Skocz do zawartości
sebasw

montaz vga silencer w obudowie chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie ! :)

wiec dzis zamontowalem vga silencer, na moja grafike i wydajnosc tego coolerka przerosla moje wszelkie oczekiwania !

core kreci sie do 385 MHz ! na standradowym coolerze max 329

pamiec 335 !!!! na zwyklym max 308

jest super cichy nawte w predkosci high.

ale nie o tym....

okazalo sie, ze nie chcial mi sie zmiescic ten silencer. Otoz chieftec ma takie wystajace, polkoliste bolce, po bokach "dziur" na elementy wystajace z urzadzen PCI, czy agp.

Te bolce blokowaly silencera i musialem je rozgiac, a to bylo b. ciezkie, bo sa one strasznie trwale i z grubej blachy.

Wiec chyba jedyne dobnre wyjscie to wyciecie, spilowanie blachy silencera, by ladnie sie wpasowal.

Ja lekko odgialem te bolce w obudowie i jakos weszlo, ale musialem dokrecic srobkami sprzet i zrezygnowac z "dociskacza" urzadzen pci :((

zatem jakby ktos mial pytania to chetnie wskaze co i jak.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh juz o tym mówilem, arctic jest niby firma szwajcarska ale wykonuje swoje czesci itd na poziomie obudow codegena ,ten sam problem mialem ale upilowalem troche kontroler obrotow high-low i weszlo jak cacy:) ale cianko,mam niemodowalna karte;( z 385 na 390 a pamieci tak jak wtedy 370..... a temperatura z 55 podczas grania,spadla do 38 + pasta arctic 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh moze,niewiem ale wiem ze arctic vga silencer robi nie za dobre radiatory... zreszta ten wentyl heh JAKIEGO ON MA KOPA:P normalnie caly komp mi chlodzi,heh tez do [gluteus maximus],nawet wyszlifowac dobrze nie umia za dlugie srubki dali....szkoda gadac jedyny plus tego czegos to,to ze cicho pracuje i radiatorki na pamieci wchodza bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link_mc, nie zgodze sie z toba. Rzeczywiscie, wyszlifowanie radiatora nie jest zbyt dobre, jednak wydajnoc calosci jest wiecej niz zadowalajaca. Moj R9700 ze standardowym chlodzeniem W OGOLE nie dawal sie podkrecic, a po zapodaniu VGA SIlencera i radiatorkow alu OCZ poszedl na razie na 350/320 z 275/270. Sadze, ze da sie jeszcze wiecej wycisnac z rdzenia. Czy taka wydajnosc oferuje cos, "o czym szkoda gadac"?

A tak w ogole do mojego Chiefteca VGA Silencer wszedl bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, to Wam zazdroszcze :)

moj BX jakos nie za bardzo chcial silencera no i zatrzask musialem odlozyc, wszystko na srobki przykrecac ;(

ja nie zalozylem radiatorow na pamieci nawet, a kreca sie teraz swietnie.

temp. w budzie spadla o 4-5 st. C a procesora dokladnie o 3 st. C.

Na grafice nie mam czujnika temp. wiec nie wiem o ile spadla, ale napewno znacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...