Skocz do zawartości
makaronek

sb 128 pci, model ct4700 - sterowniki xp ? bios upgrd ?

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie moge znalezc sterowniki pod xp do tego 128 (ct 4700) ?? na stronie producenta nie ma a na innych sa do 98SE najnowsze :/ jesli mam zmienic bios zeby miec inny model tego sb pci 128 to bardzo prosze o podanie mi skad moge taki bios sciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. WinXP SP1 ma te sterowniki

2. Nawet jeżeli nie, ten chip jest kompatybilny z ES1370/ES1371, i to w pisz w szukarkę creative'a

3. Jeżeli sobie nie poradzisz, to powinno pomóc:

http://members.driverguide.com/driver/deta...driverid=123491 (L/P drivers/all)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie xp+sp1 mi to wykryl jako es 1370 /sb 128 ale - tu sie pojawia moje kolejne pytanie ;)) sterowniki sciagniate ze strony creatvie europe nie odpalaja sie jako ze stwierdzaja ze nie mam odpowiedniej karty :/ (sb 128) . Druga sprawa jest taka ze mam glosniki inspire t7700 (prosze sie nie smiac, zamierzam kupic audigy ale gdzies za miesiac dopiero to lepsze ;) i do tego czasu chcialbym miec chociaz 4.1... :/ a ten sb generuje mi tylko front stereo..moze to kwestia ustawien ale niestety stery w xp sa "compact" (tylko drv) wiec nie bardzo mam to gdzie poustawiac.woofer podlaczylem do line-in i dziala o dziwo, podlaczylem mikrofon i tez dziala, chcialbym jeszcze tylko zeby mi dzialal tyl albo moze 5.1 ?? jest jakis sposob ?? i skad sciagnac odpowiednie oprogramowanie (moze byc programowo, przy divx i tak procek nadazy emulowac 5.1) dodam tylko ze t7700 podlacza sie - 2kable (rear i fronT) i woofer do karty, to wszystko idzie do wzmacniacza/woofera ktory rozdziela to na 7.1. wiec teoretycznie przy emulowanym trybie na karcie z 4ma "dziurkami" ;) mogloby teoretycznie dzialac.bardzo prosze o porade bo ponad miesiac musze tak fukncjonowac a troche mnie irytuje ze mam glosniki za 700 zl ktore dzialaja "dzieki" karcie jak takie za 35 zl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi