bobpoz Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Podczas odtwarzania filmów (różne odtwarzacze),ilość generowanych klatek to 1/s, utrata płynności. Co może być tego przyczyną.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 jaka jest reszta sprzetu?? zainstaluj jakies nowsze kodeki, moze masz nie wlaczone DMA lub cos w ten desen. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 hehe ale ześ rozpisał sie na temat sytuacji napisz jaki sprzet system jakie kodeki to tylko w filmach jest od kiedy tak sie dizeje >?? i co do tego ma płyta gł według ciebie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Racja troszke mało danych. OS windows 98SE, kodeki : 3ivx_d 4,45 ; AC3Filter 0,7b ; FFDSHOW 20031128 ; Xvid ; wm_avcodec sprzęt : duron 1,6@1,7 (8,5*200); płyta Abit NF7-SLv2 ; 256MB Elixir PC400; Maxtor Sata 80GB;GF3 ti200; Chieftec 360W (HPC-360-302DF) Płyte mam od kilku dni (poprzednia Epox 8KRA2i padła podczas zabawy w biosie), wiec możliwe że coś sknociłem z driverami/ Czkawka występuje tylko podczas próby odtwarzania filmów. 3Dmark2001 idzie sprawnie nic się nie przycina. Konfliktów w systemie nie ma. Ponowne instalowanie sterowników do karty graficznej i do chipsetu nic nie pomaga. Sterowniki są aktualne. Mam nadzieje że te informacje w czymś pomogą :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Zapomniałem DMA jest włączone. Problem mam od początku czyli od minionej soboty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 a przeinstalowales winde?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Tak winda jest po przeinstalowaniu, z ciekawości zainstalowałem xp i jest lepiej z płynnością choć nadal nie zadowalająco. Czy sterowniki do karty muzycznej mogą mieć na to jakiś wpływ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 a jakie masz stery do mobo zainstalowane?? zainstaluj 3.13 WHQL z nvidia.com. nie instaluj tylko SW_driver i bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 stery są w wersji 2,41 bo pod 98. zmieniłem sterowniki od kodeku audio z nforca na wdm_a352 to stery do ALC650, jest lepiej ;) ale nadal mam błąd z jakimś kodekiem Default Direct Sound Device - zakładka zaawansowane od góry Tryb - błąd Szybkość - błąd górny błąd dolny Jak się domyślam tak chyba nie powinło być :( niestety nie potrafie tego rozwiązać. Czy jest możliwe żeby jakieś inne urządzenie powodowało problemy... [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ej ale co to w ogóle są za codeki zainstaluj te 2 : DivXPro 5.11 ,DShowPack i nie ma hu... zeby nie działało i xpka najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 nf2 +w98 = zlo konieczne. najlepiej xp i nie ma bata. do tego sprawdzone kodeki i jazda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Kodeki zainstalowałem od nowa takie jakie poleciłeś, filmy śmigają :) Natomiast błąd w module Default Direct Sound Device jak był tak jest, co to może oznaczać...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 zainstaluj stery od nvidi bo masz soundstorma wiec z realtekami moze byc zonk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 no to ja proponuje formata i jeszce raz te codeki co podałem bo moze jakisci syf został z tych starych i sie coś kaszani. I teraz zrób tak: xp + wszyskie stery whql + te codeki co podałem i ma szans zeby cośnie śmigało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Witam ! Dzięki za pomoc ! Po ponownym zainstalowaniu os i niezbednych sterowników + kodeków wszystko śmiga że aż miło. Pozdrawiam Sławek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...