Skocz do zawartości
Marcin_gps

Maturka 2k4 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

no ja do wroclawia na polibude bede tez probowal. A widziales jak oni tam bandycko punktuja? Jesli jezdziles do nich na to "studium talent" to dostawales punkty, za to czy jestes mat-inf lub mat-fiz, tez punkty zapodaja. Troche mnie to irytuje szczerze mowiac, ale coz poczac.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matura matura, ale inne przedmioty tez wazne.

Moze ktos ma, albo wie gdzie znajde cos na temat sadownictwa w przeszlosci ?? Ogolnie temat mam sadownictwo w przeszlosci i obecnie - no ale ze znalezieniem informacji na temat dzisiejszego sadownictwa nie ma problemu... Niektorzy sie chwalili, ze maja po kilkaset MB prac, mzoe bedzie miedzy nimi cos na ten temat ? Sadownictwo w starozytnej Grecji, Rzymie, w sredniowieczu itp. itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matura tuz tuz a czasu coraz mniej...mam prosbe- czy wie moze ktos gdzie znalezc testy z biologi. bo jak narazie jedyny takowy mialem na maturze probnej( 3 dostalem :) ) no i w ksiazce ale tam mi sie nie chce rozwiazywac jako ze wole byc przy kompie :) bylbym bardzo wdzieczny za pomoc( mam nadzieje ze nie tylko ja zdaje tu z biologi ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mehow: no to jak sie spotkamy to ssiesz pierwszy ROTFL

ok. to byl joke, staaaaruy ja na cokolwiek na bpolibude niech bedzie bandycko bo ja bandyta jestem hahahaha

jakbys mieszkal w rzeszowie i unie wital z chorem koscielnym tez bys chail wybyc gdziekolwiek ROTFL buahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w piątek miałem oficjalne losowanie miejsc na mature i na polski wylosowałem nr. 80 a na geografie nr.56

Razem z qmplami przeprowadziliśmy "symulacje" miejsc i wyszło że na polskim bede siedział w ostatnim rzędzie ( pod ścianą) 5 ławka od końca ( czyli świetnie ) A na geografi będe w środku więc też nie nieźle :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie jak tam z wasza wiedza jesli chodzi o POlski ? :D Znacie wszystkei lektury ? Znacie bohaterow ? Bo ja za choolere nie moge tego wszystkeigo zapamietac :| Wszyscy mi sie myla..... Ehhh jak to jest u Was ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie jak tam z wasza wiedza jesli chodzi o POlski ? :D Znacie wszystkei lektury ? Znacie bohaterow ? Bo ja za choolere nie moge tego wszystkeigo zapamietac :| Wszyscy mi sie myla..... Ehhh jak to jest u Was ?

U mnie jest praktycznie identycznie.

Dlatego przez ten tydzien bede musial sie mocno przylozyc do nauki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo jest sens uczyc sie epoka po epoce, jak masz olej w glowie, to potem motywami to poczaisz. A jak sie nauczysz tylko motywow, to latwo potem o jakis blad rzeczowy. Np. ja na probna nie powtorzylem tylko mlodej polski i mialem dwa bledy. Po pierwsze napisalem, ze w chlopach byla agnieszka, a miala byc agata oraz stwierdzilem, ze Tetmajer w "lubie kiedy kobieta..." glosi pochwale zycia. No dziekuje, zapodalem dwa razy jak dziki osiol :> i trojeczka wskoczyla ;] . Teraz bym tak nie chcial :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo jest sens uczyc sie epoka po epoce, jak masz olej w glowie, to potem motywami to poczaisz. A jak sie nauczysz tylko motywow, to latwo potem o jakis blad rzeczowy. Np. ja na probna nie powtorzylem tylko mlodej polski i mialem dwa bledy. Po pierwsze napisalem, ze w chlopach byla agnieszka, a miala byc agata oraz stwierdzilem, ze Tetmajer w "lubie kiedy kobieta..." glosi pochwale zycia. No dziekuje, zapodalem dwa razy jak dziki osiol :> i trojeczka wskoczyla ;] . Teraz bym tak nie chcial :>

stary motywy + bohaterowie, o chlopach bym za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a pana nic nie pisal nie wspomne o tetmajerze O_o

edit:

dawac te sciagi cholera :) bo z czego ja sie poucze: p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary motywy + bohaterowie, o chlopach bym za <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pana nic nie pisal nie wspomne o tetmajerze O_o

edit:

dawac te sciagi cholera :) bo z czego ja sie poucze: p

]

co ty Tetmajer ?? niejest zły przecierz on naklepal koniec wieku XIX melodie mgiel nocnych , limbe -mozna tu duzo sciemniac i lać wody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie was pojebalo ?

wy sie nie uczcie wierszykow :P no moze oprocz tych wojennych, przerobcie zajebiscie z 10 lektur i do tego w <span style="color:red;">[ciach!]</span> bohaterow i motywy do czego te suki pasuja :) no bez jaj bede sie o postawach dekadenckich uczyl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

structor, ucz sie jak chcesz, na pewno wyzej punktowana jest praca, w ktorej na tle psychologicznym poruszysz problematyke w utworach danych poetow i pisarzy, co wiecej wstawisz pare ponadprogramowych lektur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani maturzysci mam do was prosbe (jaki wstep oficjalny to z powodu zbyt dlugiej nauki :D ) Jeśli macie jakies dobrze zrobione motywy literackie badzcie tak mili i wyslijcie na pkp11@wp.pl bo gdy dzis spojrzalem na stare tamaty to delikatnie mowiac wpadlem w panike. Kiepsko widze ten 11 maja bez 5 kilogramow wiedzy w kieszeniach. Wszystkim ktorzy sie zlituja wielkie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi