Kane Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wczoraj testowalem swoj RAM (DDR Samsung PC2700) pod katem podkrecania, udalo mi sie uruchomic Windowsa na ddr 450 MHz (magistrala cpu/ddr - 150/225) na cas 2.5-4-4-7-2, napiecie DDR-ow 2.9 V, i tutaj mam pytanie czy ktos z Was trzymal przez dluzszy okres czasu pamiec na 2.9 V ? Wystepowaly jakies problemy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wczoraj testowalem swoj RAM (DDR Samsung PC2700) pod katem podkrecania, udalo mi sie uruchomic Windowsa na ddr 450 MHz (magistrala cpu/ddr - 150/225) na cas 2.5-4-4-7-2, napiecie DDR-ow 2.9 V, i tutaj mam pytanie czy ktos z Was trzymal przez dluzszy okres czasu pamiec na 2.9 V ? Wystepowaly jakies problemy ? Ja miałem jakiś czas temu ELIXIRy na 2,9V. Biegały sobie na 166 jakis czas przy tym napięciu. No ale dmuchał na nie wiatrak 80x80mm. Myślę że nie powinno być źle jak nie będą się gotować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Bedzie spoko umnie czly czs chodza na 2.8 czasami dla chumoru jak procka czhce na2200+ to na 2.9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wczoraj testowalem swoj RAM (DDR Samsung PC2700) pod katem podkrecania, udalo mi sie uruchomic Windowsa na ddr 450 MHz (magistrala cpu/ddr - 150/225) na cas 2.5-4-4-7-2, napiecie DDR-ow 2.9 V, i tutaj mam pytanie czy ktos z Was trzymal przez dluzszy okres czasu pamiec na 2.9 V ? Wystepowaly jakies problemy ? Ja miałem jakiś czas temu ELIXIRy na 2,9V. Biegały sobie na 166 jakis czas przy tym napięciu. No ale dmuchał na nie wiatrak 80x80mm. Myślę że nie powinno być źle jak nie będą się gotować :) Co za sadysta - żeby męczyć biedne Elixir'ki napięciem 2.9V. Moje idą na tyle luźno bez Vmem. Wracając do tematu. Jeżeli Cię nie parzą w rękę jak dotkniesz to nie masz się czym przejmować. Jeżeli są mocno ciepłe to może warto się zastanowić nad dodatkowym chłodzeniem. Radiator + ewentualnie cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wal smialo stary ja moje kingstony 266 katiwalem 3.1 a obecnie takie same samgungi jak twoje 3v i leca na kolo 190 cl2 max timingi:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Na forum Corsair'a podają, że każde napięcie powyżej 2.8 jest niszczące dla RAM'u. Sam męczyłem 2 kostki Crucial 2100 przez kilka miechów na 166 (2-2-2-5-1) na 3 V, w pewnym momęcie brzdęk i zamiast 512MB miłaem tylko 384 ! Jedna kostka odmówiła współpracy z 128 MB ! Od czasu do czasu jak komp nie działał jakiś czas te 128 MB się włączało i wtedy dopiero wszystko się wieszało. Aha miałem na pamiątkach radiatorki Thermaltake Active Cool... Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Moje dzialaja na 2.7 V Przy 2.8V zaczynaja sie problemy. Jednym slowem wycisnalem z nich wszystko co mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...