Skocz do zawartości
Marcin_gps

optymalne ustawienia ffdshow >> obraz żyleta

Rekomendowane odpowiedzi

@crosis - jesli nie uzywasz ffdshow do enkodowania filmow,a chcesz to robic to w opcjonalnie jeszcze XviD

apropos @crosis - nie jestes czasem z siemensinfo.pl ? jesli tak to wez to sprawdz: http://forum.siemensinfo.pl/viewtopic.php?t=9996 - TIA

@dem - http://nowe.pl/modules/mydownloads/singlef...p?cid=9&lid=201

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przesiadce na 6800 mam kłopot z kodekami, tzn. zainstalowałem tak jak zwykle najnowszego ffdshow i Xvida, a następnie AC3 Filter (na czysty system). I niby WMP wszystko działa, a w playerach pokazujących napisy np. AllPlayer, nie ma obrazu... Wie ktoś o co może chodzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak dawno wyszedł w styczniu nowy FFDShow - raczej nie ma po co instalować, u mnie gryzie się z WMP 10 ('program wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty').

1232638[/snapback]

A jest jakiś działający?

Jak ostatnio instalowałem ffdshow to gryzł sie z explorerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ostatnio instalowałem ffdshow to gryzł sie z explorerem.

1232644[/snapback]

U mnie ffdshow zawsze działał bez problemu.

Błąd, o którym piszesz został już naprawiony:

Notes about FFDShow MPEG-4 Video Decoder 20041012 :

- This build should fix Windows XP explorer crashes.

EDIT:

Zainstalowałem ffdshow 20050122 i dalej działa bez problemu.

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, problem w tym leży(a właściwie leżał bo wróciłem do wersji 10-11-2004) w czym innym. Wczoraj zrobiłem praktycznie wszytsko co mogłem, a to o czym piszesz w pierwszej kolejności. Nic nie pomogło. Odinstalowanie WMP10 (czyli powrót do 7) lub jego reinstalacja też nie. WMP wywalał się zawsze przy próbie odworzenia jakiegokolwiek pliku .*wmv niezależnie od włączenia/wyłączenia ich obsługi przez ffdshow. Co więcej przy odtwarzaniu .wmv jakimkolwiek innym playerem (np. BestPlayer) z włączonym dekodowaniem .wmv przez ffdshow wszystko było w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze dziala

ale osobiscie nie uzywam juz postprocessingu, bo doszedlem do wniosku ze na filmach w dobrej jakosci tylko pogarsza sprawe (lekkie rozmycie, mniej szczegolow)

postprocessing daje bardzo duzo gdy mamy do czynienia z plikami o slabej jakosci

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat już dawno nie odwiedzany chyba :)

Mam do was takie pytanie.

Ostatnio chciałem sobie ściągnąć nowego ffdshow i okazało się, że są 3 wersje do wyboru

zwykła, mmx, sse

Jaką wybrać dla core 2 duo? sądzę, że nie będzie jakiejś bardzo wielkiej różnicy, ale lepiej jest żeby wszystko było dopasowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat już dawno nie odwiedzany chyba :)

Mam do was takie pytanie.

Ostatnio chciałem sobie ściągnąć nowego ffdshow i okazało się, że są 3 wersje do wyboru

zwykła, mmx, sse

Jaką wybrać dla core 2 duo? sądzę, że nie będzie jakiejś bardzo wielkiej różnicy, ale lepiej jest żeby wszystko było dopasowane

Najpierw zajrzyj do FAQ.

Aktualna strona projektu - ffdshow tryouts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby ktoś się podzielić sensownymi na dzień dzisiejszy ustawieniami ffdshow postprocessing?

na laptopie 1280x800 mam

full-auto, nic's x20, y40, 100%

na desktopie 1920x1200 mam

full-auto, szybki deblocking spp, 30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi