_Vip_ Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam. Mojemu Urielowi jakos tak smutno wiec mam zamiar rozbudowac WC o bloczek na NB ( SMART ) i na GPU ( PROXIMA ) Warto brac te bloczki :?: Wiadomo ze lepiej Atire i Pawnee ,ale ceny zabijaja :x Do tego zamierzam sobie sprawic HAILEA HX 6520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 tez jestem ciekaw jak te bloczki sie sprawuja, bo konstrukcje maja bardzo prosta. szkoda, ze obecnie nie ma taniego bloku na NB krytego plexa bo taki z miedzianym topem nie bedzie mi pasowal do uriela i atirii, ale jak nie bedzie wyboru to i sie na taki skusze jak mi szybkozlaczki zamontuja :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ma mojego 9100 bezroblemowo wystarcza to na twoje 9000 loozem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Hailea HX-6520? Co z Atmanem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Hailea HX-6520? Co z Atmanem ? atman idzie na sprzedanie,potrzebuje pompke inline (MJ1000 odpada :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 atman idzie na sprzedanie,potrzebuje pompke inline (MJ1000 odpada :D ) Chyba można to przerobić? Pompki z serii Hailea nie bierz.. mały piecyk dla wody :( _Vip_, to kiedyś przylookałem, szalenie mi się to podoba :D Pondmaster, seria Mag-Drive Toto ma więcej l/h na 1W niż mój Hailea ^^ Ponóc to jest cicha pompka i z tego co widzę na fotkach, inline Szczegóły w necie ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 atman idzie na sprzedanie,potrzebuje pompke inline (MJ1000 odpada :D ) Chyba można to przerobić? Pompki z serii Hailea nie bierz.. mały piecyk dla wody :( _Vip_, to kiedyś przylookałem, szalenie mi się to podoba :D Pondmaster, seria Mag-Drive http://www.reefgeek.com/product_images/dan.../mag_2357_b.jpg http://www.koivillage.com/pumps/images/mag...ag_exploded.jpg Toto ma więcej l/h na 1W niż mój Hailea ^^ Ponóc to jest cicha pompka i z tego co widzę na fotkach, inline Szczegóły w necie ^^ Jak bys powiedzial gdzie w polsce dostac to byl bym wdzieczny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Jak bys powiedzial gdzie w polsce dostac to byl bym wdzieczny ;] No właśnie i jakąś cenkę - bo fajne toto jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Powiedziałem, że szczegóły w necie ;] Nie ma ich w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Powiedziałem, że szczegóły w necie ;] Nie ma ich w Polsceto po co zaostrzasz apetyt :( a ile to za granica kosztuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 to po co zaostrzasz apetyt :( Nie ostrzyłem specjalnie apetytu, jeśli tak miałeś, to oj moje very sorry ;] a ile to za granica kosztuje?? Kosztuje ~200 zł Jeśli _Vip_ będzie chciał w Polsce kupić, to ta pompka raczej odpada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 ZenFist sie zadeklarowal ze pompe mozna sprowadzic z USA czyli 40 dolcow + reszta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 wracajac do tematy blokow....dogadalem sie z bloki.pl i bede mial na testy Proxime,zrobi sie fajna recke i bedzie cacy :D Mysle ze bloczek ten jest niezla alternatywa dla drozszych blokow na GPU v0id ma na swoim radeonku Smart'a i tez obiecal recka dla OC-Serwis.pl ,wiec bedzie jako taki wglad na wdajnosc tych bloczkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Dokladnie ale narazie niedosc ze matura to jeszcze pewna komisja mnie sciga :D Wiec czasu mam malo choc do przyszlego tygodnia powinienem sie wyrobic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Ma mojego 9100 bezroblemowo wystarcza to na twoje 9000 loozem ;)Nie wiem <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> się bardziej grzeje, ale 9000 jest szybszy i raczej się on bardziej grzeje, bo starsza konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Mylisz się kolego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Ma mojego 9100 bezroblemowo wystarcza to na twoje 9000 loozem ;)Nie wiem <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> się bardziej grzeje, ale 9000 jest szybszy i raczej się on bardziej grzeje, bo starsza konstrukcja. trożke racji nie masz kolego 9000 jest słabszy i jest nowsża konstrukcją więc raczej sie mniej grzeje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Nie wiem <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> się bardziej grzeje, ale 9000 jest szybszy i raczej się on bardziej grzeje, bo starsza konstrukcja. 9100 to dawne 8500 i jest duzo mocniejsze od 9000 a nawet mocniejsze od 9000pro.poszukaj na necie i sam zobaczysz ze to prawda. A co do blokow z bloki.pl to wykorzystam okazje ze o tym mowicie i sie spytam.Nigdzie nie znalazlem jednoznacznej opinii o Spiderze lub spiderze extreme, czyzby nikt go nie mial? Nie bede pytal jak on wypada na tle Nukleona 2 bo domyslam sie ze jest slabszy (chyba?) tak jak jest i tanszy.Ale moze ta roznica w wydajnosci nie jest jakas drastyczna i za ta cene co ma (spider) jest to dobry blok? Z braku Nukleona2 zaczynam sie rozgladac za czyms alternatywnym i tak sie nad nim zastanawiam,ale brak jednoznacznych opinii utrudnia ocene. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 chyba nikt nie widzial spidera na oczy a przynajmniej nikt na forum sie nie chwalil. wiem, ze na mod4.us byl test blokow z blokow, ale nie pamiectam czy byl tam spider. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Nie wiem <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> się bardziej grzeje, ale 9000 jest szybszy i raczej się on bardziej grzeje, bo starsza konstrukcja.Bzdura. R9000 jest wolniejszy i grzeje się mniej. Poza tym to nowsza konstrukcja. "]9100 to dawne 8500 i jest duzo mocniejsze od 9000 a nawet mocniejsze od 9000pro.poszukaj na necie i sam zobaczysz ze to prawdaTo nieprawda. R9100 to dawne R8500LE - 250/250 + 1x ramdac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 R9100 to dawne R8500LE - 250/250 + 1x ramdac.. true, true sory nie bylem precyzyjny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Z tym ramdaciem roznie bywa :wink: Spider Ex to dobry blok niestety nie bylo zadnego porownania do N3 czy U2 ale nie sadze aby roznica byla wieksza niz 2 stopnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Z tym ramdaciem roznie bywa :wink: Spider Ex to dobry blok niestety nie bylo zadnego porownania do N3 czy U2 ale nie sadze aby roznica byla wieksza niz 2 stopnie .chcialem zrobic porownanie, ale chlopy z blokow nie chcieli podeslac w styczniu. powedzieli, ze w lutym. odezwalem sie w lutym i do tej pory zero odzewu. czyzby sie bali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Z tym ramdaciem roznie bywa :wink: Spider Ex to dobry blok niestety nie bylo zadnego porownania do N3 czy U2 ale nie sadze aby roznica byla wieksza niz 2 stopnie .chcialem zrobic porownanie, ale chlopy z blokow nie chcieli podeslac w styczniu. powedzieli, ze w lutym. odezwalem sie w lutym i do tej pory zero odzewu. czyzby sie bali?? moze nie lubia niemcow :?: :lol: :lol: :lol: (oczywisci zart) za jakis czas moge od nich wysepic tego spidera ex,mysle ze nie bedzie problemow.Galea to wporzo chop :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja chcialem tylko Spidera. o EX juz nie smialem prosic, ale jak widac nie jestem godzien :lol: poczekam i za jakis czas znow spruboje. moze sie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Chlopaki maja duzo roboty wiec moze po prostu zapomnieli . Watpie aby sie bali bo testow ich blokow na sieci jest najwiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Mnie rowniez interesuje Spider Ex, nie sikam z radosci ze bede mial przezroczysty top a troche kasiorki zasze zostanie, pozatym tem bloczek maa 9finow a Urev2 ma 7 wiec czasami porownanie moze byc ciekawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 hm.. a jakie rozmiary sa krocce od proximy? bo tez rozgladam sie nad jakims bloczkiem na gpu, ale 150 na atire to ja nie mam.. poza tym niedlugo moze bede zmienial karte na jakiegos radka wiec chcialbym zeby ten bloczek pasowal na nowy nabytek. towarzysze , co radzicie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 no to dzis przyjechala Proxima :D .Musze przyznac ze calkiem sympatycznie sie prezentuje ten bloczek.Na spodzie przyklejona jest tasma dla zabezpieczenia powierzchni,dlatego to lusterko chwilowo wyglada jak wyglada :wink: ...zreszta co ja tu bede marudzil,na fotkach wszystko widac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Kiedy testy? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...