chris_gd Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dzisiaj musialem przeinstalowac system i chcialem ustawic ffdshow ale widze, ze uciekly screene z ustawien, jakby ktos mogl mi podeslac na maila ustawienia to bede wdzieczny pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 uciekly, bo mi szmaciarze konto na republice usuneli (wraz ze strona, ktora przepadla, bo na dysku nie mam kopii) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Marcin powiedzial zeby uzywac Spp i Warpsharp, a ustawia sobie kazdy tak jak mu pasuje :) . Przeciez kazdy ma inny monitor, karte graficzna , jasnosc kontrast itd . Wezcie sobie w ffdshow ustawiajcie, zeby wam na prawej stronie robil wasze ustawienia i testujcie jak wam pasuje . Ja moge dac tobie swoje ustawienia ale nie wiem czy warto je nasladowac :) . Ja filmy ogladam w 1600 na 1200 na CRT , a turzol np na LCD i napewno mu nie podpasuja moje ustawienia . A jak juz bardzo ci potrzeba ustawien, zeby tylko nakierowac to zaraz wrzuce >/ http://republika.pl/xanek/1.JPG http://republika.pl/xanek/2.JPG http://republika.pl/xanek/3.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 uciekly, bo mi szmaciarze konto na republice usuneli (wraz ze strona, ktora przepadla, bo na dysku nie mam kopii) :evil: Albo ci sie skonczyl czas darmochy , albo musisz haslo zmienic :) . Bo ostatnio mieli wlamanie jakies . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dzieki, co do strony to sa tam jakies jaja, ja na swoja tez sie wbic nie moge ale poki co nie wywalili danych i site dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 dzieki, co do strony to sa tam jakies jaja, ja na swoja tez sie wbic nie moge ale poki co nie wywalili danych i site dziala Chodzi o to ze ukradli hasla wszystkim ktorzy maja konta na republice , ja wszedlem na onet , i wzialem ze zapomnialem hasla i wbilem nowe i juz mi dziala . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Jest juz nowy ffdshow-20040701_SSE2 dla posiadaczy P4. Niestety SPP nie dziala na ustawieniu posprocessing na full. Na polowie suwaka dziala idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 zaktualizowalem ustawienia (patrz -> 1. post) IMHO lepsze, bardziej szczegolowe czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherub Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 poprobowalem i szczerze mowiac to ja chyba jakis slepy ale rozniaca IMHO jest bardzo mala (standardowo mam tylko postprocesing NIC'a na maxa) jesli chodzi o postprocessing NICa i SPP - sprawdzalem zarowno na dobrej jakosci DVDRip'ie jak i kiepskiej jakosci TVRip'ie i roznica w obu przypadkach moim zaniem prawie zadna (a obciazenie procka zamiast 30% wacha sie w granicach 70-80%) wiecej juz daje imho powlaczanie opcji Sharpen, Warsharp i Noise (ustawienia z 1szego posta) ladnie "wyglada" obraz na Rip'ach niskiej jakosci tak wiec thx za podpowiedz bo skorzystalem tak czy siak :wink: pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Spp ma wielka roznice w kiepskiej jakosci plikach , a w dobrej jakosci xvidach jakosc jest minimalna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 dokladnie Spp pokazuje co umie przy bardzo brzydkich filmach, Tvrip itp. przy dobrych kopiach osobiscie nie widze roznicy, no ale ciezko poprawic cos co juz jest super np. mam wladce pierscieni 3 na 3cd i roznica jest praktycznie minimalna, przy takiej jakosci Spp praktycznie nic mi nie daje poza obciazeniem CPU :( ps. ale odcinki Friends (mam wszystkie :D) wygladaja znacznie lepiej i za to duze piwo dla kolegi Marcina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Nowa wersja http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-20040718.exe A tu macie zmiany http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-changelog.txt Cos duzo przy dzwieku robili :) , trzeba potestowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 ja wciaz czekam az mpg beda smigaly na ffdshow, bo mam sporo southpark-ow wlasnie w mpg i byloby fajnie troche polepszyc jakosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 niestety z dzwiekiem ffdshow wciaz ma problemy :(, poki co zostaje przy AC3 filter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 nowy ffdshow :D http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow...e_mirror=heanet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 no i kolejna swieza wersja http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Kolejna swiezutka wersja , datowana na dzien 08.08.04 http://67.18.7.252/software/soft2/video-fi...ow-20040808.exe tutaj poczytac http://divx.howto.pl/modules.php?name=News...order=0&thold=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zainstalowałem i niestety - jest niestabilny na niektórych Xvidach. Stabilnie pracuje wersja sprzed dwóch dni wcześniej - 06.08.04 http://www.codecsdownload.com/cgi-bin/TopD...ad.pl?file=0010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ku... tyle nowych wersji a wciaz nie ma tego o co mi chodzi najbardziej, czyli obsluga mpg1 i mpg2, na dysku mam full tego rodzaju filmikow i fajni byloby aby smigaly przez ffdshow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ku... tyle nowych wersji a wciaz nie ma tego o co mi chodzi najbardziej, czyli obsluga mpg1 i mpg2, na dysku mam full tego rodzaju filmikow i fajni byloby aby smigaly przez ffdshow :(moze trzeba by zasugerowac to tworcy ffdshow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Witam, dzieki za porady jak skonfigurowac ten wichajster :) Everybody loves Raymond wygląda dużo lepiej! :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Po dluzszej przerwie, zaktualizowane ustawienia >> patrz pierwszy post ffdshow z 12.10.2004 znajdziecie tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Marcin - nie wiem już... mam najnowszego ffdshow, pobrałem Twoje ustawienia i: - filmy potrafią się zacinać (taki lekki przeskok) co kilkanaście sekund - nadal spp deblocking rozmywa (brzydko!) obraz Po przestawieniu postprocessingu na metodę 'nic's' obraz jest ostrzejszy, zużycie procesora wyraźnie spada (z 70-kilku procent do ok 30). Reszta ustawień jest zachowana - filmy wyglądają ekstra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jak komuś brakuje ostrości i/albo ma LCD proponuje spróbowanie moich ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 - filmy potrafią się zacinać (taki lekki przeskok) co kilkanaście sekund u mnie to samo, neikeidy lekki przeskok,co kilkanascie sekund, czasme zacieicie na 1 sek, ale z dzwiekime nic sie nie robi. Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 - filmy potrafią się zacinać (taki lekki przeskok) co kilkanaście sekund u mnie to samo, neikeidy lekki przeskok,co kilkanascie sekund, czasme zacieicie na 1 sek, ale z dzwiekime nic sie nie robi. Jakies sugestie? Masz najnowsza wersje (z obsluga SSE) ? Sprawdz czy na domyslnych (standardowych) ustawieniach jest to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Tak mam aktywna obsługe SSE, i na standardowych ustawieniach ffdshow sie nie tnie, dopiero jak wlacze ustawienia MArcina z 1 strony, wszytsko ladniej wyglada,ale sie tnie co kilkanascie sekund, jakies ulamki sekund,ale da sie to zauwazyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 To jest chyba efekt że procesor nie nadąża miejscami z dekodowaniem obrazu (pomimo włączenia Automatic Quality Control), u mnie na 2.3 GHz potrafi się przyciąć - ja po prostu zmieniłem, jak wyżej napisałem, dekodowanie na metodę 'Nic's'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Taki proc i sie przycina,chyba trzeba zalatwic wode i krecic do 2500mHz, i do tego 1GB ramu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 ja tam wolę moje konfigi ,niz sugerowanie się tym co ma inna osoba,przecież każdy ma inny sprzęt,swoja drogą wyostrzanie daje lepsze efekty niż warpsharp 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...