Skocz do zawartości
frstjob

Andrzej Gołota - miszczo :D

Rekomendowane odpowiedzi

"Polski bokser Andrzej Gołota, który niedawno podpisał kontrakt z Donem Kingiem, będzie walczył z innym bokserem z tej samej stajni - Chrisem Byrdem - o należący do Amerykanina pas mistrzowski prestiżowej federacji IBF.

Kontrakt został podpisany dzisiaj wieczorem czasu polskiego. Walka odbędzie się 17 kwietnia w hali Madison Square Garden i będzie transmitowana przez telewizję HBO w systemie "pay per view" zarezerwowanym tylko dla najlepszych gal bokserskich.

Oprócz walki Byrd - Gołota odbędzie się jeszcze jeden pojedynek w wadze ciężkiej, gdzie również skrzyżują rękawice bokserzy mający kontrakty z Donem Kingiem – John Ruiz i Fres Oquendo, a stawką będzie pas WBA należący do Ruiza.

Chris Byrd jest niższy o 6 centymetrów od Andrzeja Gołoty, w ostatnie walce ważył aż o 14 kilogramów mniej od Polaka. Jednak jego atutem nie jest silne uderzenie ale duża szybkość i ringowy spryt. Pokonał takich przeciwników jak David Tua, Evander Holyfield, Witalij Kliczko czy Fres Oquendo. Przegrał tylko dwa razy - w 1999 roku z fenomenalnym Ike'm Ibeabuchim oraz z młodszym braci Kliczko, który pomścił tym samym porażkę brata.

Znając umiejętności obu przeciwników wydaje się, że Andrzejowi będzie trudno wygrać tę walkę na punkty, gdyż Polak prawie nie trenował od listopada zeszłego roku gdy odnowiła mu się kontuzja barku po walce z Terrencem Lewisem. Jednak nie jest to niemożliwe; Witalij Kliczko pokazał jak należy wykorzystywać przewagę zasięgu ramion. Oby tylko nie przytrafiła się polskiemu bokserowi kontuzja podczas przygotowań, które będą na pewno intensywne; do walki zostało 7 tygodni.

Porównanie przeciwników:

Chris Byrd

wzrost: 187 cm

waga: 96 kg

rekord: 37 zwycięstw, w tym 20 przed czasem), 2 porażki

Andrzej Gołota

wzrost: 193 cm

waga: 110 kg

rekord: 34 zwycięstwa (w tym 31 przed czasem) 4 porażki"

źródło: polskiboks.pl, onet.pl

Andrzej, Andrzej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnich cudach Gołoty z Tyson'em to już sam nie wiem co myśleć o tym człowieku . No cóż co ma byc to będzie , na pewno nie postawie na niego żadnej kasy.

Coż za patriotyzm :wink: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnich cudach Gołoty z Tyson'em to już sam nie wiem co myśleć o tym człowieku . No cóż co ma byc to będzie , na pewno nie postawie na niego żadnej kasy.

..mial przegrac wiec przegral ..a cudem nazwalbym odwrotna sytuacje. trzeba sobie uswiadomic ze tam gdzie zaczynaja sie duze pieniadze konczy sie prawdziwy sport..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..mial przegrac wiec przegral ..a cudem nazwalbym odwrotna sytuacje. trzeba sobie uswiadomic ze tam gdzie zaczynaja sie duze pieniadze konczy sie prawdziwy sport..

Nie chciałem już tego pisać, ale wyobrażacie sobie, żeby taki "polaczek" wygrał z Masta Tysonem :?:

Aż przypomina się mi Nasz biedny Tiger :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaandrzej Gołota ! ;)

Przypomiała mi się piosenka Kazika :

Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkachA pokonany w trzech ostatnich walkachNiepokonany w dwudziestu ośmiu walkachOszukany w trzech ostatnich walkachNiepokonany w dwudziestu ośmiu walkachA pokonany w trzech ostatnich walkachNiepokonany w dwudziestu ośmiu walkachUwolniony z miasta Włocławka    Andrzej Gołota, Gołota, Gołota, Gołota x4Myślę sobie czerwcowego porankaGdyby tu było przedszkole przyszłościNiepokonany w dwudziestu dziewięciu walkachGreenpoint i Milwakee chleją z radościNiepokonany w dwudziestu dziewięciu walkachA pokonany w trzech ostatnich walkachNiepokonany w dwudziestu dziewięciu walkachKolejny oponent na kolankach       Andrzej Gołota, Gołota, Gołota, Gołota x4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie golota jest juz mistrzem ...

czemu ??? jestem nienoralny czy jak ?? NIE!

uwazam, ze ta walka jest poprostu ustawiona ten drugi bokser rowniez jest ze stajni kinga i nie po to don king wystawia golote w pierwszej walce z takim przeciwnikiem, zeby przegral ... na 100% golota ma ta walke wygrac czyt. byrd sie podlozy ( gdyby nie to pewnie golota albo by uciekl albo przegral ;) ) , a pozniej to pewnie walka bedzie juz o jakies wyzsze cele, ale to zobaczymy, moze nawet nie bedzie to ustawiona walka chociaz w tej chwili, z reszta juz wczesniej wiadomo, ze swiatem rzadzi pieniadz i niestety sportem rowniez i nie ma sie co oszukiwac, kto tego nie widzi jest albo glupi albo naiwny . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazam, ze ta walka jest poprostu ustawiona ten drugi bokser rowniez jest ze stajni kinga i nie po to don king wystawia golote w pierwszej walce z takim przeciwnikiem, zeby przegral ... na 100% golota ma ta walke wygrac czyt. byrd sie podlozy ( gdyby nie to pewnie golota albo by uciekl albo przegral ;) ) , a pozniej to pewnie walka bedzie juz o jakies wyzsze cele, ale to zobaczymy, moze nawet nie bedzie to ustawiona walka chociaz w tej chwili, z reszta juz wczesniej wiadomo, ze swiatem rzadzi pieniadz i niestety sportem rowniez i nie ma sie co oszukiwac, kto tego nie widzi jest albo glupi albo naiwny . . .

Ciekawa opinia :) Rzekł bym, ze bardzo ciekawa !

Pamiętacie 2 walki gołoty z Hoolyfildem (nie wiem czy to on i czy tak się to pisze, ale skojażycie :))

Gołota obie te walki miał wygrane, ale pod koniec uderzył rywala poniżej pasa i przegrał na własne życzenie. Gołota NIE mógł wtedy wygrać! (nie pytajcie dlaczego)

Tak to jest w Boksie - im więcej pieniędzy tym więcej przekrętów.

Ehhh...

Ale i tak dla mnie Andriu jest najlepszym białym pięściażem w historii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie 2 walki gołoty z Hoolyfildem (nie wiem czy to on i czy tak się to pisze, ale skojażycie :))

Te walki stoczyl z Ridickiem Bow'e (Chyba tak sie to pisze)

Ale i tak dla mnie Andriu jest najlepszym białym pięściażem w historii :)[/

I tu sie niezgodze Wladimir Kliczko jest o niebo lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te walki stoczyl z Ridickiem Bow'e (Chyba tak sie to pisze)

Ale i tak dla mnie Andriu jest najlepszym białym pięściażem w historii :)[/

I tu sie niezgodze Wladimir Kliczko jest o niebo lepszy :)
O tak właśnie - z Bowi'e :) O to chodziło - dzięki ;)

Hmm Kliczko powiadasz? no ciekaw jestem walki - Gołota vs Kliczko :)

A i nasuwa się jeszcze 1 sugestia: Dlaczego Andriu dostał tak szybko szansę walki o mistrzowski pas? Przecież on stoczył raptem 3 walki po swojej długiej nieobecności :>

Ale i tak życzę Good Luck :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale to nie o to chodzi. sek w tym ze golota to nie maszyna i tak naprawde duzo zalezy od niego samego ..i chyba wlasnie na to wszyscy liczylismy..

I tu sie niezgodze Wladimir Kliczko jest o niebo lepszy  :D

..waaaass?! tak szczerze to nie sa poroownywalni boxerzy a wiekszosc przeciwnikow W.K. to byli poprostu o glowe mniejsi kelnerzy. Tygrys jest lepszy a najlepsza walke stoczyl Mavrović (jak sie to pisze) z lewusem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu sie niezgodze Wladimir Kliczko jest o niebo lepszy :D

..waaaass?! tak szczerze to nie sa poroownywalni boxerzy a wiekszosc przeciwnikow W.K. to byli poprostu o glowe mniejsi kelnerzy. Tygrys jest lepszy a najlepsza walke stoczyl Mavrović (jak sie to pisze) z lewusem..

to byly slowa rahimede,a nie moje :evil: poza tym co do tej walki mam swoje zdanie i tylko ring moze je zmienic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.pamietam jak z wypiekami na twarzy ogladalem walki goloty z Bowe'm ...kurnia..4 rano hektolitry kawy..ptaszki za oknem juz zaczynaja spiewac..ale potem...baty od Lewis'a, dziwna "walka" z Iron Mike'm..

powiem szczerze, ze co by nie mialo byc to i tak obejrze te walke :)

albo mi sie zdawalo albo Endrju jest od tamtego o glowe wyzszy??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu Gołocie zabraklo kasy.. i musi jakas walke stoczyc zeby trochu grosza wpadlo.. na nowe auto albo dom.. wielki powrót bylego ... hmm nie wime jakie slowo by tutaj wstawic.. ale zdecydowanie nei pasuje.. MISTRZ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi