Arkady Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 :D :D :D aż tak dużo? to dlatego do lutowania używa się cyny a nie srebra :lol: uratuję swój honor: może kafelek by wytrzymał ?? :lol: a tak poważnie to chyba bardziej interesuje nas stopienie srebra a nie jego odparowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 :D :D :D aż tak dużo? to dlatego do lutowania używa się cyny a nie srebra :lol: uratuję swój honor: może kafelek by wytrzymał ?? :lol: a tak poważnie to chyba bardziej interesuje nas stopienie srebra a nie jego odparowanie? Nie chcialbys zapewne byc blisko tego kartofelka w momencie wlewania plynnego srebra :twisted: Kafelek tez raczej sie nie nadaje, forme tez trzeba rozgrzac i to bardzo zanim wlejesz do niej plynny metal, inaczej "wykipi" i lepiej nie byc wtedy blisko. Jak pisalem szamot sie nadaje i grafit z elektrod w piecach lukowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 ale qrde chęci mam dobre :lol: co innego krajało by mi serce: traktowanie takiej płytki papierkiem ściernistym, nawet najdrobnjeszym :evil: :) nie, no wiadaomo - najlepiej u jubilera, gościu ma warsztat i cały tem szajs :) ps reed~xp, co to ten szamot? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 ale qrde chęci mam dobre :lol: co innego krajało by mi serce: traktowanie takiej płytki papierkiem ściernistym, nawet najdrobnjeszym :evil: :) nie, no wiadaomo - najlepiej u jubilera, gościu ma warsztat i cały tem szajs :) hehe..... od czegos trzeba zaczac :) BTW papierka sciernego, to fakt, troszke zal tak pilowac, ale jak dobrze ktos ci "rozplaszczy" sreberko, to nie ma az tak duzo odpadow. Zreszta zawsze mozesz je wyplukac i przetopic z innymi resztkami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 zaraz powinienem otrzymac telefon od zlotnika czy zrobione i za ile :) a apropos odpadow... to srebro jest nie takie drogie :))) i opilki ze szlifu to tak an oko do 10 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...