jakac Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 To pytanie głównie dla posiadaczy płyt obsługujących 2 standardy pamięci. Czy przyniosło to wam jakiekolwiek korzyści, bo ja słyszałem że to są granice 10%. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Oplaca sie, oplaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 z twoja karta graficzna bardzo sie oplaca, az sie zdziwisz ile fps moze miec gra ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Oplaca sie tylko do tego jeszcze jakis Athlon by sie przydal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 z urakiem takze poczujesz te moc =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 To pytanie głównie dla posiadaczy płyt obsługujących 2 standardy pamięci. Czy przyniosło to wam jakiekolwiek korzyści, bo ja słyszałem że to są granice 10%. :?: Aaatam, różnica nie będzie jakaś wielka - przynajmniej nie taka jakiej się spodziewasz. Chyba że jesteś wiernym fanem numerologii i innych pierdółek a dodatkowe 10 punktów w 3Dmarku Cie podnieca :) Mimo wszystko wziąłbym płytke z DDR'ami lub SDR/DDR (np. ASUS A7A266-E na ALi Magik1 C) ale tylko dlatego że prędzej lub później SDRy zostaną całkowicie wypchnięte z rynku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Witam, Jasne że tak, ale różnice będą widzialne bardziej przy prockach @133 (szczególnie Athlony XP) oraz przy płytach z chipsetem KT266A. Heh, firma kobian posiada takie cudo w ofercie KT266A+SDR/DDR+(gigantyczna zworka), kto widział wie o czym ja mówie ;p http://www.kobian.com/pr_mb_km266fdsmx.html tu można ten wynalazek podziwiać :) ale niestety nie ma zdjęcia i to jest akurat płyta mATX, łeeee nie lubie jak producenci zostają z tyłu ze swoimi stronami internetowymi. Ta płyta jest w sprzedaży od 3 miechów. Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ale przy Athlonie dopiero to dopiro bedzie moc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 po przejsciu na ddr seti robi mi pakiety o 1,5 szybciej wiec przyrost w granicach 15-20 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 narazie trzeba poczekac aż ddry zostaną udoskonalone bo na dzien dzisiejszy do nie ma jakis tam rewolucji po zmianie sdr na ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Dokładnie, nie warto zmieniać płyty na taką pod DDR skoto co pare miesięcy wychodzą szybsze DDR i nowe płyty pod nie. Trzeba poczekać aż się to ustabilizuje, a SDR znikną ze sklepu. Jeżeli masz płytę obsługującą SDR/ DDR to opłaca się zamienić, ale tylko tanim kosztem, nie warto przepłacać, zwłaszcza, że płyta pewnie obsługuje tylko najwolniejsze DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ja tam różnice DDR258 -> DDR344 czuje wyrażnie. Nie wiem jak wy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A tak poza tym to zmiana kabla sieciowego w dobym sprzęcie Audio polepsza brzminie. Pamiętajcie że wasz komputer jest tak wolny jak najwolniejszy z podzespołów znajdujący się w nim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Ja duzej roznicy nie widze pomiedzy DDR a SDR. Mialem Abit KT7A. Mam MSI KT333 i wogole nie widze zmian. Takze nie zmieniaj chyba ze masz komu opylic swoja stara plyte za przystepna cene. Do gier i tak sie liczy naprawde tylko karta graficzna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja nie maialem jeszcze okazji sprawdzac czy bedzie u mnie lepiej na ddr ale za jakies 2 tygodnie zobacze jak chodzi na DDR 333 Kingstone. niestety KUMPLA :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ludzie. Trymajcie mnie bo zaraz. je....... Ktoś napisał że do Gier najważniejsza jest Grafa. Chcecie docenić ddr-y, zajmijcie się czymś innym. (UD, Seti@home). W grach zwykły SD-R wam wystarczy. Ja wybrałem DDR-y tylko ze względu na częstotliwości taktowania i możliwość kręcenia. Poczekajcie na AMD Hamer-a czy Intel Itanium i na double DDR-y to poczujecie różnice. Jak była przesiadka z krótkich SIM-ów na długie mało kto czuł różnice. A różnica FP i EDO. Przy bazach danych może to ma sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Naprawde sie oplaca i to napewo nie bedzie 10pkt w 3dmarku, jak tylko masz mozliwosc to bierz i uciekaj ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 najpierw policz ile bedziesz musial doplacic do takiej wymiany... ja juz bylem bliski przejscia na DDR'y, ale okazalo sie, ze musialbym doplacic ok. 350zl do zestawu na DDR'ach... i zrezygnowalem... za duzy wydatek za maly wzrost wydajnosci (mialem w domu zestaw na probe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Ja wpakuję najleprze Ramy, jakie się tylko da do mojej płyty DDR 333-400. Na razie szkoda kasy...... PS. Widzieliście test na www.tomshardware.com -test dyków na Serial ATA 150. Okazuje się, że 0( zero) sensu na razie się w to pchać- taka sama(=- 1-2% różnicy szybkości) w porównaniu do ATA 133-100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jak sadzicie ze do gier to tylko grafa to sie mylicie. W 3dMarku2001 po zmianie magistrali (i taktowania ramu) z 266cas2 na 344cas2.5 i zachowaniu czestotliwosci proca (zmniejszylem mnoznik), ilosc punktow wzrosla mi z ok. 4700 do 5700. To chyba duzo, no nie? Wiec jak masz mozliwosc zmiany to zmieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: nie nawidzę 3D-Marków. Ludzie!! Wy macie na serio zchizmę z tym :x 8O 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 nie nawidzę 3D-Marków. Ludzie!! Wy macie na serio zchizmę z tymA co, moze lepiej jakis benchmark pod dos'a??? Bez grafiki ... w trybie tekstowym najlepiej. Jak uwazasz ze ten jest lipny to napisz lepszy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Moim zdaniem różnica pomiędzy SDRAM a DDR są niezauważalne gołym okiem (może w testach)- a jeżeli chodzi o Seti to głównie odczułem różnicę przy zmianie proca- obecnie D1000@D1200 WinXP liczy próbkę poniżej 5 godzin, przy Millenim było o godzinkę dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 nie nawidzę 3D-Marków. Ludzie!! Wy macie na serio zchizmę z tymA co, moze lepiej jakis benchmark pod dos'a??? Bez grafiki ... w trybie tekstowym najlepiej. Jak uwazasz ze ten jest lipny to napisz lepszy 8) Jakby taka była możliwość, to bym z chęcią potestował w UT 2003 build 927- super grafa na max detalach, a się nie tnie. a co do 3D-Marków- bez komentarza :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...