

zreszta nie o to chodzi bo czasami latam na fsb200 ,ale pamieci mi nie pozwalaja na to (to nie pomylka ,mam ddr400 ,ale jednak nie moga)

chodzilo mi baradziej o to ze na KT133 wycisnalem z Athlona 2200MHz ,ale

zapomnialem ze zmienilem podpis

a fakt ze na KT266A moge biegac na fsb200 (moze wiecej ale w biosie skala sie skonczyla)

mysle ze najwiecej zalezy od konstrukcji plyty a nie od samego chipsetu

a jezeli nie ma sie pieniedzy na pamieci zdolne do pracy na fsb250 to nie ma sensu doplacac do Abita,Epoxa,Solteka na nf2 (bo nie kazda potrafi) to mozna spokojnie kupic lepiej wyposazona plyte na KT600 tansza o 50pln i wyciskajaca fsb225 (Abit KV7 ,Epox 8KRA2I)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam EpoXa na nForce2 i uważam, że nie powinieneś się długo zastanawiać, bo jest zajebisty. Jedyny problem to to, że jak mi padła wczęsniej płyta główna po 1,5 miesiącu (EP 8KRA2+), to czekałem miesiąc, aż się nawet gościoim w sklepie żal mnie zrobiło i za minimalną dopłatą dali mi EP 8RDA3+ :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA!!!

popatrzec na moj podpis

co do podpisu to slabo patrzysz bo ja mam fsb133 ,a nie 166

zreszta nie o to chodzi bo czasami latam na fsb200 ,ale pamieci mi nie pozwalaja na to (to nie pomylka ,mam ddr400 ,ale jednak nie moga)

chodzilo mi baradziej o to ze na KT133 wycisnalem z Athlona 2200MHz ,ale

zapomnialem ze zmienilem podpis

a fakt ze na KT266A moge biegac na fsb200 (moze wiecej ale w biosie skala sie skonczyla)

mysle ze najwiecej zalezy od konstrukcji plyty a nie od samego chipsetu

a jezeli nie ma sie pieniedzy na pamieci zdolne do pracy na fsb250 to nie ma sensu doplacac do Abita,Epoxa,Solteka na nf2 (bo nie kazda potrafi) to mozna spokojnie kupic lepiej wyposazona plyte na KT600 tansza o 50pln i wyciskajaca fsb225 (Abit KV7 ,Epox 8KRA2I)

50 zł tansza płyta na kt 600 może okazać się droższą. po co kupować dobrą karte muzyczną jak płyta za 360 zł NF2 ma takową zintegrowaną.

gdy mamy starą karte muyczą możemy ją sprzedać :)

nie wiem KGB co ty widzisz w kV7 że tak ją polecasz?

mialem kilkanaście razy stycznośc z tą płyta i jest ona kiepawa.

temperatury beierze z kosmosu

okropny dzwięk ( dla porównania epox na kt 600 ma o niebo lepszy)

złożyć coś na tej płycie wymaga nie lada wysiłku :) nigdy nie widzialem tak debilnego wyciagania karty ( trzeba zatrzask podważać śrubokrentem bo kondensator zawadza) grafiki itd....

Kra2i owszem to dobra płyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciwnik

co ja widze w KV7 ??

poza tym ze to najlepsza plyta na kt600 to nic nie widze

temp. nie bierze zx kosmosu tylko ma bardzo przydatny pomiar temp. Mosfetow na plycie ,zasilanie 3-fazowe z 12v i bardzo dobra regulacja napiec (oprocz vdimm)

wcale nie ma kiepskiego dzwielu,to ze tobie sie trafil trefny egzemplaz to inna sprawa ,kumpel przesiadl sie z GB z ALC650 i roznic nie slyszy ,jestes jedyna osoba ktora narzekala na dzwiek na KV7

jeszcze jeden user narzekal na KD7A ale sam sie przyznal ze nie toleruje zintegrowanych dzwiekowek a nie konkretnie tej z KD7A

dla mnie tez Epox 8KRA2I ,8KRA2+ ,8RDA ,czy Abit AT7-max2 (ALC650) nie maja lepszego dzwieku niz KV7

co do montarzu to ja mam Kyro1 ktore konczy sie z gniazdem agp i dimmy moglyby byc w polowie agp

a na wielu plytach nie jest pod tym wzgledem lepiej

wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciwnik

co ja widze w KV7 ??

poza tym ze to najlepsza plyta na kt600 to nic nie widze

temp. nie bierze zx kosmosu tylko ma bardzo przydatny pomiar temp. Mosfetow na plycie ,zasilanie 3-fazowe z 12v  i bardzo dobra regulacja napiec (oprocz vdimm)

wcale nie ma kiepskiego dzwielu,to ze tobie sie trafil trefny egzemplaz to inna sprawa ,kumpel przesiadl sie z GB z ALC650 i roznic nie slyszy ,jestes jedyna osoba ktora narzekala na dzwiek na KV7

jeszcze jeden user narzekal na KD7A ale sam sie przyznal ze nie toleruje zintegrowanych dzwiekowek a nie konkretnie tej z KD7A

dla mnie tez Epox 8KRA2I ,8KRA2+ ,8RDA ,czy Abit AT7-max2 (ALC650) nie maja lepszego dzwieku niz KV7

co do montarzu to ja mam Kyro1 ktore konczy sie z gniazdem agp i dimmy moglyby byc w polowie agp

a na wielu plytach nie jest pod tym wzgledem lepiej

wiec punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

Przypuszczam KGB ze tym userem bylem ja :wink: i troche to przekreciles z tym tolerowaniem zintegrowanych dzwiekowek no ale niech Ci bedzie , po prostu mam na ten temat swoje zdanie, natomiast co do jednego musze sie zgodzic - NForsy to ekstra płyty (nie wszystkie, nie wszystkie, zeby troche ostudzic zapal), ale na dopracowanych Via jak chociazby KV7 naprawde mozna sporo wydusic......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...