j.h.hudy Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 kupilem ta karte za 200 zeta i oto jej dane: Geforce 4mx440-8x 64mb ddr,128 bit firma canyon i w 3dmarku mam tylko 5800 pkt aida wykrywa taktowanie : 274/350 a tak wygladaj jej pamieci http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...cia/mx443-2.jpg sa takie same jak w winfast ktory ma taktowanie ramu 515!!! czemu po podkreceniu do 340/630 winik w 3dmark rosnie tylko o 300 pkt??? fast write wlaczony , nie moge tez zrobic kopi biosy karty bo nvflash daje blad ze i/o error Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 hehniekt ci tu nie powie do ile podrecisz kreć a sie przekonasz wszyskzo było opisywane 10000000razy wiec moze sie pofatygujesz i poszukan najpierw zanim coś napiszesz ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 oznaczenia pamiecie sa takie: HY jakies cyfry 222 t-36 czy 5800 pkt w 3dmarku to dobry wynik jak na ta karte???? co czeba zrobic zeby odblokowac w rejestrze mozliwosc oskrecania bo niepamietam aha jej pamieci sa w ksztalcie kwadratu ok. 2cm na 2 cm aha sandra pokazuje ze ta karta obsluguje FW czyli wlaczyc to w biosie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahimede Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 co czeba zrobic zeby odblokowac w rejestrze mozliwosc oskrecania bo niepamietam Musisz dodac plik coolbits.reg Pobrac go mozesz z http://www.softpedia.com/public/cat/12/1/12-1-31.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Teoretycznie te pamieci beda smigac na 277mhz (w ddr 554mhz, w zaokragleniu po prostu 550mhz). Do takiego taktowania mozesz doliczyc 50-100mhz do podkrecania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 nvidia pokazuje mi ram: 512mhz procesor: 275 moge dac proc:300 , ram:550??? aha mam karte bez coolera jest tylko radiator wysoki na 1.5 cm dlugi na5cm i czy mozna sprawdzic temp tej karty za pomoca programu??? i czy ten wynik jest prawidlowy dla mojej karty??? aha wlaczenie fw nicnie dalo wersja stero to 52.16 i direct 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 przeczytaj regulamin chłopcze i poczytaj w faq o kreceniu a nie zadajesz pytanie które padało milionyt razy. ,mozesz ustawić 500 800 jak se chcesz człowieku spróbuj a sie dowiesz co bedzie. przeważnie mx tyle spokojnie śmigają. Wynik w 3dm nie zalezy tylko od grafy wiec sie tak samągrafą nie sugeruj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 nvidia pokazuje mi ram: 512mhz procesor: 275 moge dac proc:300 , ram:550??? aha mam karte bez coolera jest tylko radiator wysoki na 1.5 cm dlugi na5cm i czy mozna sprawdzic temp tej karty za pomoca programu??? i czy ten wynik jest prawidlowy dla mojej karty??? aha wlaczenie fw nicnie dalo wersja stero to 52.16 i direct 9 facet ja mam taki sam radioatorek na gpu i z 250 mhz spoko idzie na 340 a jak zapuszcze wentyl to na 360 MHZ idzie więc kręć a pamiątki też kręć aż ci się będa błędy pokazywać w jakiś grach po 1-2 grańia kapujesz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 dalem na 340x550 i wynik wzrosl tylko o 300 pkt????!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 nie zrozum mnie żle ale ten temat jest juz od tygodnia tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=63332 pozdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 1'moge dac proc:300 , ram:550???' 2 'aha mam karte bez coolera jest tylko radiator wysoki na 1.5 cm dlugi na5cm' 3'i czy ten wynik jest prawidlowy dla mojej karty???' 1 jak ci grafa na to pozwoli to czemu nie.. 2hmm wszytko nam to mowi 3a ile ty chcałes 10k ? :lol: BTW było wszytko wałkowane multum razy uzyj szukajki ,someone plaese close this topic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Ja się podczepię pod temat i spytam o pamięci. Z tego co wyczytałem z kostek to mam pamięci EtronTech'a 3.3ns z tym że TSOP [tak to się chyba pisze], a nie BGA jak kolega, do ilu mniej więcej mogę je podkręcić bez chłodzenia żadnego. Aha, może mi ktoś podać przelicznik ns na mhz :?: Z góry dzięki. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 to moze mi ktos powie czemu po edyji biosa robia sie takie rzeczy jak opisane w tym poscie?? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=64463 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczych Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Chłopie ile można zadawać pytania z serii X-files?? ilu bitowy jest ten twój GF4MX440 AGPx8 :D :?: :?: twój gf ma 2 potoki.Duron 64 L2,ram ni w 5 ni w 9 i żądasz od tego bóg wie jakiej wydajności??? aha zapomniałem :oops: przecież masz dwie jednostki na potok ,a to diametralnie zmienia postać rzeczy :D :D przecież 3dmark nie testuje tylko grafy. Weż się zastanów i nie zakładaj po raz enty podobnych topiców :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 Ja się podczepię pod temat i spytam o pamięci. Z tego co wyczytałem z kostek to mam pamięci EtronTech'a 3.3ns z tym że TSOP [tak to się chyba pisze], a nie BGA jak kolega, do ilu mniej więcej mogę je podkręcić bez chłodzenia żadnego. Aha, może mi ktoś podać przelicznik ns na mhz :?: Z góry dzięki. Pozdro. jezeli pmietam to 1000/ns=MHz z tym kreceniem to sam musisz sprawdzic,nie ma co panikowac przeciez karta ci nie wybuchnie.poprobuj.pozdro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 co prawda kto pyta nie błądzi ale jak się stoi na wprost drogowskazu i się zadaje głupie pytania do ludzi kturzy odpowiadają niezrozumiałym językiem to się wychodzi na [......] bo sie czytać nie chce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 karta ma 128 bitow nie bede jej podkrecal , dozbieram forsy i kupie ge force 3 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 u mnie cos jest nie tak z tym czasem dostepu , mam pamieci 4ns a idą max na 380mhz powyzej tego są artefakty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 ja mam hynixy 5 ns i powinny isc bez problemu na 400 mHZ a tu przy 390 arfeakty a przy 415 zwiecha po podniesieniu napięcia przy 450 arefeakty przy 460 zwiecha więc albo źle odczytałeś albo ine iwem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 karta ma 128 bitow nie bede jej podkrecal , dozbieram forsy i kupie ge force 3 :twisted: To mi się najbardziej podoba: Ktoś zakłada post'a, pyta czemu np. Lancer 1.3 jeździ wolniej od Lancera 2.0 turbo intercooler, a na koniec mówi, że sobie silnik na 1.6 zmieni.... I love it ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 boshe masz 275/512 a chcesz tylko o kilkanascie mhz krecic? :evil: mam te sama karte i bez vmodow chodzi na 350/650 wiec co tak malo chcesz z niej wycisnac 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 boshe ? 8O nie widzę takiego uczestnika w tej dyskusji sprzed pół roku 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...