Skocz do zawartości
pawelxx

Problem z przyspieszeniem teksturowania AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam win 2003 SERVER Enterprise PL.

Mam taki probelm ze filmy mi strasznie skacza - i napewno spowodowane jest to tym, ze w opcjach DIRECTX nie moge wlaczyc PRZYSPIESZENIA TEKSTUROWANIA AGP.

Jak sobie z tym pordziac.

Moj komp: plyta lowan MSI KT 4 Ultra, Athlon XP, 1,6 oraz grafika Geforce 4 4200 Ti - 128 MB.

Co zrobic abym mogl wlaczyc tp przyspieszenie.????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Do nowych/rzadko nas odwiedzających użytkowników- WAŻNE!"

Nigdy, przenigdy nie umieszczaj danego posta w kilku działach forum jednocześnie. Jeżeli masz wątpliwości, gdzie go umieścić, umieść tam, gdzie według Ciebie pasuje najbardziej; ewentualnie zostanie on przeniesiony przez moderatora.

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Sorki za 2 tematy na roznych forach.

Po instalacji VIA 4in1 udalo mi sie wlzcacy teksturowanie AGP, jednak niestety film przez ok 10 sek. idzie normalnie a po 10 sek juz zaczyna isc ok 10 kl/sek.

Wtedy tez EXPLORER.exe zuzywa 100 % zasobow komputera.

Co z tym poradzic.

U znajmoych nie ma problemow z filmami pod 2003 server.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma DirectX do filmów, a zwłaszcza teksturowanie??? Przecież filmy nie mają tekstur.

Zainstaluj ffdshow, bo po pewnie masz jakieś z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e kodeki.

A wogóle to z wszystkimi filmami tak masz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo teledyski to MPEG, a filmy to DivX-y lub XviD-y głównie. Spróbuj z tym ffdshow.

Według mnie problem na pewno nie tkwi w teksturowaniu. Prędziej coś innego jest źle skonfigurowane.

Może trzeba system przeinstalować. Popacz w panelu sterowania cosik. Może tam coś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi