Skocz do zawartości
Grinch

"Wirtualna Polska złożyła wniosek o upadłość"

Rekomendowane odpowiedzi

http://info.onet.pl/879408,11,item.html

Kurde co to sie robi, wp.pl to wedlug mnie najlepszy portal w Polsce. A tu nagle taki zonk, upadlosc... 8O Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i ze za pare dni jak wpisze www.wp.pl nei wyskoczy mi napis: Nie można wyświetlić strony :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ;(

WP wymiata, nie lubie ONETu [czyzbym za jakis czas musial go polubic?].

No to mamy jedno wyjscie, organizujemy zrzute i wykupujemy te 80,5% akcji ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nic nie jest przesądzone..

z tego co tam pisało wychodzi na to że telepsa chce po prostu jak najtaniej wykupić reszte akcji..

zreszta telepsie tez sie to raczej nei upłaca żeby wp padło..

choć kto ich tam wie.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I oczywiście komu za to dziękować? Naszej kochanej TPSA, która o ile pamiętam jest właścicielem ~80% akcji WP, sama od dawna nie inwestowała w portal, ale nie dopuszczała też innych inwestorów.

Nie dokońca TPSA lub przynajmniej nie tylko. TPSA wykupiła większość akcji w 2001 roku, ale niewielki pakiet zachowali dawni właściciele i twórcy WP. I o to poszedł spór, o ile twórca i prezes WP, Borzestowski, swoje akcje sprzedał za 4mln $ o tyle (chyba), Grabski nie i tu jest spór, który sparalizował spólkę. Paradoksalnie ten rok miałbyć pierwszym, w którym WP miała przynieść zyski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eejj no LOOL poprsotu.... qrna... znowu mam nastepnego maila zakladac? hoge zrobili platna, ze 2 lata temu zamkneli inny portal.. a teraz wp wywala? nie no zajedwabiscie... znowu strace kontakt z wieloma osobami ktore mojego maila nie beda znaly :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaistniała sytuacja nie wpływa jednak w żaden sposób na funkcjonowanie portalu. Wszystkie dotychczasowe usługi są oferowane bez najmniejszych zmian.

Ktoś nie umie czytać.

Oj wpływa to bardzo. Portal nie płaci pracownikom, więc kolejne działy stopniowo mogą być zamykane. Nikt w końcu nie będzie pracował za darmo. Jeśli wejdzie syndyk, to nie wiadomo jak będzie, bo może zacząć wyprzedawać majątek, a może poprowadzić firmę i szukać kupca na całość. 1-2 miesiące i ostatni zgasi światło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejżewam, że zostanie po prostu łyknięty albo przez tepsę albo jakiegoś większego zagranicznego dotcoma. Choć z drugiej strony to polska i wszystko może się zdarzyć. Jak wiadomo polacy lubują się w ganianiu po sądach i rozprawach różnego typu. W każdym razie nie kasują na razie kont więc stopniowo można się przenosić do innych serwisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi