Skocz do zawartości
hal01

Szukam softu, który wyświetla w tray`u temp proca, itp

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam programiku, który umieszcza sie w trayu i wyświetla rózne parametry, ilość wolnego ramu, temperature procesora i inne. Głównie zależy mi na temp. procesora.

Pod win 98 używałem winsystem, ale pod 2000 nie działa.

Czekam na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motherboard Monitor-a używałem, nie podoba mi się, spóbuje SpeedFan.

Dziękuje

fakt, MBM5 troszkę skomplikowanie wygląda, ale jest super jeśli chodzi o monitoring.

Temperatury wszystkiego co tylko ma jakiś czyjnik, monitorowanie napięć, obrotów wiatraczków itp.

Ja używałem go dłuższy czas jako tester zasilacza - ma super funkcję wykonywania logów z zadanych parametrów i wyświetlania alarmów jeśli kontrolowany parametr nie utrzymuje się w założonych granicach.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem sobie SpeedFana, Podoba mi się jego interfejs.

Pod win98 miałem taki programik Winsystem, on był całkiem niezły, informował o wielu prametrach systemu a w tray-u mógł wyświetlać info o temeraturze albo ilości wolnej pamięci.

Szukam też podobnego programu, na razie mam Statbara, jest całkiem niezły, tyle że nie wyswietla nic w trayu tylko na pasku na pulpicie. Używałem też Winbara, który ma więcej możliwości ale graficznie wygląda gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak się podepne ładnie :lol:

Kiedyś u kogoś na forum widziałem screena ze speedfana, gdzie nazwy Temp1, Temp2 ble ble ble były pozminiane na Procesor, Obudowa itp.

Nie wie ktoś gdzie to się robi, bo za nic dojść do tego nie mogę.

Chyba, że jest jakaś nakładka PL, ale nic takiego nie widziałem 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi