Skocz do zawartości
Kane

DDR i napiecie 2.9 V

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj testowalem swoj RAM (DDR Samsung PC2700) pod katem podkrecania, udalo mi sie uruchomic Windowsa na ddr 450 MHz (magistrala cpu/ddr - 150/225) na cas 2.5-4-4-7-2, napiecie DDR-ow 2.9 V, i tutaj mam pytanie czy ktos z Was trzymal przez dluzszy okres czasu pamiec na 2.9 V ? Wystepowaly jakies problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj testowalem swoj RAM (DDR Samsung PC2700) pod katem podkrecania, udalo mi sie uruchomic Windowsa na ddr 450 MHz (magistrala cpu/ddr - 150/225) na cas 2.5-4-4-7-2, napiecie DDR-ow 2.9 V, i tutaj mam pytanie czy ktos z Was trzymal przez dluzszy okres czasu pamiec na 2.9 V ? Wystepowaly jakies problemy ?

Ja miałem jakiś czas temu ELIXIRy na 2,9V. Biegały sobie na 166 jakis czas przy tym napięciu. No ale dmuchał na nie wiatrak 80x80mm. Myślę że nie powinno być źle jak nie będą się gotować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem jakiś czas temu ELIXIRy na 2,9V. Biegały sobie na 166 jakis czas przy tym napięciu. No ale dmuchał na nie wiatrak 80x80mm. Myślę że nie powinno być źle jak nie będą się gotować :)

Co za sadysta - żeby męczyć biedne Elixir'ki napięciem 2.9V. Moje idą na tyle luźno bez Vmem. Wracając do tematu. Jeżeli Cię nie parzą w rękę jak dotkniesz to nie masz się czym przejmować. Jeżeli są mocno ciepłe to może warto się zastanowić nad dodatkowym chłodzeniem. Radiator + ewentualnie cooler.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum Corsair'a podają, że każde napięcie powyżej 2.8 jest niszczące dla RAM'u.

Sam męczyłem 2 kostki Crucial 2100 przez kilka miechów na 166 (2-2-2-5-1) na 3 V, w pewnym momęcie brzdęk i zamiast 512MB miłaem tylko 384 !

Jedna kostka odmówiła współpracy z 128 MB !

Od czasu do czasu jak komp nie działał jakiś czas te 128 MB się włączało i wtedy dopiero wszystko się wieszało.

Aha miałem na pamiątkach radiatorki Thermaltake Active Cool...

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...