Skocz do zawartości
_Vip_

Smart i Proxima z bloki.pl

Rekomendowane odpowiedzi

tak, sa skromne srubeczki :D

sprzet czasami chodzi 24h/dobe i zarabia na siebie :D (edycja video,kodowanie,dekodowanie,konwertowanie itd.itp ) wiec moc sie przydaje,no i oczywiscie to juz jest hobby :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze wezmiesz sie za SETI?? przydala by sie pomoc naszemu teamowi...

a co do blokow: mam wlasnie smarta i proxime; tylko ze ja mam z kolankami wlutowanymi rownolegle do brzegow bloku; bloczki sa spoko; mam radka 9500 i nawet jak go puszczam na 380mhz to karta jest ledwo letnia; za to mialem problemy z zapinkami;po przelutowaniu kolanek, standardowa zapinka nie pasuje(kolanka zostaly tak wlutowane na moje prosbe); podobnie bylo z blokiem na nb: dostalem do niego zapinke do gpu (zreszta obie byly takie same); no ale chwilka z wiertarka i po problemie; co do mocowania to jeszcze sroby okazaly sie troszke za krotkie (przydaly by sie o 5 mm dluzsze, bo po podlozeniu podkladek zostaje jakis 1 mm); brak podkladek; do tego zwykle nakretki (6 albo mniejsze)... no przykrecic to to masakra byla; no ale to co najwazniejsze: bloki chlodza elegancko; mam jeszcze problemy z ulozeniem wezy, ale jutro wybiore sie do sklepu po kilka kolanek i bedzie po problemie;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie nikt nie chwali to ja sie pochwale ze od 2 dni jestem posaidaczem SPIDERA EXTREME tylko jest jedno ale zapomniałem o trójniku :oops:

i na razie blok sobie lezy a na procu dalej stary wiercony tez z bloki.pl jak tylko dostane trójnik to podziele sie wynikami

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ jeśli chcesz to leżą mi tu dwa bloczki SMART bo czekam na blok na CPU z piep... poczty bo ma już spore opóźnienia i na teścik moge podesłać.w zamian oczekuje odzewu z twojej strony bo widze,że olewka totalna.czym sobie zasłużyłem :?: :roll:

Czemu wyzbywasz się atmana?tyle roboty,coś nie wyszło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie rozwazalem zakup tych bloczkow na chipset NFa i mojego radzia R360 wiec z niecierpliwoscia czekam na testy. Jezeli okaze sie ze bloczek ten nie podoja R360 to trzeba bedzie zamiast 2 kupic jeden na gpu od Mate:( w tej samej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemano, własnie teraz kupuje Proxime i Smarta, tylko do proximy przerabiają mi zapinke bo mam gf4 i tam jest 8cm. rozstaw a oni mają standardowo 5 z kawałekiem :lol: A co do Smarta, to bedzie on mi pasował do epoxa 8RDA+? bo oni robią zapinki skośne a epox nie ma skośnych zapinek tylko poziome, jak myslicie da się to jakos przerobić, czy może oni mi to zrobią??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemano, własnie teraz kupuje Proxime i Smarta, tylko do proximy przerabiają mi zapinke bo mam gf4 i tam jest 8cm. rozstaw a oni mają standardowo 5 z kawałekiem :lol:  A co do Smarta, to bedzie on mi pasował do epoxa 8RDA+? bo oni robią zapinki skośne a epox nie ma skośnych zapinek tylko poziome, jak myslicie da się to jakos przerobić, czy może oni mi to zrobią??? :?

U mnie Smart bez problemu siedzi na 8RDA+, wymierz tylko dobrze rozstaw otworów mocujących i zamów taki w zapince. Montuje się bez problemu, blok montujesz "skośnie" czyli tak jak jest ułożony chipset :) Po zamiontowaniu wyprowadzenia bloku sa równolegle do slotów PCI i AGP co mi nawet było na rękę, bo łatwiej poprowadzić węże do grafiki i CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wszystko poskladane na wszelki wypadek dalem kropelke na lacznia przewodow,czekam az wyschnie i jazda:-))),miedzy blokiem na r300 siedzi acrtic ceramique,musze powiedziec za zapinka do proximy wcale mi sie nie podoba (samemu ciezko zamontowac blok:-/ :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jestem.Chyba cos zle zalozylem ten blok bo.rdzen poszedl z 370 na ~380:((( Na Pamieci zalozylem radiotorki reacolteca i ze 640-650 ida na okolo 680.Jak sprawdzic czy blok dobrze przylega do rdzenia??Po drogiej stronie rdzenia (2 ga strona plytki ) czuje ze okolice sa ledwo cieple a z tego co pamietam poprzednio byly gorace...wiec moze to nie wina zlego montarzu tylko slabej karty:-(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jestem.Chyba cos zle zalozylem ten blok bo.rdzen poszedl z 370 na ~380:((( Na Pamieci zalozylem radiotorki reacolteca i ze 640-650 ida na okolo 680.Jak sprawdzic czy blok dobrze przylega do rdzenia??Po drogiej stronie rdzenia (2 ga strona plytki ) czuje ze okolice sa ledwo cieple a z tego co pamietam poprzednio byly gorace...wiec moze to nie wina zlego montarzu tylko slabej karty:-(((

A co ty myślałeś, że od razu ponad 400MHz z rdzenia wyciągniesz? wzrost podkręcalności i tak jest spory... teraz pozostaje Ci zrobienie Vmoda :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proxima to bardzo dobra konstrukcja :D ,u mnie jest zima :wink: (niedosc ze 9000Pro,to jeszcze nie krecony)

blok spokoje mozna stosowac nawet do radkow 9800Pro/XT tylko pewnie bedzie trzeba zapinke przerabiac,bo w tej kwestii to chlopcy z bloki.pl troszke dali ciala (ja musialem swoja zapinke poprzerabiac)

BTW radze cos podlozyc na sam srodeczek bloku,zeby zapinka lepiej dociskala.Wtedy bedzie sie opierac na calej powierzchni bloku.Ja wycialem kawalem czarnego paska z jakiegos dziwnego wlokna blizej mi nieznanego :wink:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VIp a jak zabezpieczyles weze na "kolankach miedzanych" bo ze zdjec nic nie wynika a moja buda jest mobile jestem siekac jak trzymaj sie wezee na tych kolankach i czym je zacisnoles??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi