Fatboyx Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Co jakiś czas windows pokazuje mi swoje niebieskie oblicze z komunikatem IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL Przyjrzałem się tym przerwaniom i rzeczywiście jest kilka konfliktów, problem w tym, że nie mogę zmienić żadnych przerwań we właściwościach systemu. Pytanie: Czy takie konflikty są OK?? Czy da się jakoś zmienić IRQ urządzeń w komputerze?? Dodam, że mam kilka IRQ wolnych wiec mógłbym je jakoś sprawiedliwie rozdzielić pomiędzy urządzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 W Biosie powinieneś mieć taką opcje (niestety nie pamiętam jak się nazywa) ale coś z IRQ. I właśnie ta opcja ci przełącza przerwania z >15 (chyba) poniżej 15<. I wtedy tylko reinstall systemu i powinno działać. Jak będe wiedział więcej to napisze. Poszukaj w BIOSIE odpowiedniej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Istnieje cos takiego, jak wspoldzielenie przerwan i fakt, ze kilka urzadzen korzysta z jednego przerwania, nie musi byc powodem twojego problemu. Przede wszystkim jesli nie masz, to zainstaluj SP1. Jesli nie masz, wgraj nowy BIOS do plyty glownej. Sprawdz pamieci... Bardzo prawdowopodobne rozwiazanie: wylacz w BIOS'ie zintegrowana karte sieciowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Według mnie jest to napewno spowodowane przydzielaniem przerwań od 15 w góe (chyba od 15) a nie do 15 :) Jak znajde jak ta opcja się nazywała do dam Ci znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...