tomasz Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Na HDD Barracudzie 160 GB miałem założoną partycję podstawową i na niej dysk logiczny systemowy C (10Gb). Pozostała część dysku to partycja rozszerzona a na niej były cztery dyski logiczne (20, 20, 20 i 82 GB). Przedwczoraj (chyba po scandisk) zniknęły ww cztery dyski logiczne z full danymi (ani WinXP ani Fdisk ich nie widzi- Fdisk widzi jedynie C i jakąś partycję ok. 12 GB). Padła chyba tablica alokacji partycji. Partition Magic po Undelete zobaczył tylko trzy partycje, Test Disk wykrył patycje ale o innych pojemnościach, Jedynie Acyive@ Partition Recovery wykrył prawidłowe wielkości tych utraconych dysków ale ten program nie potrafi nic zapisać (demo). EasyRecovery Pro nie widzi tych dysków i nie potrafi odzyskać danych. PCInspector rónież nie. Czy da się jeszcze coś tu zrobić aby odzyskać te partycje lub dane :?: ? Dodam, że po zainstalowaniu świeżego WInXP widoczny jest dysk C (system) a zaraz po nim CD ROM, który ma literę, 8O o dziwo G. Gdzie się podziały D, E, F :?: O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 u mnie po rozp*** tablicy partycji (z 4ech zrobił mi partition magic 128 :D ) odratował wszystko instalator Linuxa Mandrake - przy podziale na pratycje po prostu dałem opcję napraw/odzyskaj - i wsio wróciło... Fdisk i PM nie widziały dosłownie NIC na hdku 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Padła tablica alokacji plików. Może ten problem sam rozwiążę. Potrzebny program, który potrtafi ustawić i zapisać partycje o następujących parametrach: partycja 1 - początek 63 klaster (rozmiar 9,75 GB) 2 - 20482938 (19,5) 3 - 61448688 (19,5) 4 -102414438 (19,5) 5 -143380188 (80,6). Dane te pkazał Active@ Partition Recovery. Może zna ktoś jakiś program, w którym można ustawić takie parametry partycji? Prubowałem w Ranish Partition ale jest on bardzo zagmatwany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Podziękowania dla Dijkstra. APRecovery i po kłopocie. Dzięki za info w mojej sprawie. Wszystkie partycje odzyskane, dane na nich nie uszkodzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...