siebek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Tez mysle ze buta nie dostane :D . Tematy byly dosyc proste. Troche sie nawet usmialem. Wylosowalem 6 lawke czyli w miare dobrze :] . Ogolnie dobre wrazenia :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A ja miałem bardzo dziwne tematy , jakoś mi nie pasowały ( na próbnej były lepsze) no ale coś tam naskrobałem . A jak czy dobrze czy źle to dopiero przekonamy sie za tydzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 coś tam skrobłem 6,5 stron ale coż zobaczymy może pyty nie dostane mam taką nadzieje miałem 5 ławke a pisałem na 1 temat coś tam o szczęsciu i nieczczęsciu (małopolska) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 coś tam skrobłem 6,5 stron ale coż zobaczymy może pyty nie dostane mam taką nadzieje miałem 5 ławke a pisałem na 1 temat coś tam o szczęsciu i nieczczęsciu (małopolska) tez slaskie bo jak tak to mielismy tragiczne tematy :/ Ja naskrobalem tez 6,5 stronki moim drobnym pismem pisalem na 1 temat (dziady staszic kolataj modrzewski rej wesel nad niemnem ludzie bezdomni pan tadeusz hymn smutno mi boze) ale nie wiem czy to jest dobrze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jak zwylke w mazowieckim były najtrudniejsze tematy. Na całe szczęście choć 1 w miare znośny to się 7,5 str namachało. Najgorsze że g**** dało całe uczenie się i ściągi. Wszystko pisałem ' z głowy'. A do tego 1-a ławka. Mogło być gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No i po pisemnym polskim, tematy nie były nawet u mnie trudne. wszystkie tematy maturalne z dzisiejszego dnia znajdziecie TU. Ja pisałem trzeci temat, czyli test z wypracowankiem na temat mitów, wierzeń, proroctw... dokładnie nie pamiętam jak to leciało ale temacik prosty tylko w tym problem, że zapomniałem wyznaczyć piękno w tych utworach a ono też było w pytaniu. Tak się właśnie zastanawiam czy uznają mi tą prace bo test chyba poszedł mi dobrze. Siły wyższe to ocenią, okaże się nie długo :D Jutro gegra, trzeba sobie jeszcze troche przekartkować stronek i do boju. ps. miałem 6 książeczek z epokami i motywami, kieszenie były całe wypchane a nawet nie użyłem jednej informacji, nie wiem po co tyle nad tym siedziałem. Powodzenia jutro !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A u nas w pomorskim byly najlepsze. Ja pisame na 3 "Mądrzeję razem z moimi bohaterami" - uczę sie życia, czytając. Banalny :D Kocham pomorskie kurwatorium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Tematy... no cóż nie podeszły za dobrze... ale wypłodziłem 8 stron. Mam nadzieję że się spodoba i będzie 2 albo 3 bo więcej to ja nie chcieć ;p albo inaczej realnie myśląc wiecej nie mieć szans :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Tematy... no cóż nie podeszły za dobrze... ale wypłodziłem 8 stron. Mam nadzieję że się spodoba i będzie 2 albo 3 bo więcej to ja nie chcieć ;p albo inaczej realnie myśląc wiecej nie mieć szans :) Kurde te nasze kuratorium to chyba na glowe upadlo :/ Jak jutro jeszcze dowala jakimis porabanymi zadaniami z matmy to sie powiesze :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Nie tylko Ty... Ja muszę mate napisać na 5 bo jak co mam ustne 1czerwca... a 31 maja choby niebo się waliło idę na Metallice :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Nie tylko Ty... Ja muszę mate napisać na 5 bo jak co mam ustne 1czerwca... a 31 maja choby niebo się waliło idę na Metallice :Dto sie ciesz, ze masz 1 czerwca ja ma 18 maja (normalnie ich powalilo) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Wolałbym 18 maja... moge sie zamienic ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 jam ialem temat o milosci, dokladny zobaczcie sobie na onet.pl :) idealny temacik :) podkarpackie, CU wam, jutro matma, oby dobre miejsce bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 sluchajcie macie może namiar na ściagi do geografii bo szukam i nie moge ich namierzyć. Pamiętam, że na torrencie chyba były ale tera nie widze ich:( Czy ktoś jeszcze zdaje jutro gegre jeśli tak to może się podzieli:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ja klepalem "Obcy wśród swoich" - odwołując się do wybranych tekstów kultury rozważ problem alienacji bohaterów w świecie, w którym przyszło im żyć mam 6 stron 2 chyba bedzie :/ oby !! musi byc !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 a moze ma ktos linka do jakichkolwiek zadan maturalnych z matmy z byle jakiego roku byle byly rozwiazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Na matura.pl jest troche z rozwiazaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Na matura.pl jest troche z rozwiazaniami.thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ci goscie ze slaskiego sa powaleni: TAKIE PYTANIA: Województwo śląskie: 1. "Krzepić serca i rozdrapywać rany" - dwa wielkie tematy w literaturze polskiej i dwa sposoby uczestnictwa twórców w losie narodu. Zinterpretuj utwory literackie podejmujące te wątki. 2, Poezja jako lustro uczuć i refleksji człowieka. Podejmij tę myśl, interpretując liryki, które są dla Ciebie źródłem wzruszeń i przemyśleń na temat kondycji ludzkiej. 3. Utwory, które potwierdzają europejską tożsamość Polaków. Zinterpretuj przywołane przykłady wyjaśniając, z jakich postaw i przekonań wyrasta poczucie wspólnoty. 4. Analizując i interpretując wiersz Bolesława Leśmiana "Z lat dziecięcych", zwróć uwagę na sposób rozwijania przez poetę motywu arkadii dzieciństwa. na poczatku byla deprecha, ale ostatecznie na temat nr1 napisalem 16 stron :) Nie uwazacie, ze najtrudniejsze tematy w tym roku byly w Slaskim?Ci goscie ze slaskiego sa powaleni: TAKIE PYTANIA: Województwo śląskie: 1. "Krzepić serca i rozdrapywać rany" - dwa wielkie tematy w literaturze polskiej i dwa sposoby uczestnictwa twórców w losie narodu. Zinterpretuj utwory literackie podejmujące te wątki. 2, Poezja jako lustro uczuć i refleksji człowieka. Podejmij tę myśl, interpretując liryki, które są dla Ciebie źródłem wzruszeń i przemyśleń na temat kondycji ludzkiej. 3. Utwory, które potwierdzają europejską tożsamość Polaków. Zinterpretuj przywołane przykłady wyjaśniając, z jakich postaw i przekonań wyrasta poczucie wspólnoty. 4. Analizując i interpretując wiersz Bolesława Leśmiana "Z lat dziecięcych", zwróć uwagę na sposób rozwijania przez poetę motywu arkadii dzieciństwa. na poczatku byla deprecha, ale ostatecznie na temat nr1 napisalem 16 stron :) Nie uwazacie, ze najtrudniejsze tematy w tym roku byly w Slaskim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 1 temat jest banalny- mysle ze 16 storn to juz lanie wody- a to nie zawsze dobrze. akurat ten temat bym chcial bo jeszcze w kwietniu na fakultecie mialem podobny- tyle ze tylko 2h na opracowanie go :) wiec nie wiem co wy tak narzekacie- w kazdym wojewodztwie bylo w miare latwo w porownaniu do lat ubieglych...aha i temat miales dokladnie okreslony a "temay rzeki" sa niebezpieczne-mozna czasami wpasc niezle na nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 16 STRON :!: WOW :), ja napisalem 3 i dostalem 4 :P :) , dwa lata temu hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 16 stron jak ty to zdażyłeś przepisać ?? a i z polaka w małopolskim na 1 temat przykłady zapodałem takie: Antygona, św. Frańciszek, św. Aleksy, Prometeusz, Wiersz Szymborskiej Rzeka Heraklita, Heraklita z Efezu i Artura Schopenchauera. Co o tym myślicie... A i bardzo boje się o ortogr. bo nie zdążyłem posprawdzać :(:( :( A temat był taki: 1. "Szczęście i nieszczęście człowieka jest po większej części jego własnym dziełem". Odwołując się do wybranych tekstów literackich, rozważ myśl Johna Locke'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 16 stron -> BULLSHIT ! ja na to samo napisalem 6 i jest git :) 1st ławka rulezzzzzzzzz 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Antygona nie pasuje... to nie byla jej wina. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ale tu nie chodzi o wine tylko o to czy poprzez swoje czyny była szczęśliwa czy nie, moim zdaniem tak bo postąpiła zgodnie ze swoim sumieniem przez co osiągneła szczęscie ?? tam przynajmniej to zinterpretowałem ... byle był dop. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 na poczatku byla deprecha, ale ostatecznie na temat nr1[...]Witaj w klubie , też ten temat wybrałem po ponad 30 minutowym namyśle . Ogólnie to tak jak wyżej napisałem , żaden temat mi nie leżał , ale cóż ... coś trzeba było napisać . Ps. Na ustnych to dopiero będzie jazda . :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ide spac, jutro matma... hmm co moge zyczyc... chyba powodzenia przy losowaniu miejsc, jak ja zle wylosuje to polegne :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ja tez spadam, powodzenia ziomki, oby bylo lepiej niz na glupim polskim :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Yhh... i za niedługo 3a wyjść na 2 dzień 5godzinnego strasu.... :/ Życzę dziś wam połamania wszystkich ołówkó piór linijek i czego jeszcze... A i żeby wasze tablice matematyczne gdzieś znikneły :) <br> Ps. Ktoś mówił żeby nie pić między 1 a 2 dniem matur - mnie się nie udało... a piffko tak dobrze smakowało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 piwko po polskim obowiazkowe, ludzie zaliczymy na 4. wsyzscy, no dobra niektorzorzy na 5. ;] wazne zeby miejsce wylosowac dobre ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...