dem Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Napisze to tutaj bo nie chce tworzyc nowego tematu. Moje pytanie. MOglibyscie podac link do jakiejs fajnej paczki kodekow, ktore nie zawieraja goowna typu spyware i trojany? Dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 IMO: ffdshow, ac3filters i nic więcej nie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 @crosis - jesli nie uzywasz ffdshow do enkodowania filmow,a chcesz to robic to w opcjonalnie jeszcze XviD apropos @crosis - nie jestes czasem z siemensinfo.pl ? jesli tak to wez to sprawdz: http://forum.siemensinfo.pl/viewtopic.php?t=9996 - TIA @dem - http://nowe.pl/modules/mydownloads/singlef...p?cid=9&lid=201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Po przesiadce na 6800 mam kłopot z kodekami, tzn. zainstalowałem tak jak zwykle najnowszego ffdshow i Xvida, a następnie AC3 Filter (na czysty system). I niby WMP wszystko działa, a w playerach pokazujących napisy np. AllPlayer, nie ma obrazu... Wie ktoś o co może chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 to chyba wina samych sterów do GF, sprobuj zmienic na starsze/nowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Taaa, to była jednak wina sterów. Na radkach czegoś takiego nie było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 dayus --> zapewne masz odhaczone "Automatic Quality Control" andrewthx --> moze i lepsze, ale nie dla mnie, bo juz widac rozmazana otoczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 dayus --> zapewne masz odhaczone "Automatic Quality Control" Tak, prawda! Ale czy moj komp jes za slaby na to? Nawet gdy ustawie, ten suwak calkiem po lewej stronie..... sie tnie! Ale teraz se zaznaczylem "Nic's" i jest spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 nic's daje gorsze efekty wizualne,przy spp obraz wydaje się bardziej pozbawiony skaz Owa automatic quality control,powinna być zawsze zaznaczona,to jest tak samo jak z mp3 na VBR :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 ale mi sie zacina na spp i auto control Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Nie tak dawno wyszedł w styczniu nowy FFDShow - raczej nie ma po co instalować, u mnie gryzie się z WMP 10 ('program wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty'). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Nie tak dawno wyszedł w styczniu nowy FFDShow - raczej nie ma po co instalować, u mnie gryzie się z WMP 10 ('program wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty'). 1232638[/snapback] A jest jakiś działający? Jak ostatnio instalowałem ffdshow to gryzł sie z explorerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ja mam ze stycznia tego roku i smiga az milo, tylko podczas instalacji trzeba bylo wywalic jeden plik ze starego zainstalowanego kodeka :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Jak ostatnio instalowałem ffdshow to gryzł sie z explorerem. 1232644[/snapback] U mnie ffdshow zawsze działał bez problemu. Błąd, o którym piszesz został już naprawiony: Notes about FFDShow MPEG-4 Video Decoder 20041012 : - This build should fix Windows XP explorer crashes. EDIT: Zainstalowałem ffdshow 20050122 i dalej działa bez problemu. Edytowane 24 Stycznia 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A śmigają wam filmy *.wmv odtwarzane Windows Media playerem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Tak a jak masz z tym problem, to wylacz obsluge tego kodeka przez FFdshow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Widzisz, problem w tym leży(a właściwie leżał bo wróciłem do wersji 10-11-2004) w czym innym. Wczoraj zrobiłem praktycznie wszytsko co mogłem, a to o czym piszesz w pierwszej kolejności. Nic nie pomogło. Odinstalowanie WMP10 (czyli powrót do 7) lub jego reinstalacja też nie. WMP wywalał się zawsze przy próbie odworzenia jakiegokolwiek pliku .*wmv niezależnie od włączenia/wyłączenia ich obsługi przez ffdshow. Co więcej przy odtwarzaniu .wmv jakimkolwiek innym playerem (np. BestPlayer) z włączonym dekodowaniem .wmv przez ffdshow wszystko było w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 odswiezam topic :) http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 czy tne plik na paczatku topicu dziala z nowymi ffdshow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 oczywiscie ze dziala ale osobiscie nie uzywam juz postprocessingu, bo doszedlem do wniosku ze na filmach w dobrej jakosci tylko pogarsza sprawe (lekkie rozmycie, mniej szczegolow) postprocessing daje bardzo duzo gdy mamy do czynienia z plikami o slabej jakosci pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Temat już dawno nie odwiedzany chyba :) Mam do was takie pytanie. Ostatnio chciałem sobie ściągnąć nowego ffdshow i okazało się, że są 3 wersje do wyboru zwykła, mmx, sse Jaką wybrać dla core 2 duo? sądzę, że nie będzie jakiejś bardzo wielkiej różnicy, ale lepiej jest żeby wszystko było dopasowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 IMO SSE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Temat już dawno nie odwiedzany chyba :) Mam do was takie pytanie. Ostatnio chciałem sobie ściągnąć nowego ffdshow i okazało się, że są 3 wersje do wyboru zwykła, mmx, sse Jaką wybrać dla core 2 duo? sądzę, że nie będzie jakiejś bardzo wielkiej różnicy, ale lepiej jest żeby wszystko było dopasowane Najpierw zajrzyj do FAQ. Aktualna strona projektu - ffdshow tryouts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Mógłby ktoś się podzielić sensownymi na dzień dzisiejszy ustawieniami ffdshow postprocessing? na laptopie 1280x800 mam full-auto, nic's x20, y40, 100% na desktopie 1920x1200 mam full-auto, szybki deblocking spp, 30% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...