a12 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Na początku pragnę zaznaczyć, że przetrząsnąłem archiwum i w sumie nie znalazłem żadnej konkretnej informacji:( Witam zastanawiam się właśnie nad kupnem świecącego wentyla 80mm. w gre wchodzą dwa: - Speeze Blue Breeze 4LED http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6295&sid=1 - Thermaltake Blue-Eye LED FAN http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6167&sid=1 Proszę napiszcie co o nich sądzicie. Zależy mi raczej na ciszy niż na obrotach. Thermaltake jest droższy ale z tego co wyczytałem niby jest cichszy i zapewnia większy przepływ powietrza, przy mniejszych obrotach (w porównaniu do Speeze'a).... no ale nie wiem, jeśli ktoś posiada jeden z wymienionych modeli proszę o pomoc w wyborze. Z góry dzięki i sorrki za lamerski topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoosenOne Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Też niedawno szukałem wydajnego, cichego i świecącego wentyla do obudowy. Po przeczytaniu dużej ilości recenzji doszedłem do wniosku, że najlepszy jest 80mm CoolerMaster NEON TLF-R82: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5512&sid=1 Na stronie jest pomyłka bo ma on 25dBA a nie 26dBA. Pozatym jest on dostępny w kilku kolorach. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Posiadam 2x tego Speeze Blue Breeze 4LED i są całkiem fajne. Na 12V było je dość wyraźnie słychać ale na 5V jest cichuteńko. Poza tym ładnie świecą :) Mam też 1x CoolerMaster NEON TLF-R82 czerwony, ale jest wyraźnie głośniejszy od Speeze'ów, droższy a na dokładkę kolor mi się nie podoba :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 OK. A czy ten speeze ma regulator obrotów? bo mówisz że zmieniłeś z 12 na 5 V a w recenzji się niczego takiego nie doczytałem :P A i jeśli możesz napisz ile obrotów wyciąga na tych poszczególnych napięciach. A czy ktoś może mi coś napisać o tym Thermaltake'u ... czy on w praktyce na prawdę jest taki cichy jak piszą na stronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Regulatora obrotów nie ma :). Mam je podpięte do zasilacza i napięcie zmieniłem poprzez odpowiednią zmianę kabelków we wtyczce molex. W związku z tym nie mogę Ci powiedzieć z jaką szybkością się kręcą bo przy takim podpięciu nie ma możliwości jego odczytu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 napięcie zmieniłem poprzez odpowiednią zmianę kabelków we wtyczce molex.Możesz wytłumaczyć co i jak? Bo sam zrobiłbym taki zabieg. Także mam te wentylatorki. Update: Dobra znalazłem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Możesz wytłumaczyć co i jak? Bo sam zrobiłbym taki zabieg. Także mam te wentylatorki. Update: Dobra znalazłem :twisted: gdzie znalazłeś ? Jak to można zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Zamieniasz czerwony kabelek z żółtym. Nawet nie robiłem tego w molexie od zasiłki, tylko w molexie od wiatraka 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...