turzol Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Zainstalowalem CinemaPlayer15beta9 specjalnie dla tego SPP i niestety tez sie wywala przy wczytaniu filmu. Jest ktos komu tez nie dziala :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Mi dziala idealnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 ...niestety tez sie wywala przy wczytaniu filmu. Jest ktos komu tez nie dziala :?: Wg mnie mogą być dwie przyczyny: 1. U mnie działo się to samo jak ustawiałem zbyt wysoką jakość (suwak w postprocessingu). Spróbuj stopniowo zmniejszać, aż znajdziesz optymalne ustawienie. 2. Brak biblioteki msvcr70.dll w katalogu windowssystem (w windowsach NT katalog system32). Znajdziesz ją na google bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Dla filmow kodowanych DivX'em 4 i DivX'em 5 wybieramy metode 'XviD' przeciez tu mozna wybrac autodetec :? i nic nie trzeba samemu robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 To wybierz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 A czy ktos z was testowal DivXplayer dla kart radeona ?? Bo ja jako takiej roznicy to niewidze, albo juz slepy jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 A czy ktos z was testowal DivXplayer dla kart radeona ?? Bo ja jako takiej roznicy to niewidze, albo juz slepy jestem ;) Chatnie bym potestowal, ale cwaniaczki udostepnili to tylko dla R9500 wzwyz mimo, ze 8500/9100 obsluguje ta opcje :evil: A jezezeli chodzi o roznice to najlepiej widac na filmach slabej jakosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Wwalilem subedita i na cinemaplayer te ustawienia dzialaja pieknie . Ogolnie swietny player , wlacza sie odrazu i jakosc obrazu na super poziomie . GJ Marcin . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Testuje od 2 dni Cinema Player (ver. 1.5 beta9) i program ma kilka baboli: - przy filmie 2-czesciowym, po zakonczeniu 1 czesci laduje 2 czesc, ale juz bez napisow :( - czasem jak go odpale to film jest powiekszony do monstrualnych rozmiarow (tak jakby dac zoom x100 :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Hmm Xvid mi sie nie chce zainstalowac pojawia sie konsola windowsa i jakies bledy :x Co jest nie tak ? POMOCY !! Aha jaki jest najlepszy odtwarzacz do tych kodekow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 napisz jaki blad dokladnie wyskakuje, bo jak niby mam zaradzic :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Hmm Xvid mi sie nie chce zainstalowac pojawia sie konsola windowsa i jakies bledy :x Co jest nie tak ? POMOCY !! Aha jaki jest najlepszy odtwarzacz do tych kodekow ? Sciagnij jeszcze raz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Hmm Xvid mi sie nie chce zainstalowac pojawia sie konsola windowsa i jakies bledy :x Co jest nie tak ? POMOCY !! Aha jaki jest najlepszy odtwarzacz do tych kodekow ? Sciagnij jeszcze raz . hehe tak zrobilem juz jest ok :] A jaki polecacie do tego odtwarzacz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Cinema Player 1.5 beta 9 link na poprzedniej stronie SectOr podal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 jakies sugestie ze mi jakos film czasem dziala szybciej ? np 40min gra dobrze a potem szybciej i gubi troche dzwiek ! lol ? mam te ustawienia i cp 1.5b9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Zainstalowalem CinemaPlayer15beta9 specjalnie dla tego SPP i niestety tez sie wywala przy wczytaniu filmu. Jest ktos komu tez nie dziala :?: Testowalem spp na P4 kumpla , i tez niedziala wiec widac jest jakis blad . POzdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 wiec spp nie dziala na p4 ? lol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 No wychodzi z tego ze nie :) . Jak wlaczam to wywalalo blad . Moze dopracuja to w ffdshow . Na amd smiga az milo :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 kolejny powod dlaczego lepsze jest amd od intela ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 hehe nie do konca , mysle ze musza dopracowac kod i tyle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jest juz nowy ffdshow build 2004-03-04 do zassania tutaj. Jakby ktos byl zainteresowany to tutaj jest changelog. Jak najlepiej zainstalowac fddshow - nowe na stare, czy uninstall starych i instalacja nowych :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 mamy, mamy :) a co do instalacji to ja zawsze wywalam starsza wersje tak bezpieczniej, a kilka sekund mnie nie zbawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 różnica nie wielka poczekam na nastepne nie chce mi sie sciagac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Dla mnie wielka bo SPP dziala :D Stymze fimy na tym wygladaja conajmniej dziwnie - wszystko rozmazane jak cholera :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 hmmm nie wiem jak tam z opcjami w tym ffdshow, ale ustawilem jak kolega radzil i wsio jakos dziwnie wyglada. takie jakos lekko rozmazane :/. dziwi mnie to. to to ma byc ta lepsza jakosc ??? czy moze ja cos namieszalem i mi tak wyswietla??? a wsio mam jak na screenach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Robicie jeden blad , ale Marcin nie zwrocil na to uwagi . Pierwszy screen . Jezeli do Xvida wybieracie kodek Xvid to w ffdshow wylaczacie Postprocesing (przetwarzanie obrazu ) . Spp mozecie uyzwac jezeli jako kodek Xvid dacie libavcodec , wtedy rozmycia nie bedzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plobek Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 a no fakt masz racje. dziala wsio teraz dobrze jak w xvidzie zmienilem na liveblebleb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas1 Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Co daje lepszą jakość zostawienie xvida(z jego własnym postprocesingiem) czy też może lepiej libavcodec i włączony postprocesing i spp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ehh chlopie proboj :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 qrcze coś jest nie tak z tym.. poustawiałem wszystko tak jak mówiliście.. nawet poprawke xana uwzględniłem.. ale te filmy jakoś badziewnie wyglądają.. wszsytko jakieś takie rozmyte.. kolorki takie jakieś poszarpane.. ;/ jak na tandetnym stacjonarnym dvd.. ;/ dla porównania rano oglądałem powrót króla w wypasionej jakości jeszcze na zwykłym divxie i powalał na kolana.. a teraz wygląda jakby był svcd kodowany.. ;/ to jedno.. a po drugie.. coś sie z dziwekiem stało.. i to tylko w divxach.. zwykłe empegi spoko.. dzwiek tak jakby był puszczany z szybkościa4x... a film leci normalnie.. macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...