johan Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Mam pytanko do użytkowników Zalmana 7000. Czy zakładał ktoś na niego jakiś inny wentyl i jakie to dało efekty? Zastanawiam się czy założenie jakiegoś wiatraczka np. typu Delta 5000 obr/min znacznie obniżyło by temperaturę. W przypadku coolera ThermalRight Sp-97 wraz ze wzrostem prędkości obrotowej wiatraka temp. znacznie spada. Nie zależy mi na ciszy, ale na wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Ja myślałem na tym żeby go puścić np. na 20V w tedy by dawał kopa :twisted: . Ale nie wiem jak z żywotnością :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johan Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Prawdopodobnie sie skróci. Ale gdyby wpasował tam coś szybkoobrotowego i do tego dużego to byłby najlepszy cooler na rynku, a procek możnaby jeszcze trochę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 I komp by ci odleciał... Ale czego się nie robi dla wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ja tak juz sporo czasu kombinuje i poszukuje wiatraka tez co by tam wszedł i robił podmych zedu moich 2 delt 60mm bo widze jakiego daje to kopa na 6000 a na 7000 to by był cooler terro i wc by musialo byc na prawde niezłe zeby to słchodzić lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 ja tak juz sporo czasu kombinuje i poszukuje wiatraka tez co by tam wszedł i robił podmych zedu moich 2 delt 60mm bo widze jakiego daje to kopa na 6000 a na 7000 to by był cooler terro i wc by musialo byc na prawde niezłe zeby to słchodzić lepiej A jakiej firmy masz te wentyle na nim? i jak z cisza hehe :D bo ten w zestawie zalmana to kpina wcale nie jest cichy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 jak napisal ma DELTY na 12V sa nieznosnie glosne i jak siedze u niego to max 30 minut zanim glowa zacznie mi pekac, ale dobrze, ze na codzien chodza na 5V i wtedy jest cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 A gdyby na przeciw tego zalmana dac jeden wentyl 120mm na 5V ma to jakis sens? oczywiscie dziura w boku z dostepem do swiezego (zimnego) powietrza czy lepiej dwie 80m na 5V :> to na temat 6000Cu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Gdzie można kupić wentylatory Delta??? Nigdzie nie ma!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Gdzie można kupić wentylatory Delta??? Nigdzie nie ma!!!wiem kto ma na sprzedaz 2 a moze nawet i 3 razy delta 60mm ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 60mm to mnie nie interesują. Tylko 80x80 i 92x92. Nie ma ich w żadnym sklepie??? Dlaczego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabeł Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 witam A ja mam zalmana 7000 AlCu ze standardowym wiatraczkiem na jednym kompie a na drugim cooler tracera podobnej wielkości taki ze "złotym wierzchem" - oczywiście chodzi o kolor , ten Tracer strasznie hałasował. wkurzyłem się i wyjołem standardowy wentylator i założyłem sunona 92x92 na łożysku kulkowym. puściłem go na jakieś 9V. Jest cicho i w bezpośrednim porównaniu bije zalmana jeśli chodzi o temperaturkę o 3-4 stopnie (założyłem na ten sam proc). I tak sam cooler tracer-a kosztuje 49zł wiatrak 25-30 zł więc za 80zł super coolerek. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 ja wydobylem takiego wypasnego blowera z suszarki do wlosow ale niestety sie nie miesci :( . przydal by sie jakis taki terminator zeby z 10 000 rpm mial :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 witam ten Tracer strasznie hałasował. wkurzyłem się i wyjołem standardowy wentylator i założyłem sunona 92x92 na łożysku kulkowym. Czy na trzcerze wentyl orig. to 80x80?? Jeśli tak to jak założyłeś 92x92. Kupiłeś gdzieś przelotke, czy sam zrobiłeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabeł Opublikowano 21 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2004 witam ten Tracer strasznie hałasował. wkurzyłem się i wyjołem standardowy wentylator i założyłem sunona 92x92 na łożysku kulkowym. Czy na trzcerze wentyl orig. to 80x80?? Jeśli tak to jak założyłeś 92x92. Kupiłeś gdzieś przelotke, czy sam zrobiłeś?? Tam był jakiś dziwny 70x70 i mieścił się w środku coolera ja założyłem 92x92 na zewnątrz (wygląda to fajnie) i przykręciłęm grila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 Wlasnie wymienilem wentylator w Zalmanie 7000 na Panaflo FBA09A12L1A (dane techniczne), niestety nie ma on pomiaru obrotow. Po zdjeciu wiatraka Zalmana, na dolnej naklejce znalazlem jego symbol i producenta - RDH9025B XINRUILIAN. Wpisalem to w google i znalazlem ta strone http://www.xinruilian.com/product/dc/new/9.../92x92.5x25.htm. Wynika z niej ze Zalman robi halas rzedu 35.22 dB i przy 2800 obr/min wytwarza przeplyw powietrza 34 cfm. Nie wiem skad Zalman wziol poziom halasu 25 dB przy ustawieniu HIGH w swoim collerze, mozliwe ze jest to spowodowane wycieciem ramki i troche nizszymi obrotami (2400 obr/min) ale zapewne owocuje to nizszym przeplywem. Panaflo przy zasilaniu 12 V ma obroty 2100 na minute ale wytwarza przeplyw powietrza 42.7 cfm (spowodowane to jest zapewne lopatkami o wiekszej powierzchni) i wytwarza halas rzedu 27 dB (w wersji orginalnej, bez wycinania ramki). Nie sprawdzalem cooler w komputerze, ale po podlaczeniu go do zasilacza wyraznie slychac roznice w pracy. Przy minimalnym ustawieniu FanMate obydwa wiatraki sa prawie nieslyszalne, po ustawieniu na MAX, Zalman zaczyna juz wyraznie halasowac a Panaflo zaczyna byc dopiero slyszalny, wlasciwie to slychac tylko szum powierza przeplywajacego pomiedzy blaszkami coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 a jakie temp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 a jakie temp ??Na zewnatrz bylo dzis 15 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 wiecie moze gdzie w polsce qpic to http://sanyodb.colle.co.jp/product_db_e/co...?master_id=1195 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 wiecie moze gdzie w polsce qpic to http://sanyodb.colle.co.jp/product_db_e/co...?master_id=1195 :twisted:maly potworek - 180m^3/h :twisted: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 I 50 dB... Moze w komplecie dorzucaja nauszniki? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 5000 rpm lepiej tam palcow nie wkladac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 5000 rpm lepiej tam palcow nie wkladac ;)dzisiaj wladowalem paluszki w delte 6800 i bola mnie, ale naszczescie skora i paznokcie sa cale. jak wsadzilem palca w zalmna F2 to skonczylo sie na obcieciu kawalka paznokcia i rozcieciu palca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 to jak widzial to ktos w Polsce bo ja niemoge znalesc :( w discotechu maja jakies tej firmy ale jakies chude takie i wogule ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 a jakie temp ??Na zewnatrz bylo dzis 15 stopni. eee bez jaj napisz jak efekty :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...