badboy11 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam!! Od jakiegos czasu mecze sie z ustawieniami geometrii tego monitorka ale mi nie wychodzi... czy ktos moglby mi wypisac poszczegolne parametry ustawien tak by w miare dobrze to wygladalo??: H-Position: V-Position: H-Size: V-Size: Pincushion: Geometry: Trapezoid Parallelogram: Rotation: Pinbalance: V-Linearity: Z gory dzieki! michal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Po pierwsze skoluj sobie Nokia monitor test albo NEC monitor test. Po drugie nie mozna podac parametrow monitora to ustala sie dla danej sztuki. Po trzecie nie wymagaj za wiele od monitora za 650 zeta :D Pozdro Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 ja nie chce za wiele, chce choc troche.... :) czy te programy sluza do automatycznego ustawiania parametrow monitora??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 badboy: wlasnie siedzie przy identycznym modelu .. - brat go sobie kupił. No i na początku wszystkjo było cacy.. Niestety po 6 miesiacach pojawilasie problem z geometrią- po kilku ( nieudanych ) próbach dałismy sobie z tym spokój.. Podobnie ma kumpel za ścianą, dlatego jestem skłonny stwierdzić, że samsungi tak mają.. :) Powodzenia w zmaganiach - moze ci sie uda..;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 a ja mam go juz 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony i nie widze żadnych problemów z geometrią :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Geometria bardzo subtelna rzecz. Samsung od zawsze mial z nia problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 a ja mam go juz 1,5 roku i jestem bardzo zadowolony i nie widze żadnych problemów z geometrią :) a podaj ustawienia (wyzej wymienione) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 H-Position: 49 V-Position: 51 H-Size: 80 V-Size: 64 Pincushion: 42 Geometry: Trapezoid 57 Parallelogram: 57 Rotation: 54 Pinbalance: 47 V-Linearity: 53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 jednak te ustawienia sa inne dla kazdego egzemplarza ... no nic, pomecze sie sam pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 byc moze u mnie na tych utawieniach wygląda to niezle i obraz jest bardzo dobry i cała geometria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a ja sie podepne do tematu mam ten monitor - gemoetria jest ok :) ale tak sie zastanawiam, czy przy 1024x768 mozna dac mu odswiezanie 100Hz? w tej chwili jade na 85Hz /ten monitorek nie jest taki zly... kupilem go jak jeszcze byl po 1400zl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 100hz jak najbardziej przy 1024x768 i 75 przy 1280x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 a ja sie podepne do tematu mam ten monitor - gemoetria jest ok :) ale tak sie zastanawiam, czy przy 1024x768 mozna dac mu odswiezanie 100Hz? w tej chwili jade na 85Hz /ten monitorek nie jest taki zly... kupilem go jak jeszcze byl po 1400zl/ spokojnie ja własnie od 1,5 roku jade na 100Hz przy 1024x768 i jet elegancko żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...