Przemo1980 Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, dlaczego gdy probuje odtworzyć jakiś plik filmowy, lub mp3 wieszają mi się programy do odtwarzania? (medialny Totem i Xmms) W grach też nie ma dźwięku. Jedyne dźwięki jakie udało mi się wydobyć z głośników, to poprzez odtwarzanie AudioCD. [Mandrake 9.2] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 wyglada ze nie masz sterow do audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 upewnij sie ze masz zainstalowane sterowniki do dzwiekowki. czasami trzeba przylaczyc uzytkownika do grupy audio aby mogl uzywac karty dzwiekowej alternatywa na powyszcze jest ustawienie chmod 666 na pliki /dev/dsp oraz /dev/mixer mozesz tez sprobowac zmienic urzadzenie wyjsciowe w XMMsie z /dev/dsp na /dev/dsp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 mozesz tez sprobowac zmienic urzadzenie wyjsciowe w XMMsie z /dev/dsp na /dev/dspke ? :Plóm: Ustaw sobie odpowiedni audio output w tych programach. Np. w XMMS w Preferences ustawiasz to sobie w sekcji Output Plugin. Najprawdopodobniej masz ustawic sobie ALSA, ale jakby nie dzialalo to poeksperymentuj z innymi. I tak samo w innych programach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 mozesz tez sprobowac zmienic urzadzenie wyjsciowe w XMMsie z /dev/dsp na /dev/dspke ? :Plóm: dzieki, zjadlo mi 1, juz poprawilem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...