Skocz do zawartości
j.h.hudy

Jaką karte tv do pc

Rekomendowane odpowiedzi

mam ok. 150 zeta i nie wiem co kupic....

czy uzywany pixel view pro z fm za 145

czy avacs z fm za 165 nowy??

a moze kworld albo pixelview pro ultra??

czy moze cos innego??

aha karty bede glownie uzywal do radia (zgrywnie utworów)

pixel view jest na bt878 a ten avacs to nie wiem na czym :?

linki: http://allegro.pl/show_item.php?item=21917174

http://allegro.pl/show_item.php?item=21827841

http://allegro.pl/show_item.php?item=21731618

http://allegro.pl/show_item.php?item=21908616

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha karty bede glownie uzywal do radia (zgrywnie utworów)

do radia ?? chcesz piosenki z radia zgrywać ?? przecież to przez dźwiękówkę się zgrywa :D

a tuner kup używany tani aver lub avacs, wszystkie majątaki sam obraz bo to zalezy od chipsetu głównie ale nie oczekuj super ostrości, wszystkie tunery są kijowe pod tym względem. avera jak mój widziałem w komisie za 90zł, na allegro za 60 kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie jaki kolwiek tuner na bt878 + alternatywny soft

Ludzie przeciez te tunery roznia sie co najwyzej glowica bo maja albo philipsa albo lg (najczesciej) a tak sa identyczne - nawet softem mozna mieszac miedzy roznymi.

Jedyne roznice i przez to roznice w jakosci obrazu dotycza softu - po prostu to co niektorzy producenci dokladaja wola o pomstwe do nieba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka karta TV (tuner telewizyjny do kompa ?? nie znam sie na tym nie wiem na co patrzec co brać pod uwage

karta ma służyc wyłącznie do oglądanie tv wiec nie musi miec żadnych wodotrysków i innych nie potrzebych a zarazem podrażających efektów (ubocznych) specjalnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma sie ten chip bt878 do jakości odbieranego obrazu ?? zależy mi właściwie tylko na jakości...

choć no własnie moze za jakiś czas bedzie mi mało i bede chciał sie bardziej pobawic i pozgrywac ale i w tym przypadku jakość ma najwyzszy piorytet!

jakie 2 modele prosty i zawansowany ??

jak na razie typ "pinokio`a " :)

sory "SPY_NET"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma sie ten chip bt878 do jakości odbieranego obrazu ?? zależy mi właściwie tylko na jakości...

choć no własnie moze za jakiś czas bedzie mi mało i bede chciał sie bardziej pobawic i pozgrywac ale i w tym przypadku jakość ma najwyzszy piorytet! 

jakie 2 modele prosty i zawansowany ??

jak na razie typ "pinokio`a "  :) 

sory "SPY_NET"

ten kworld mam takiego posiada chip conexanta 883 jest to obecnie najlepszy chip jesli chodzi o jakosc obrazu i dzwieku w kartach tv wczesniej mialem na 878 ale nie umywa sie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam zakup karty Leadtek WinFast 2000 XP (wersja Deluxe lub Expert). Wprawdzie jakosc obrazu i dzwieku jest bez zarzutu, ale sa klopoty z oryginalnymi sterownikami, a co za tym idzie z oryginalnym softem dolaczanym do tej karty.

Problem lezy po stronie Leadteka i byl niejednokrotnie dosyc doglebnie omawiany na roznych zagranicznych forach dyskusyjnych. W moim (i nie tylko) przypadku nie udalo nic sie z tym zrobic i zmuszony jestem do uzywania softu firm 'trzecich' (odpada mozliwosci obslugi pilotem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? a jaki masz problem z expertem/sterownikami ? pytam z ciekawości, ponieważ od niedawna przesiadłem się z herculesa na experta, i jestem zadwolony .sterownikow uzywam ostatnich ze strony leadteka i jest bardziej niż OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh... ja też muszę odradzić experta... Obraz super, są tylko zakłócenia przez karte graf. czy zasilacz (czasami poziome "wgłębienia" w obrazie). Ale dźwięk... po prostu tragedia, częstotliwości powyżej ok. 4khz praktycznie nie słychać, stłumiony jak jasny gwint. Equalizer na dźwiękówce nieco poprawia sytuację, ale wtedy przez podbicie (na maxa...) wysokich tonów pojawia się wcześniej niesłyszalny pisk... Poza tym wysokie są zniekształcone. Ale jeżeli masz pierdziawy za 10zł, to moge polecić tę karte. Z oprogramowaniem ja nie mam żadnych problemów, kiepsko rozplanowane programowanie, ale reszta może byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???

to chyba jakąś uszkodzoną karte miałeś, bo ja używam dwóch i na dzwiek nie narzekam, bardzo OK, tymbardziej że stereo wreszcie po raz pierwszy chyba od 5 lat działa mi jak powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten leadtek wymiata.

Piękna rzecz mam tego winfasta 6 cdkow z full wersjami zajebistego softu do auhoringu itp itp do tego kabelki jakość obrazu.....powala a sterowniki są bezproblemowe ladnie śmiga i prosty w obsludze aver media jest ciężki bbiedniejszy niż winfast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deluxe Edition / Expert Edition

Chipset - Fusion 878A / CX2388X

Video ADC - 8 bit / 10 bit

NTSC/SECAM/PAL - jest / jest

WDM (98/ME/2000/XP) - jest / jest

Worldwide Broadcast Audio Support (NICAM, A2, FM, etc¡K) - brak / jest

Stereo output(EIA-J, MTS) - jest / jest

Teletext - jest / jest

EPG - jest / jest

Video Editing - jest / jest

VCD/DVD/SVCD authoring - jest / jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego WinFasta nie powiem złe to nie jest, ale mam problem nad którym męczę się już któryś dzień...Nie mam dzwięku podczas zrzucania w trybie "silent"...użyłem iuVCR ale tam wogole nie ma dźwięku...to tak na marginesie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi